Nečekané přiznání přehled

Nečekané přiznání
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491624/bmid_necekane-priznani-Pg3-491624.jpg 5 924 924

Když je na příjezdové cestě domu v Dentonu nalezeno tělo mladého studenta s fotografií připnutou na límci, je detektiv Josie Quinnová na místě činu jako první. Dům patří Gretchen Palmerové, obětavé člence Josiina týmu, která ale zmizela. Josie ani na okamžik neuvěří, že by pachatelem mohla být Gretchen, a pracuje nejen na tom, aby vyřešila smrt mladíka, ale i na tom, aby našla svoji kolegyni. Jenže ta se o pár dní později sama přihlásí na policii a chce se nechat zatknout. Josie ví, že Gretchen v žádném případě vrahem být nemůže. Ale proč by se přiznávala k vraždě, kterou nespáchala? Při pátrání v Gretchenině životě obestřeném spoustou záhad a bílých míst Josie odhalí souvislost mezi chlapcem, fotografií a zničujícím případem z Gretcheniny minulosti. Ale když už si Josie myslí, že začíná rozmotávat spletená vlákna případu, stane se ve městě další zločin – tentokrát brutální vražda mladého páru. Dokáže Josie zjistit pravdu včas, aby zachránila svou kamarádku před doživotním vězením, nebo jistou smrtí?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Her Final Confession , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nečekané přiznání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (211)

mapet85
23.07.2024 4 z 5

Dej štvrtého dielu s Jossie Quinnovou sa odohráva pol roku po udalostiach, ktoré našej hlavnej postave zmenili život. Tentokrát sa nájde telo mladého muža, ktorý bol zastrelený a na tele má pripnutú fotku. Telo je nájdené pred domom kolegyne Gretchen, ktorá zmizla bez stopy. Zabila muža ona a kde sa skrýva?

Gretchen, podozrivá zo spáchania vraždy, sa neskôr objaví a k skutku sa prizná. V jednotlivých kapitolách sa ponárame do jej desivej a tajomstvom opradenej minulosti, ale sledujeme aj kapitoly z histórie, ktoré sú na prvý pohľad vytrhnuté z kontextu a postupne začnú dávať logiku.

„Gretchen pôsobila odhodlaná ísť sedieť na doživotie. Lenže prečo? Prečo nebojovala? Prečo nechcela ísť pred súd a nesnažila sa o oslobodzujúci rozsudok? Alebo sa aspoň nepokúsila dohodnúť sa na nižšej sadzbe za priznanie? Jossie vedela, čo by na to povedal Noah: lebo sa cíti vinná za vraždu Omara a berie ju na svoju zodpovednosť. Ibaže Jossie stopercentne vedela, že na tom príbehu niečo nesedí. A ak skutočne nesedelo a Jossie mala pravdu, po svete stále pobehoval vrah.“

Húževnatá a pracovitá Jossie je presvedčená, že za vraždou stojí niekto iný, a vydáva sa na pátranie do Filadelfie, či New Yorku a postupne si o Gretchen vytvára hlbší obraz. Je v tom ale sama a nedôveruje jej ani kolega a partner Noah.

„Tvrdíš mi, že Gretchen, skúsená vyšetrovateľka, ktorá robí túto robotu takmer štyrikrát dlhšie, ako Luke, zastrelila niekoho, koho nepoznala a ušla? A úmyselne zničila dôkazy? A že to „zle uchopila“?

Silnou stránkou tejto série je prepracovanosť postáv. Jossie sa opäť ukazuje, ako oddaná a ochotná riskovať všetko pre svojich blízkych, a pri pátraní sa dozvedáme množstvo informácií z jej zložitého a temného sveta a čo viedlo Gretchen k súčasnej situácii. Prípad je prešpekulovaný a napínavý, nestráca na dynamike a nenapadlo mi, akým spôsobom sa všetko prepletie.

Táto séria má pre mňa stúpajúcu tendenciu. Faktom ale je, že sa netreba zamýšľať nad tým, že zatiaľ všetky diely sa týkajú Jossie a jej okolia. Určite celú sériu odporúčam čítať po poradí, keďže je tu viacero zmienok z predchádzajúcich kníh a nováčik by mohol byť pri čítaní mierne zmätený.

„Všetci si myslia, že presne vedia kým sú, pokiaľ ich niečo nepreverí. Myslia si, že vedia, ako by zareagovali v desivých situáciách. Ibaže znepokojivá pravda znela, že ešte aj slušní ľudia, ktorí dodržiavajú zákon a majú silný morálny kompas, občas zídu na scestie.“

Za poskytnutie knihy ďakujem : GRADA Slovakia

bumble
13.07.2024 4 z 5

Určitě jsem se nenudil. V minulém díle jsme se dozvěděli o minulosti Josie a nyní o její parťačce z oddělení Gretchen. Ta je v případu podezřelou osobou a postupně vyplývá na povrch její minulost, která je (podobně jako u Josie) dost šílená.
Josie se společně se svými kolegy pustí do práce. Přibydou další dvě vraždy a vše se patřičně zamotává....
Jsem rád, že jsem u této série zůstal a i tento případ mě přesvědčil, že se vyplatí v ní pokračovat.


Česneksmedem
12.07.2024 4 z 5

Hodně dobrá detektivka. Pachatel je oprsklý, jak lázeňská veverka, ale na Josefku prostě nemá!

všechny komentáře

Související novinky (11)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


10 právě čtených knih podle uživatelů (červen)

15.06.2022


TOP 10 nejprodávanějších knih (20. týden)

25.05.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Nečekané přiznání v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených1 265x
ve Čtenářské výzvě150x
v Doporučených63x
v Knihotéce378x
v Chystám se číst324x
v Chci si koupit104x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

vraždy tajemství svědectví vyšetřování

Autorovy další knížky

Lisa Regan
americká, 1971
2020  84%Mizející dívky
2021  85%Dívka beze jména
2021  94%Matčin hrob
2022  91%Nečekané přiznání
2022  88%Pohřbené kosti