BARF - Krmení psa přirozenou stravou

BARF - Krmení psa přirozenou stravou https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77203/barf-krmeni-psa-prirozenou-stravou-77203.jpg 5 71 21

V této knize se vám pokusím jednoduchou formou představit staro-nový způsob krmení psů. Starý proto, že dříve, než se na trh dostala průmyslově vyráběná krmiva, krmil takto každý chovatel a majitel psů. A nový proto, že díky průmyslovým krmivům a hlavně masivní reklamě na ně, někteří z nás už snad zapomněli, že pes je od přírody masožravec, a že je pro něj přirozené přijímat čerstvou potravu, chcete-li BARF, a znovu tento způsob výživy psů objevují. V knize projdeme všechny životní fáze psa - od štěněte až po seniora, včetně období březosti a odchovu štěňat. Podíváme se na různé nemoci a problémy, se kterými se v průběhu života našeho psa můžeme setkat. Součástí knihy je také velké množství jídelníčků a to jak běžných, které můžeme denně použít, tak různých dietních. Doufám, že vám tato kniha bude inspirací a návodem, jak svého psa krmit lépe. BARF je zkratka, která se dá vyložit mnoha způsoby = Born Again Raw Feeders (znovuzrozen krmit syrově), = Bones And Raw Food (kosti a syrová potrava) , = Biologisch Artgerechte Rohe Futerung (biologicky vhodná syrová výživa), ale pořád znamená to samé - je to metoda výživy masožravých domácích zvířat přirozeným způsobem - tedy syrové maso, kosti a zelenina. Inspirací nám může být jídelníček divoce žijících psovitých šelem, zejména vlka. Tento způsob krmení přenáší zodpovědnost za vyváženost krmení na chovatele. Možná i proto je předmětem častých sporů jak majitelů psů, chovatelů, tak i veterinárních lékařů...... celý text

Přidat komentář

Merynkaw
22.01.2024 5 z 5

Dobře napsané, hodně mi pomohla

Hakate
04.09.2022 3 z 5

Dobrá příručka, pro začínající barfaře. V začátcích mi pomohla.


Knizniuchyl
21.08.2022 4 z 5

Jak sama autorka píše - řiďte se selským rozumem a to samé platí i o této knížce. Je fajn jako inspirace, k doplnění informací, vypoctum dávky, ale ne vším bych se řídila. Viz. Toastovy chléb, hroznové víno, apod.

lapagerie
12.08.2022 4 z 5

Šikovná knížka pro začínající barfaře, přehledná. Prima jsou tabulky, příklady jídelníčku, speciální diety. I když nad některými miskami jsem si říkala, že to samé dávám dětem k snídani :D Můj pes je nežravý frfňa, takže ráda zkusím nové kombinace. Rohlíky nebo toustový chleba tedy ale vynechám. V BARFskupinách na FB jedni Novosádovou lynčují, jiní vychvalují. Já myslím, že pro začátek je fajn a kdo se chce pídit hlouběji, najde si i jiné prameny.

SladkaK
04.02.2021 3 z 5

Pěkné povídání o komponentech stravy pro psa, pokud jej chcete přestat krmit granulemi. Super tabulky krmných dávek i úvodní řeč. Brala bych tuto knihu však s rezervou, protože nad některými příklady jídla mi zůstává rozum stát. Například toastový chléb v misce mi připomíná misku babiččiného Azora, kde bylo zvykem nalézt kus chleba zalitý vodou, zbytky pečené slepice z nedělního oběda a podobně.

Kája_95
28.12.2020 5 z 5

Skvělá kniha, která mi pohohla při přechodu z krmení granulema na maso, kosti, vnitřnosti.
Velice jsem ocenila příklady jídelníčků pro psa. Nejlepší pomocník při startu s barfem.

marukm
22.09.2020 5 z 5

Skvělá kniha, která komplexně pokrývá problematiku BARFování u psů. Velmi oceňuji členění knihy, a to jak dle potravin, tak dle jednotlivých věkových kategorií či zdravotních diet. Začátečníkovi pomůže pochopit principy tohoto způsobu stravování a vybaví ho inspirací na jídelníčky. Skvělé je také zodpovězení nejčastějších dotazů a vyvrácení vybraných mýtů. Za mě určitě jedna ze stěžejních knih o dané problematice.

