lenka5798 lenka5798 komentáře u knih

☰ menu

Z vůle Luny Z vůle Luny P. C. Cast (p)

(SPOILER) Musím přiznat, že ze začátku jsem si říkala, jakože cože to je toto. Ale hned po pár stránkách sem pochopila, že nudit se nebudu. Je pravda že děj byl v některých místech předvídatelný. Jako, kam zmizelo štěně? Uměl nebo neumřel Nik? Nebo i to zda se Mari s Nikem do sebe zamilují. I přesto musím říct, že mě tento příběh bavil víc než Škola noci, tam už to pak bývalo hodně velké scifi a bláznovství. Příběh kumpánu, jejich psů a slunce, příběh poutníku a síly luny, příběh zlodějů kůží a nakonec příběh kočičích kumpánů mě úplně vcucnul a moc se těším na pokračovaní :-)

24.04.2024 5 z 5


Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Nuže kniha Šach a mat...hmm...co tak k ní napsat? Už vím! Super, bomba, nejlepší :-) Ne, ale teď vážně. Je to moje třetí kniha od Ali a musím říct, že jsem se na ní moc těšila. Nezklamala. Je to sice první YA román, ale moc se mi líbilo, jak je otevřená k všem možným tématům. Láska, sex, nevěra, ženy prosazující se v ryze mužském světě, genderová nerovnost...atd. Prostě krásná romantická komedie. I tato kniha se od jiných knih této autorky neliší v tom, že je vtipná. Okamžitě vás vtáhne do děje, který krásně plyne, že musíte číst pořád dál a dál, dokud se nedozvíte, jak to celé dopadlo. Nebudu s rozepisovat dlouze o tom o čem knížka je. Kdo se to chce dozvědět, prosím přečtěte si ji, je opravdu skvělá! :-)

18.04.2024 5 z 5


Druhé království Druhé království Rebecca Gablé

Podle toho, co zde čtu, patřím, též k těm, kdo mají mladší vydání této knihy, takže 2v1. Přečetla jsem všech 700 stran s velkým nadšením. Neznám snad lepší autorku historických románů, než Rebeccu :-) Nebudu tu zdlouhavě psát o čem knížka je nebo není. Je to prostě historie, psaná čtivě, napínavě a tak vykresleně, že máte pocit, že jste v knize a celý ten příběh žijete spolu s hlavními hrdiny. Moc se těším na další knížku (Úsměvy štěstěny), která na mě doma čeká.

16.04.2024 5 z 5


Ať zešílí láskou Ať zešílí láskou Halina Pawlowská

Normálně bych si tu knížku nekoupila, ale potřebovala jsem do školy nastudovat fejetony a sloupky. Nebyla to tak špatná knížka, ale je to druhá knížka od této autorky a všechny povídky mě přijdou stejné. Další si asi nekoupím :-)

07.04.2024 2 z 5


Čarodějky ze Sanctuary Čarodějky ze Sanctuary V. V. James (p)

Pravda je, že zadní strana přesně vystihuje celou knihu je to kombinace Sedmilhářek, Zoufalých manželek a Čarodějek ze Salemu. Kniha byla fajn, čtivá a napínavá, jen mě trošku zklamalo, že na začátku bylo jasně dáno, co má Maggi vyšetřovat. Nesouhlasila, šťourala se v tom, rozbouřila vody, aby nakonec uzavřela případ tak jak se po ní chtělo na začátku. Jakože, cože? A vývoj s Harper? No a o kamarádství, celého covenu ani nemluvím. Jak rychle se všechno zbortilo... Přes všechno, co Sarah, pro všechny udělala. Ale na každý pád, to byla hezká knížka, která mě moc bavila.

29.03.2024 4 z 5


Zůstat s Lucy Zůstat s Lucy Tammy Greenwood

(SPOILER) Název knihy a anotace, tak nějak vystihují všechno co následovně najdete v knížce. Byla to pěkná a dojemná knížka. Místy až strašidelná, při popisu ústavu a při pochybení péče o děti s diagnózou Downova syndromu. Celé knížka je více méně o cestě maminky k dceři, kterou ji bez jejího vědomí sebrali, hned po porodu a jejich útěk. A pak přichází posledních sto stránek, kde je rozuzlení. Tatínek si k dcerce najde cestu během dvou kapitol. Myslím si, že pokud by Ginny neměla za manžela Aba a za tchána Abotta, který je vysoce postaveným právníkem, tak by autorce na závěr a rozuzlení, určitě posledních pár stran nestačilo. Nebyla to špatná knížka, ale čekala jsem malinko víc. :-)

24.03.2024 3 z 5


Po proudu času Po proudu času Audrey Burges

(SPOILER) Musím říct, že mi malinko trvalo než jsem se začetla. Nejprve mi to přišlo jako velmi podivný příběh "bláznivé" slečny co nikdy nevychází z domu a upravuje malý dům, píše blok a to je její celý život. Dokonce jsem myslela, že jí i odložím, ale... Pak přišel příběh Willy a začalo se rozvíjet tajemství Minivilky a Vily. Začaly se objevovat záhady a dům i mini dům jakoby žily svým životem. No a pak přišel Alex a začala romantika, změna života hlavní hrdinky Myry, spousta překvapení v ději, spousta rozuzlení a strhující závěr :-) Opravdu nakonec moc dobrá kniha, ke které se ráda vrátím, až budu chtít, zase zapomenout za špatnosti všedních dní.

