Božidara přehled
Vyražte spolu s Božidarou na bláznivý road trip. Nebudete litovat. Dost možná to bude cesta vašeho života. Božidara žije sice možná zvláštní, nicméně poklidný život. Když se jednoho dne na prahu její chalupy zjeví dospívající vnučka Rosie s žádostí o azyl na dobu neurčitou, ani jedna z nich ještě netuší, jak moc se jejich každodennost promění. Zatímco Božidara se musí vypořádat s tím, že její mnohaletou samotu narušila nová bytost, Rosie se pokouší zbavit okovů, které jí nasadila její matka Milada v podobě až příliš dokonalého života, v němž každá vteřina je předem naplánovaná. Po společně stráveném loudavém létě ale vyvstanou dvě zásadní otázky. Vrátí se Rosie na gymnázium, aby dokončila maturitní ročník? A kam každý podzim Božidara na půl roku zmizí, aniž by o tom cokoli kdokoli z rodiny věděl? - Román o třech generacích žen. Román o tom, že i když se snažíme být těmi nejlepšími matkami, jakými dokážeme, nemusí to vést ke krásnému vztahu s dcerou.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha se zaměřuje na příběh tří generací žen, které procházejí různými životními zkouškami. Každá z postav přináší unikátní pohled na vztahy a životní hodnoty. Čtenáři si mohou najít k těmto ženám blízkost a inspirovat se jejich příběhy. Atmosféra je protkána humorem i dojemnými momenty, což vytváří silný emocionální zážitek. Někteří čtenáři však vyjadřují nespokojenost s některými aspekty vyprávění a postavami, což může ovlivnit celkový dojem z knihy. Více v komentářích.
Komu by se kniha Božidara mohla líbit?
- Ženy všech věkových kategorií
- Čtenáři hledající inspiraci v mezilidských vztazích
- Milovníci příběhů o rodinných vazbách
- Fanoušci literatury s humorným podtextem
- Ti, kdo se zajímají o osobní růst a reflexi
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Božidara. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 165 komentářůSouvisející novinky - Božidara (0)
„"Co se stalo nezměníš. Ale můžeš změnit to, jak se tomu postavíš."“
Kniha Božidara v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 23x |
| v Přečtených | 899x |
| ve Čtenářské výzvě | 215x |
| v Doporučených | 70x |
| v Mé knihovně | 158x |
| v Chystám se číst | 298x |
| v Chci si koupit | 64x |
| v dalších seznamech | 9x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
ženy humor cestování tajemství ze života poutníci kamarádky matky a dcery nový začátek české rományVeronika Hurdová také napsal(a)
| 2020 | Agnes a Zakázaná hora |
| 2022 | Božidara |
| 2017 | Moje milá smrti |
| 2017 | Krkavčí matka? |
| 2021 | Agnes a ostrov Stínů |

Veroniku sleduji už delší dobu, od dob ztráty jejího manžela, kdy sama hledala cestu, kterou se vydá, uživí a především bude na ní spokojená. Věřím, že i díky jejím zkušenostem vystavěla tento příběh, který zrcadlí vše, co na svých cestách nasbírala a kol a kolem vypozorovala a tímto příběhem předává dál. Kniha o vztazích tří generací žen je podaná jejím volnomyšlenkářských stylem, kdy babička intuitivně a beze strachu proplouvá životem dobrodružným a především v souladu s jejím vnitřním nastavením, naproti ní je v kontrastu její dcera, žena svázaná řádem, povinností a dokonalostí a mezi nimi se hledá vnučka (pubertální dcera). Měla jsem je ráda všechny tři, také jsem byla dcerou a jsem i máma, co chtěla vést děti tím nejlepším směrem. Na své životní pouti v pubertálním věku se mi stejně jako v knize osvědčilo neorganizované putování, které vystaví člověka různým situacím, ve kterých se projeví, učí se z nich a nejlépe sbírá zkušenosti. A ještě jedno moudro z knihy na závěr: "Jen štěstí, které je sdílené, je skutečné." (Útěk do divočiny)