P3259
14.09.2020 5 z 5

Kniha nabízí základní vhled do tématiky krmení psů čerstvou stravou, tzv. BARF. Jasně, rozumně a srozumitelným způsobem argumentuje pro barfování, které respektuje základní potřeby psů a je pro ně jednoznačně nejpřirozenějším způsobem krmení. Kniha zároveň maže rozšířené obavy týkající se komplikovanosti a náročnosti barfu a ukazuje, že to celé není vůbec žádná velká věda, dodržuje-li člověk určitá pravidla. Kniha otevře oči všem pejskařům a přinejmenším je přivede k zamyšlení nad tím, jestli jsou komerční průmyslová krmiva pro jejich čtyřnohé přátele opravdu skutečně vhodnou volbou.
Kniha obsahuje praktické rady a recepty a jejím vhodným doplněním jsou další dvě knihy autorky - otázky a odpovědi a kniha receptů.

CrazyPiškot
18.07.2020 5 z 5

Prostě pecka kniha. Takových uspořádaných a ucelených informací v jedné knížce, prostě radost. Skvělá knížka, která mi pomohla v barfování, které má výsledky :-)

Falda
23.06.2020 5 z 5

Doporučuji pro lidi, kteří rozmýšlejí krmit psa syrovou stravou. Kniha jednoduše popisuje BARF.

monika_v_trapu
07.06.2020 5 z 5

Parádní kniha. Vše vysvětleno i s příklady, jídelníčky. Super!

katerina.l.
17.01.2020 4 z 5

Cenné rady pro začátečníky v "BARFování". Líbí se mi, že autorka uvádí i vzorový jídelníček pro inspiraci.

Luckynicitel
16.07.2019 4 z 5

Pěkný základní průvodce pro začátečníky v krmení BARF. Považuji tuto knížku za velice přehledný odrazový můstek. Ve zkratce bych popsala svůj dojem takto: kdo chce svého psa krmit "barfem", doporučila bych mu si přečíst tuto knížku a dál používat zdravý selský rozum a sledovat (klidně i za pomoci veterináře) svého psa, jak mu stravování svědčí/nesvědčí.

crazyslunicko
21.03.2019 5 z 5

Vše velice dobře vysvětleno. Kniha je vhodná pro všechny, které milují své psy a chtějí pro ně jen to nejlepší. Je tam vše velice dobře a dopodrobna popsáno + navíc i vzorové jídelníčky pro štěňátka, kojící feny, seniory i psy na různých dietách. Malinko mi tam chybí postřehy z praxe, ale naštěstí facebook je všemocný a spousta informací lze dohledat tam.

Mayaotzin
24.04.2018 5 z 5

všecko pěkně a srozumitelně vysvětleno

Vakalik
22.10.2017 5 z 5

Výborná instruktáž, jídelníčky, rady :)

avalonek
13.04.2017 5 z 5

Člověk se dozví i spousty nových věcí,co by ho ani nenapadly..

nikous
03.02.2017 5 z 5

Knížku jsem pořídila až po pár měsících, co jsem krmila přirozenou stravou a i tak mi byla k užitku! Doporučuji všem a nejen začátečníkům.

Dominka09
03.12.2016 5 z 5

super knížka pro ty co, chtějí svému psovi dopřát pořádnou stravu..přidávám se ke komentářům pode mnou a vřele doporučuji :)

mariannnka
13.01.2016 5 z 5

Souhlasim s komentarem pode mnou, ja jsem s touhle knizkou s barfovanim zacinala a nasla jsem v ni vse podstatne. Neni to zadna veda, u sebe clovek take nepocita kazdou porci, zda ma dostatek vitaminu a mineralu a nevazi si vse, aby splnil svou denni davku potravy. Barf je super. A vsem, co se do nej chteji pustit, bych tuhle knizku do zacatku urcite doporucila.

Štítky knihy

psi psi - krmení, výživa

Kniha BARF - Krmení psa přirozenou stravou je v

Právě čtených6x
Přečtených99x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených11x
Knihotéce56x
Chystám se číst15x
Chci si koupit7x