Sběratel mušlí přehled

Anthony Doerr

Autor zavádí čtenáře na africké pobřeží i na předměstí Ohia, ukazuje předstíranou pompéznost i boj o přežití v divočině, hojnost přírody i její divokou sílu. Slepý hrdina titulní povídky tráví dny procházkami po plážích Keni s německým ovčákem po boku a probírá se zrnky písku. Mimo něj jsou tu pozorovatelé velryb a rybáři, lovci a mystici, zachycení v určitých okamžicích svých životů. Doerr jako přirozený vypravěč zkoumá lidská dilemata ve všech podobách – touhu, zármutek, nerozhodnost, zlomené srdce i pomalé zotavování.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: 2016 , MOBA (Moravská bastei)
Originální název: The Shell Collector, 2002

Co říkají o knize uživatelé?

Povídky Anthonyho Doerra zaujmují čtenáře svou hloubkou a emotivním vyjádřením. Mnozí čtenáři oceňují autorovu schopnost zachytit podstatu lidských pocitů v krátkých příbězích. Kniha je pro někoho příjemným odpočinkem, pro jiné výjimečným zážitkem. Někteří čtenáři však vyjadřují, že ne všechny příběhy je oslovily stejně, což je přirozené. Více v komentářích.

Komu by se kniha Sběratel mušlí mohla líbit?

• Čtenáři hledající hluboké emocionální příběhy
  • Milovníci přírody a jejích krás
  • Fanoušci povídek s originálními náměty
  • Čtenáři, kteří ocení poetické vyjádření
  • Ti, kdo preferují introspektivní a zamyšlené příběhy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sběratel mušlí. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

evickakyticka
01.05.2025

Před osmi lety jsem knihu nedočetla, ale dala jsem jí ještě šanci. A udělala jsem dobře. Většina povídek se mi líbila, autor použil krásný jazyk při popisech přírody. Zajímavé byly i vztahy mezi hlavními postavami, které se u každé povídky lišily.

všech 90 komentářů

Související novinky - Sběratel mušlí (1)

Je tu další Knihománie

18.10.2016

Kniha Sběratel mušlí v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně177x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi