V bouřlivých časech

V bouřlivých časech https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435419/bmid_v-bourlivych-casech-B54-435419.jpg 4 190 69

Vinařství série

1. díl >

Weissenburg v Alsasku v roce 1870: Mladá Irene, sirotek, přichází do sídla bohatého obchodníka s vínem Wilhelma Gerbana jako služebná. Jeho syn Franz věří v ideály francouzské revoluce, pro které jeho otec nemá pochopení. Když Irene potká Franze, oba se vášnivě zamilují. Brání jim však nejen třídní překážky, ale i rodinné intriky. V Evropě se také objevují černé mraky: vypukne válka. Dva mladí lidé bojují o své štěstí. Do jejich životů nemilosrdně zasahuje osud... První díl ságy o Gerbanově rodině, obchodující s vínem.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

In stürmischen Zeiten , 2018


více info...

Přidat komentář

Emma27
předevčírem 5 z 5

Kniha je dobře zpracovaná.Příběh o lásce mě strasne bavil oproti jinym knížkam od autorky.

Wewík
28.03.2024 4 z 5

Příběh lásky, intrik a války (té je tam opravdu hodně). Pořád se tam něco dělo, žádná hluchá místa. Napsáno přehledně, neztrácela jsem se v postavách ani v místech. Těším se na pokračování.


Ludmila91
16.02.2024 5 z 5

Příjemné čtení, dobře napsáno. K Iha se četla sama. Těším se na pokračování

Címa
07.09.2023 4 z 5

Pohodové čtení, pro mě velmi zajímavý vhled do života v té době. Moc mě už pak nebavily ty válečné scény, za me zbytečně zdlouhavý popis, ale život služebnictva, jednotlivé vztahy v rodině, jak Irena přišla ze sirotčince super. Těším se na další dil.

HalleyM
21.06.2023 5 z 5

Před začátkem knihy jsem byla lehce rozpačitá z komentářů níže. Každý si v tom opravdu najde něco, co se mu líbí, nebo nelíbí.
Pro mě je to první rodinná sága. Děj utíkal, prvních 150 stran se rozhodně netáhly, část s válkou nebyla nijak zatěžující a posledních 100 stran bylo více než napínavých. Já jsem nad míru spokojená a těším se, až se začtu do dalšího dílu.

Pert
14.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Kniha se mi líbila, ale přišlo mi, že se podobá Panskému domu, hlavně kvůli hlavní dvojici. Taky mi trochu vadil popis válečných scén, ale asi to tam patřilo. Trochu hádám, jestli je Franz opravdu Wilhelma nebo je jeho otcem někdo jiný a tím pádem by vztah Ireny a Franze nebyl incest. Uvidím v dalším díle.

Dudlík08
18.01.2023 4 z 5

Tuto ságu beru celou jako odpočinkové čtení :) První díl se mi líbil, i když zrovna válka, která je v knize popsána úplně odpočinkovým čtení nebyla. Některé pasáže mě úplně nebavily, ale naopak v knize byly i pasáže, které byly opravdu krásně napsané. Už teď se těším, jak si vezmu do ruky pokračování.

mnohoknih
18.12.2022 4 z 5

Tak a s rodinnými ságami si dám pár let pokoj. Čte se to dobře, děj utíká. Ale opravdu to chce jednu ságu za rok a né za měsíc :-)

mataaskorice
17.11.2022 3 z 5

Sáhla jsem po knize, protože jsem dosud nic, co by se dalo nazvat rodinnou ságou, nečetla. Je to takový mix červené knihovny a historického románu. Do nějaké sto padesaté stránky mě kniha nijak zvlášť nebavila, vadily mi navíc takové cukrkandlové repliky. Pozvolna se čtenář jako já do děje začte a i přes červenoknižní mizérii bude zvědavý na další osud Franze a Ireny (a taky Pauline). Posledních sto stránek mě opravdu bavilo. Jsem zvědavá, jak se děj bude vyvíjet dál, takže po dalších dílech sáhnu, ale jinak hodnotím jako průměr,alespoň co se mého gusta týče.

m_martina
14.11.2022 5 z 5

Začala jsem číst tuto novou paní spisovatelku a její Vinařství. První díl se mi líbil moc, byl to krásný příběh. A už otevírám pokračování. Jsem zvědavá, jak se budou osudy Irene a Franze vyvíjet dál.