20.03.2024 5 z 5


Chirurgova dcera Chirurgova dcera Audrey Blake

(SPOILER) Právě jsem tuto knihu dočetla. Prostě bomba. Druhý díl o životě slečny Beadyové jsem zhltla jedním dechem a kdyby záleželo na mě, klidně bych četla dál a dál a moc ráda bych se chtěla dozvědět víc a víc. Dál bych četla o dalších chirurgických pokrocích, o dalších výzkumech, operacích o dalším osudu doktorky Nory a její kliniky v této době. Když přeskočím zřejmé a to, že děj je skvělý a propracovaný. Musím vyzdvihnout i popis historické Itálie a prostě miluji Anglii a to i tu viktoriánskou. Pokud cca za dva roky vyjde další díl, budu velice ráda :-)

13.03.2024 5 z 5


V jeho stínu V jeho stínu Audrey Blake

Tak takhle kniha byla opravdu super!!! Už dlouho jsem čekala na knížku, kterou přečtu jedním dechem, na kterou se budu těšit, nebudu jí chtít odložit a první věc co udělám, když přijdu domů vezmu jí do ruky a nebudu dělat nic jiného, než číst a číst. A já ji našla. Krásný příběh. Knížka byla čtivá a to velmi. Jsem ze zdravotnického prostředí, takže tématika mě nadchla. Mám moc ráda historické romány s lékařkou tématikou a pokud je ještě hlavní hrdinkou žena, bojující o své místo ve světě mužů, nechybí tomu vůbec nic. Věci a výkony, které jsou pro nás dnes samozřejmostí v té době teprve testovali, objevovali... myslím, že nenajdu vhodná slova proto jak moc se mi knížka líbila. Velice se těším na druhý díl :-)

09.03.2024 5 z 5


Kolébky Říše Kolébky Říše Jennifer Coburn

(SPOILER) Včera večer jsem dočetla tuto knížku, na kterou jsem se hodně těšila. Nezklamala, celou dobu to bylo tak jak jsem očekávala. Příběhy tří žen, se třemi různými osudy, z různých poměrů, které se jednoho dne spojí v jeden příběh na jednom místě. Na to z jaké je doby, moc hezká knížka z pohledu německých dam. Ale co mě hodně zklamalo byl závěr. Bylo to takové utnuté. Především příběh Hilde... Opravdu to s ní skončilo tak nějak nezáživně? Vzala si Maxe a konec? A co Irma? Prostě si vzala cizí papíry, začala žít pod cizím jménem a šmitec? Jediný příběh Gundi, bych brala jako vcelku dokončený a uzavřený. Byla to hezká knížka, čtivá, ale možná malinko, v závěru nedomyšlená...

04.03.2024 3 z 5


Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

Byla to dřina, ale dočetla jsem to :-) Knížku jsem dostala od kamarádky , jako dárek. Zajímavé a neobvyklé čtení. Asi jsem ještě neměla knížku, která by byla psána formou rozhovoru. Hezká, nenáročná knížka o životě jednoho známého a u někoho jistě i oblíbené kněze. Můj šálek kávy to ale není.

04.03.2024 2 z 5


Prohnaný Prohnaný Kevin Hearne

Jako první knihy od tohoto autora jsem četla Příběhy za světa Železného druida a to Inkoust a pečeť a Krev a papír a musím říct, že ty se mi líbily víc. Tato knihy, byla fajn. Četla se hezky. Nejvíce se mě líbily dialogy mezi Atticusem a Oberonem. Super byly i postavy právníku, kdy jeden je upír a druhý vlkodlak. Takže oblíbenost hlavních i vedlejších postav je za deset hvězdiček. Dialogy taky za deset a příběh dávám čtyři hvězdičky, byla to odpočinková četba, která mě bavila, ale možná malinko předvídatelná. Ale jinak super fantasy, kde opravdu najdete napětí, humor a snad všechny nadpřirozené postavy, které mají v dobrém fantasy být.

