Mizející dívky
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451154/bmid_mizejici-divky-KBY-451154.jpg 4.5 2049 2049

Josie Quinnová série

1. díl >

Každý v malém, ospalém americkém městečku Denton hledá sedmnáctiletou Isabelle Colemanovou. Všechno, co zatím našli, je její mobilní telefon. A pak také další dívka, o které ani nevěděli, že ji mají hledat. Tato nebohá, zatím bezejmenná a tajemná dívka je zcela otřesená a naprosto vůbec nereaguje na dění a svět kolem sebe. Všechno, co v tuto chvíli detektiv Josie Quinnová může použít jako vodítko, je jméno: Ramona. Josie, která je právě v té době suspendována, bere pátrání do svých rukou. Jméno Ramona vede k dalším důkazům, které tyto dvě dívky spojují. Ví, že začíná zoufalý závod s časem, jehož cílem je najít Isabelle živou, a obává se, že mohou existovat také další dívky… Stopy opravdu Josie Quinnovou vedou k další dívce. Její případ však úřady označily za smyšlený a odložily ho. Josie se přesto domnívá, že by ona dívka mohla být také obětí. Ale koho vlastně? A proč se zdá, že nikdo kromě ní o vyřešení případu nestojí? Aby Josie chytila monstrum, které unáší mladá děvčata, musí se postavit nejen lhostejnosti okolí, ale i svým vlastním nočním můrám a následovat svůj instinkt na ta nejtemnější místa. Dokáže to včas, navíc v situaci, kdy není radno důvěřovat vlastně nikomu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Cosmopolis

Vanishing Girls, 2018

iška
05.07.2025 3.5 z 5

Dlouho jsem tuto sérii odkládala v rámci toho, že mám rozečteno dost, ale nakonec jsem neodolala. Určitě v ní budu pokračovat, přestože mi Josie, i když to mělo své důvody, přišla chvílemi trochu nevyrovnaná. Mezi 57. a 58. kapitolou jakoby mi kus textu chyběl, ne že bych nebyla schopna si to domyslet. A musím přiznat, že ty ostré střihy v epilogu také nebyly zrovna dle mého gusta. Ale to byla jen ta jedna odebraná hvězdička. Rezervaci na další díl v knihovně již mám.

Dietwithstyle
03.07.2025 4.5 z 5

Chvilku mi trvalo, než jsem se pořádně začetla a než jsem si našla cestu k hlavní hrdince. Potom mě ale příběh chytnul a těším se na další díly.

Evkaha
23.06.2025 4 z 5

Další pro mě nová autorka a její první kniha. No musím říct, že zase trošku jiný styl psaní, ale nijak zvlášť se od ostatních neliší. Náhodou bylo fajn, že hlavní vyšetřovatelka měla i velký prostor co se týká soukromí a bylo tam i dost překvapivých momentů. Akorát nechápu, proč zase od prvního dílu nějaké série je vyšetřovatelka skoro jako Simir Gerchan z Kobry 11 :-D.

Zdena1234
16.06.2025 2.5 z 5

Do knihy jsem se nemohla dlouho pořádně začíst. Potom mě to chytlo,ale ten nekonečný zbytečně zamotaný konec,to celé zkazil. No na tuto knihu jsem se těšila, ale zklamala mě. V sérii pokračovat teď rozhodně nebudu,možná časem.

Terka_K
09.06.2025 5 z 5

Konečně jsem se dostala k prvnímu dílu ze série Lisy Regan, takže to byla moje čtvrtá kniha v pořadí. Aspoň jsem už věděla, že detektivka Josie je skvělá a bylo fajn se vrátit na úplný začátek. Kniha byla napínavá a velmi čtivá :-))

První díl knihy přináší případ, který se odehrává ve městě Denton. Příběh se zabývá zmizením mladé dívky Isabelly a detektivka Josie Quinn se chce zapojit do pátrání, ale vzhledem k tomu, že je suspendována na nějakou dobu, tak se případu nemůže ujmout. Nicméně Josie se nevzdává a dává se do vlastního pátrání a hledá i v minulosti. Během pátrání Josie zjišťuje, že případ je velmi komplikovaný, protože zahrnuje skupinu lidí z jejího okolí. Dále kniha přináší i osobní příběh s manželem Rayem a současným přítelem Lukem. Závěr knihy byl překvapující, šokující a vlastně otřese to s jejím osobním životem. Vzhledem k tomu, že tohle byla čtvrtá knížka v pořadí, tak bych řekla, že zatím každý příběh se dotýká jejího osobního života.