Aaloha
28.09.2022 4 z 5

Pěkné to bylo. Rozhodně žádný slaďák o zamilované služce. Pořád se tam něco dělo, žádná hluchá místa. Napsáno přehledně, neztrácela jsem se v postavách ani v místech. Těším se na pokračování a doufám, že intriky určitých postav budou po zásluze potrestány.

ZUZANA-123
11.06.2022 4 z 5

Tahle kniha ležela v knihobudce,tak jsem po nì sáhla.Doma jsem zjistila,že má ještĕ dalšì dvĕ pokračovánì,možná i vìce.Název Vinařstvì je trochu rozporuplný,protože o vìnĕ jako takovèm a jeho pĕstovánì se zde nepìše tèmĕŕ nic.Zpočátku se zdàlo,že půjde o červenou knihovnu s tèmatem láska syna z bohatè rodiny a služky.Takè čìst o válce v současnè dobĕ nenì zrovna přìjemnè,navìc když čtetè o tĕch hrůzách docela dlouho.Poslednì zhruba třetina knihý byla ale velmi napìnavá a konec vyzìvá k přečtenì dalšìho dìlu.

Aranel15
14.05.2022 1 z 5

Já vlastně vůbec nevím, proč se kniha jmenuje Vinařství. Myslím, že přesnější název by byl spíš Válka. Kniha se odehrává na vinicích vlastně jen zpočátku, pak už je to jen boj a popisování válečných hrůz. Ani mimo bitevní pole není v rodině Gerbanových klid a Wilhelm ubližuje všem okolo. Ani nevím, jestli mám ještě chuť pouštět se do dalšího dílu.

soukroma
03.04.2022 3 z 5

Čtivé, ale na mne moc zdlouhavé a rozšafné, romantické, předvídatelné, jen s nepatrným politicko-historickým kontextem doby. A málo vinařství navrch. Takže nezbývá než poukázat na podezřele značnou podobnost se starším Panským domem stejného střihu (odloženo záhy).
Průměrné hodnocení, dalšími díly už rozhodně pokračovat nebudu.

malýčtenář
02.04.2022 4 z 5

Pěkný příběh nešťastné lásky v nerovném svazku. On bohatý a ona služka. Již tolikrát popsané téma. Přesto kniha docela zaujala , i když popisované bitvy a život v tehdejší době byl těžký a člověk si některé situace ani nedovede představit.

zdenaR
30.03.2022 4 z 5

Velmi čtivá kniha, můj oblíbený žánr - rodinná sága.

Laura99
04.03.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila, jen té války tam bylo trochu moc.

Kerberos
19.02.2022 5 z 5

Velmi smutný příběh plný útrap hlavních hrdinů. Válka prusko - rakouská , chudoba lidí a hlavně intriky v rodině Franze. Jsem zvědavá jak bude příběh pokračovat tak sháním další díl.

STereza
31.01.2022 3 z 5

Knihy tohoto typu jsem si vyloženě zamilovala, a ani pro tentokrát mě nazklamala. Mám za sebou celou trilogii a jediné co musím říct, že tento díl byl z mého pohledu nejslabší, ale ne, že by byl špatný. Jediné co mi scházelo, že nebyl více rozepsán začátek vztahu hlavních postav. Více mě do děje vtáhla až druhá polovina knihy.

petrulkaa
25.12.2021 5 z 5

Nádherná, i když krutá často velmi smutná kniha. Další z řady románů, ve kterých se dozvídáme něco z historie té doby a místa a zároveň si užíváme romantické příběhy jednotlivých postav. Mám ráda takové knihy a těším se na příběhy v nich. Děj byl zajímavý a napínavý od začátku do konce. Prusko-francouzská válka, těžké pracovní podmínky žen i dětí v továrnách, kruté léčebné procesy v sanatoriu pro duševně choré a nakonec i nehezké rodinné vztahy.......... Těším se na další pokračování.