Merynkaw Merynkaw komentáře u knih

Obálka knihy Indická nevěsta Indická nevěsta Karin Fossum

Zajímavé bylo, že byť šlo o brutální vraždu, celý příběh neměl zase tak dramatický tok událostí a a přitom se mi to četlo dobře.
Velkým zklamáním je tedy závěr. Trochu mi to připomíná, koupíte si koblihu, která má být plněná marmeládou, ale ona celá vytekla, takže vám tam zbyde jen trocha. Tady taky dostanete náhled, kdo by mohl být vrahem.. ale (vrah/marmeláda) je ztracen někde a už ho nedohledáte. škoda.

16.07.2026

Obálka knihy Žádná zeď neexistuje: Běhání tě nezachrání Žádná zeď neexistuje: Běhání tě nezachrání Allie Bailey

Běžkyni jsem neznala, ale zaujalo mne téma alkohol (závislost) x ultraběhy.. Kniha je více méně shrnutý deník a blog Allie. Držím ji palce, ať se ji daří dál s abstinencí.

22.06.2026

Obálka knihy Lovcův úplněk Lovcův úplněk Dana Stabenow

Zajímavé téma a pěkné pohodové čtení. Hledala jsem knihu od které se nechcete hnout a podařilo se.

22.06.2026

Obálka knihy Bretaňské noci Bretaňské noci Jean-Luc Bannalec (p)

Taková lehká detektivka oproti severským krimi. Četla se lehce.

Obálka knihy Rok kohouta Rok kohouta Tereza Boučková

Velmi zajímavé téma.. ani mě nenapadlo, s čím se rodiče adoptovaných dětí mohou potýkat. Trochu mi to rušil styl psaní, ale nějak jsem se tím pročetla :)

29.05.2026

Obálka knihy Vyměnit vodu květinám Vyměnit vodu květinám Valérie Perrin

Toto bylo velmi příjemné čtení. Ikdyž téma smrti je dost náročné, kniha se čte lehce.

28.04.2026

Obálka knihy Páté roční období Páté roční období Mons Kallentoft

Dočteno, ale dost mě tam iritovali ty "nadpozemské vsuvky" a pak proč každý detektiv má tendence vypínat mobil a jít do akce sám?? Kniha OK, ale uměla bych si toto téma představit i lépe napsané.

13.04.2026

Obálka knihy Nechtění Nechtění Kristina Ohlsson

Bavila mne.

09.04.2026

Obálka knihy Transcendence Transcendence Jewel E. Ann

Klasická červená knihovna, kde se v každé kapitole hlavní aktérka ujišťuje koho miluje a kdo je pro životní láska. Hlavní linie příběhu je zajímavá, ale zabila ji přeslazená "harlekýnka". Škoda. I když kniha skončila tak, že bych hned ráda sáhla po druhém díle, ale nechci.

06.03.2026

Obálka knihy Želary Želary Květa Legátová (p)

Potvrzuji velký chaos ve jménech a časové linii, ale když jsem se soustředila na danou situaci a konkrétní příběh, bavilo mne to. Chtělo by k tomu dát nějakého pavouka na lidi, kdo s kým, či koho je:) nebo před přečtením doporučuji si psát poznámky, pak ten příběh bude ještě více čtivější.

10.02.2026

Obálka knihy Blízcí Blízcí Veronika González

Tak ta se povedla! Opravdu super čtení, hezky napsané a příběh byť se odehrává na vesnici a jde "jen" o mezilidské vztahy, je neskutečně poutavý. Knihu doporučuji všemi deseti

14.01.2026

Obálka knihy Tatérka Tatérka Alison Belsham

Kniha mě bavila. Příjemná detektivka

21.08.2025

Obálka knihy Vrány Vrány Petra Dvořáková

Kniha na jedno odpoledne, ale přišlo mi, že je tam příběh na týden.

Kdo měl chuť té mamce né jednou fláknout?

08.08.2025

Obálka knihy Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct František Šusta

super čtení a vysvětlení jak se dívat na psí chování a jeho reakce

23.07.2025

Obálka knihy Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Krásně napsaný velmi smutný příběh. Ještě smutnější na něm je to, že se opravdu stal. .-(

24.06.2025

Obálka knihy To (ne)dáš! : jak zvládnout Spartathlon a leccos dalšího To (ne)dáš! : jak zvládnout Spartathlon a leccos dalšího Konstantin Wiesner

Kniha mne bavila, takové osobní shrnutí jednoho běžce o tom, že nic není nemožné, ikdyž se s Tebou život občas úplně nemazlí. Kosťo, pěkné cteni!

16.06.2025

Obálka knihy Samotářky Samotářky Barbora Šťastná

Tak toto bylo milé, lehce napínavé čtení. Moc mě to bavilo. Jen mne mrzí, že spousta lidí žila svůj zivot na úkor jiných "...aby se o mne nepovídalo, že..."

16.06.2025

Obálka knihy Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Takové knížky se musí prostě číst, aby se nezapomnělo.. a abychom aspoň takto mohli si vzpomenout na ty, co přišli o pěkný život, aniž by si to sami vybrali.

19.05.2025

Obálka knihy Jenom kamarádi Jenom kamarádi Abby Jimenez

uff to byla slaďárna. Neuvěřitelně mě iritovali opakující se věty hlavní aktérky knihy. Pro oddych dobré téma. Knihu jsem nakonec celou dočetla:)

24.04.2025

Obálka knihy Italské boty Italské boty Henning Mankell

Pěkné, nenáročné, nenásilné čtení. Bavilo mne to.

05.03.2025

Zavřít