Kniha byla perfektní a mé hodnocení knížky nemůže být jiné než 5/5 hvězdiček.
Pokud jste od Lisy Regan ještě nic nečetli a máte rádi krimi, tuhle sérii rozhodně doporučuji :-))

revere
31.05.2025

Autorka si nabrala takovou porci, že jí ještě před koncem nějak došla chuť a zbytkem se prokousala už jen mechanicky. To samé já, čtenář. Se snahou stvořit "velký případ" to paní Regan trochu přehnala a výsledkem je bizarní pohádka, v níž ti, co již přestali věřit na Ježíška, nemohou uvěřit téměř ničemu.

mysce
30.05.2025 5 z 5

První díl ze série o detektivce Quinnové je situovaný do města Denton, pod jehož povrchem bují odporné zlo. Hlavní zápletkou je zmizení mladé dívky.
Josie Quinnová svoji práci miluje, ráda by se zúčastnila pátrání, ale nemůže kvůli dočasnému suspendování. Stane se však svědkem několika událostí, které ji nutí nad případem přemýšlet. Přestože má nařízeno držet se od vyšetřování co nejdál, nemůže odolat, sbírá informace a pouští se do vlastního pátrání.
Čím více faktů odkrývá, tím víc nemůže uvěřit tomu, co se děje. Bojuje s nepochopením a evidentní nechutí velitele i svých kolegů. Nejhorší pro ni je, že nikdo z nich jí nevěří.
Josie se ale nevzdává a snaží se zjistit co se dá. Všechno komplikuje tušení, že případ bude mnohem složitější, a Josie neví komu může a komu nesmí věřit. Aby dopadla únosce, musí se postavit nejen lhostejnosti okolí, ale i svým démonům minulosti a následovat svůj instinkt na ta nejtemnější místa.
Konečné rozuzlení je opravdu šokující a otřese jejími profesními i osobními hranicemi.
V této první knize série neváhám s plným hodnocením.

denikknihovnice
16.05.2025 3 z 5

Musím uznat, že Lisa Reganová píše dobře. Vyšetřovatelka je mi sympatická, do osudu postav jsem byla zainvestovaná už od prologu (což může být i tím tématem, jsem rodič), kapitoly měly rychlý spád, člověk se ani chvilku nenudil a dokonce jsem byla některými odhaleními dost překvapená.
Možná by autorka mohla ubrat na osobním životě a přidat trochu více vyšetřování, ale alespoň nezdržovala zbytečnou erotikou a přeci jen se jedná o úvod do série, takže jí to prominu.
Od finálního rozuzlení jsem ale čekala trochu víc než pomalu konspiraci ala Jason Bourne a přitom minimum akce, napětí i informací o případu, byla jsem zvědavá a moc jsem toho nedostala, což je škoda. Chtěla bych se alespoň chvíli bát, mít nervy jak špagáty z toho jak to dopadne, být víc v depresi nebo znechucená, nic takového mi bohužel autorka nedala, takže za mě to na plný počet hvězd není, spíš taková luštitelská oddechovka.

Zuzka#happy
04.05.2025 5 z 5

AUDIOkniha.

Už delší dobu jsem po téhle sérii pokukovala a když jsem si pustila ukázku, hlas Zuzany Slavíkové mě okamžitě totálně nalákal. Anotace zněla také slibně, takže jsem do toho šla — a nelituji!

Přestože se kniha dotýká velmi nepříjemného tématu, je výborně napsaná a díky krátkým kapitolám má člověk tendenci číst/poslouchat další a další stránky. Zpočátku se to rozjíždí trochu pomaleji, ale s každou další kapitolou se napětí stupňuje a závěr jsem nečekala.

Za mě velmi povedený start nové detektivní série, do které se pustím, a která si rozhodně našla místo v mé audioknihovně.