01.03.2024 3 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

Možná až moc typický Hartl :-) Nee byla to dobrá oddechovka. Četlo se to jednoduše a lehce. Děj plynul hezky. Ale ke konci mi to už přišlo takové zbytečně prodlužované. A nemůžu si pomoct, ale čtení knihy Šampon, Prvok, Tečka a Karel bylo mnohem lepší a zábavnější.

20.02.2024 3 z 5


Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

(SPOILER) Nenapadá mě nic jiného, než použít slova z filmu Pupendo. Komunismus je sv....vo, komunisti jsoi sv..ě a se Sovětským svazem přišla bída na zem...omlouvám se, ale to mě hned vyběhlo po dočtení této knížky. Bylo to hezké počtení, ale první knížka mě bavila víc. A taky mě dost štval František, který si z lítosti vzal Jarču a ta se s tím spokojila. I když taková byla asi doba a ženám nic jiného nezbývalo. Tak jako tak se těším na třetí díl.

11.02.2024 3 z 5


Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Co dodat, což tu nebylo napsáno? Krásná knížka a zlé době. Knížky z doby válečné a poválečné mě vždycky hodně zajímaly, ale tohle bylo opravdu poutavé čtení, které nešlo jen tak odložit. Vše to co se píše v této knize mi kdysi vyprávěla prababička, která v Sudetech žila. Byla to hrozná doba, plná zlosti, strachu a chuti po pomstě. Knížka ve mě vyvolávala neskutečné směsice emocí. Ale nelze jinak, než ji doporučit a ladně pokračovat v druhé knize :-)

01.02.2024 5 z 5


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Hlava plná lásky :-) Nejsem fanda romatických knih, ale tuhle autorku mám ráda už od přečtení Hypotézy lásky. Ani příběh Bee a Leviho mě nezklamal a moc se mi to líbilo. Jsem fanda seriálu Teorie velkého třesku a tyhle knihy mi přijdou hodně podobné a děje z prostředí vědy mě moc baví. Kniha se četla lehce, byla vtipná, byla sexy a byla úžasná. Pokud hledáte něco oddychového a relax na víkend je tato kniha správná volba.

29.01.2024 5 z 5


Cesta lásky - Bhaktijóga Cesta lásky - Bhaktijóga Eduard Tomáš

Knížečka, kterou zvládnete přečíst jedním dechem, před spaním jako já. Ale upřímně mě moc nenadchla. Asi jsem čekala víc a určitě jsem četla lepší knížky v tomto duchu. Je to pravdivá kniha, ale není to taková ta kniha co mění život, nebo nad kterou se musíte zamyslet. Myslím, že tato kniha poputuje do rukou, které ji ocení více.

11.01.2024 1 z 5


Posílám to dál Posílám to dál Lucie Bílá

Úspěšně dočteno :-) Knížku jsem dostala na muzikálu Maminy na Kuksu ke šperku, který jsem si tam od paní Bílé koupila. Četla se velmi dobře. Bylo to jako by vám kamarádka vyprávěla svůj život. Něco člověk už někde slyšel, něco bylo novinkou a něco bylo hodně zajímavé. Ale stejně tak jako byla rozmanitá a emotivní celá kniha, stejně tak se měnily i mé emoce a názor na autorku.

11.01.2024 3 z 5


Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

Snad poprvé nebude moje recenze na tohoto spisovatele zrovna růžova...Ale bohužel mě tento příběh nenadchl... Sice jsem knihu přečetla za dva dny, ale dost jsem se do čtení musela nutit, chtěla jsem to mít brzy za sebou a nerada nechávám nějaké knihy nedočtené. Nicméně příběh Landona a Jamie je hodně předvídatelný a již tu bylo mnoho takových to příběhů. Příběhů velké lásky a brzkého skonu jednoho z hrdinu...pro mě velké zklamání.

02.01.2024 2 z 5


Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

(SPOILER) Takžééé třetí díl, hmmm. Co o něm napsat? Opět mě autorka nezklamala tím, že nebyla nouze o zajímavé rozuzlení, další zajímavé zápletky a situace. Ale nemůžu vynechat jednu připomínku, že nejnapínavější a nejzajímavější bylo posledních 100 stran. Celá kniha se četla hezky, děj se posouval, vše kolem získávání prstenů, byla pecka. Nicméně poslední stránky byly nejzajímavější a bylo tam nejvíce zajímavostí a rozuzlení, které vyšlo na povrch. Na konci toho všeho nechybí, nám dobře známé, LÁSKA A PRAVDA, VÍTĚZÍ NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ :-) Nemůžu ale jinak, než říct, že je to nejlepší trilogie, kterou jsem za poslední půl rok četla :-) Mimochodem Kiva je i na dále naivní trubka :-D Nejlepší a nejzábavnější postavy byli určitě Cresta a Caldon.

29.12.2023 4 z 5