Hypnotizér

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Psychiatr Erik Maria Bark je uznávaný odborník na léčbu traumat pomocí hypnózy. Jedné prosincové noci ho probudí zvonění telefonu. Volá mu detektivní inspektor Joona Linna z nemocnice ve Stockholmu a prosí ho, aby okamžitě přijel k případu malého chlapce, který je v bezvědomí, ve velmi kritickém stavu. Erik je jedinou nadějí, jak může policie chlapce vyslechnout a zjistit, kdo brutálně zavraždil jeho rodiče a mladší sestru. Doufají, že vraha vystopují a zachrání jeho starší sestru dřív, než bude pozdě. Erik se však praxi hypnotizéra nevěnuje už deset let a je rozhodnutý, že hypnózu už nikdy provádět nebude. Žádost o pomoc v něm probudí bolestné vzpomínky, a proto Erik prosbu policie odmítá. Když se však Erik konečně nechá přesvědčit, všichni se rázem ocitnou ve víru nečekaných událostí. Tyto události bez varování udeří plnou silou do Erikova života. Erikův syn zmizí. Erik je nucen postavit se tváří v tvář minulosti a vrátit se ve vzpomínkách zpět do časů, kdy jeho profesionální život ležel v ruinách a jeho manželství bylo na pokraji zhroucení. Jedině tak má šanci zachránit život svému synovi....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74711/big_detektiv-joona-linna-hypnotizer-bZH-74711.jpg 4.15654
Série:

Detektiv Joona Linna / Joona Linna 1.

Žánr:

Kniha Hypnotizér

Šárka88
včera

Audiokniha- Pavel Rímský
Chtěla jsem dát hvězdy tři , protože jsem se v ději celkem ztratila a nějak mi ty severské kriminálky nesedí. Tu čtvrtou hvězdu uděluji za předčítání a hudební audio. Pak jsem se nějak vymotala z poslechu a dostala se na vlnu. Konec byl velmi rychlý, celkově nevím jak toto hodnotit, zvláštní děj a dam šanci i ostatním dílům a třeba tomu přijdu na chuť.

martineknatasa
25. května

Mě se kniha líbila. Napínavé, dobře se čte. Těším se na další díl.

charlizee
24. května

Jak s oblibou opakuju, detektivní thrillery jsou moje guilty pleasure. Ačkoliv často obrblu polovinu knihy, tak je čtu vesele dál, relaxuju a nějaký skvost se občas i najde Leč bohužel, Hypnotizér se k nim u mě nezařadil.
Přišlo mi, že jsou ty dvě zápletky k sobě našroubované nešikovně. Chápu, jaký byl původní záměr propojení první se druhou, jak se ale nakonec ukázalo, počínání v té první nakonec důvodem pro vznik druhé nebylo. (Rozumíte správně, že to tak neutrálně popisuju, abych nespoilovala. Třeba ještě existuje někdo další, kdo Hypnotizéra nečetl).
Dál mi ještě vadila jakási košatost, která mě vedla k pocitu, že byl předem definován počet stran, a autoři se tento snažili za každou cenu naplnit.
Po prvním dílu se ze mě tedy fanynka dua Lars Kepler nestala, ale ano, předpokládáte správně, druhý díl je již připraven. :))

Daura
16. května

Mimo toho, že autori nejako omylom zabudli "vyriešiť" polku vrážd, kniha je chaotická, nelogická a plytká. Minimálne polku textu by som vyškrtala a vrelo by som chcela doporučiť tvorcom nejakú učebnicu kriminalistiky. Všetko z oblasti polície i medicíny naprosto mimo realitu. Naviac za celých 500 strán si nevytvoríte nijaké puto s postavami. Ako toto môže byť bestseller, to už fakt nechápem... Pritom trh je plný fakt kvalitných detektívok, o ktorých ľudia nemajú ani páru.
No nič. Idem si radšej otvoriť Grangého...

syslomil
14. května

(+ SPOILER) Nebylo to špatné, ale místy mi příběh přišel plný nelogičností a nereálných situací:
1) Osoba s probodanými plícemi a játry, u které hrozí krvácení, kdyby se posadila, si klidně běhá po městě a ani zdravý policista ji nedožene.
2) Člověk po srážce s autem a silným otřesem mozku se probere z bezvědomí, natáhne gatě, opustí nemocnici a jde si pátrat. A příhodně zkolabuje až na konci příběhu.
3) Matka ohlásí, že viděla, jak unesli jejího syna. Sama byla omámena uspávacím prostředkem tak silným, že málem nepřežila, a přesto to policie odmítá vyšetřit, protože se nebudou zabývat puberťákem, který odešel z domova. Navíc když nachytá pachatele v pokoji svého syna, ptá se "můžu dál?"
4) Na to, že Benjamínovi hrozí vykrvácení při každém postrčení, toho vydržel dost.
5) Popis hypnoterapie se skupinou byl zbytečně dlouhý.
6) Jak může myslet na sex matka, která se klepe o život syna, kterého unesl vraždící maniak?
7) Překladatel (nebo autor) si libuje ve slově "těžký". Od těžkého parfému přes těžké kopulační pohyby a těžké závěsy až po těžké mraky a těžkou vůni oleje.
8) Barusatt píše, že to bylo málo krvavé a drsné. No, mně tedy krvavé přišly rozčtvrcené mrtvoly, sekery zatnuté do hlavy, ustřižené nosy, několik podřezaných lidí a půlka 5 letého děcka sedící před televizí.

Timkim
11. května

Těžký propadák. Původně jsem chtěl dát celou sérii s Joonou, ale tohle mě přesvědčilo, že je to ztráta času. Na světě je spousta dobrých knih, proč tedy ztrácet čas s pseudobestselery.

papaja
08. května

Ráda si rozšiřuji obzory žánrů, které nejsou zrovna můj top. Tohle byla jedna z nich, bohužel se mezi oblíbené autory tato dvojice nezařadí. Z knihy jsem cítila předvídatelnost, nereálnost a plitkost, rozhodovala jsem se 2, 3 hvězdy. Bohužel se kniha velmi brzy jistě zařadí na seznam "o čem,že ta kniha byla".

hana4834
06. května

Zajímavý námět jen ne moc zajímavě napsáno

1 ...