Mušketyrpepa
24.03.2025 4.5 z 5

Krásné čtení

Ronny97
22.02.2025 5 z 5

Byla to jízda! Ano, byly tam gramatické chyby, kterých si nešlo nevšimnout, ale ten příběh byl super. Kniha se velice dobře četla. Odhalení toho, kdo vlastně byla Ramona, mě překvapilo.

LucieT
16.02.2025 2.5 z 5

Moc nerozumím vysokému hodnocení a nadšeným komentářům. Mě kniha příběhem vůbec nestrhla a ani osoby mi nijak zvlášť sympatické nebyly. Dočetla jsem jen ze zásady, že rozečtené knihy neodkládám, v dalších dílech pokračovat nebudu.

aliza
08.02.2025 5 z 5

Kniha se mi líbila, bylo to napínavé a velmi čtivé. Určitě si přečtu další díl série.

ZuzanaZ83
05.02.2025 5 z 5

Tento první díl čtu jako svůj čtvrtý. Takže už vím, že Josie je skvělá a bavilo mě číst úplně začátek. Takže série je super a kvalita neupadá.

monishek
02.02.2025 4 z 5

Prijemny uvod do serie. Jen bych ocenila mene osobního zivota a vice vysetrovani. Jsem zvedava na dalsi dil, protoze 1.dil se cetl dobre. Kratke kapitoly mely spad.

akinomV
30.01.2025 4 z 5

Super první díl série, určitě se musím pustit do pokračování. Líbily se mi krátké kapitoly, které ale vždy něčím lákaly, aby se četlo dál. Napínavé až do samého konce.

jaruska8743
30.01.2025 5 z 5

Detektivce Josie jsem propadla hned po prvním díle. Zřejmě ji nelze zcela poznat, pokud člověk nepřečte celou sérii. Je to návykové. V každém díle se o ní člověk dozví něco nového...

Culda
13.01.2025 4 z 5

chvíli jsem byla na pochybách, proč že se to tak bere a dobře hodnotí, ale teď už snad vím :-D

Ze začátku jsem si říkala proč se tak moc probírá soukromý život hlavní postavy, když jinde to bývá spíše výplň a ne hlavní linka děje. (má to svůj důvod) A že samotná hlavní hrdinka mě nebyla sympatická. Sice mi stále Josie nepřirostla k srdci, její myšlenkové pochody byli velice často na zabití, ale celkově děj, zápletka a rozuzlení se mi líbilo a šla jsem rovnou na druhý díl.

Posloucháno jako audio a za mě... paní Slavíková svým chraplákem tomu dodala tu správnou hloubku.

Ajrad1981
10.01.2025 3.5 z 5

Jsem na rozpacích. Už jsem četla Pohřbené kosti, tam mi Josie sice nepřirostla k srdci, ale ani mi nebyla protivná. Což se tady říct nedá. Ze začátku mi svým chováním připomínala Eriku Fosterovou, kterou jako člověka (byť smyšleného) moc nemusím. Nechápala jsem, jak to, že nechápe, že takovým stylem jednání nic nepořídí. Zas na druhou stranu jsem nechápala ani některá rozhodnutí jejího šéfa, tak se to vyrovná.

Vlastně ani pořádně nevím, co přesně mi na tom tak úplně nesedlo. Je to čtivé, zajímavé, no, možná to v těch zásadních pasážích nebylo tak úplně napínavé, jak bych čekala, ale to asi nebude tím. Možná to "proti všem" tady bylo dotažené až k hraně. Možná kdyby Ramona měla trochu jiné vazby na další zúčastněné. Možná kdyby se na konci nedostalo nějaké formy zadostiučinění nebo happyendu téměř všem. Možná, možná.

Každopádně, v tom pátém díle byla Josie vdaná za někoho jiného, než koho bych po tomhle dílu předpokládala, takže možná si přečtu i další díly, abych zjistila, jak k tomu došlo. :-D

TuskaJ
09.01.2025 2.5 z 5

Průměrná detektivka s překvapivě vysokým hodnocením. Dějově nic nového, charakteristika postav nic moc, popis prostředí se také nekoná. A ještě ke všemu mizerný překlad. Uvažovala jsem o přečtení celé série, ale nechám si zajít chuť.