Sběratelka sirotků přehled

Sběratelka sirotků
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436442/bmid_sberatelka-sirotku-tzw-436442.jpg 4 482 482

Zatímco svět oslavuje konec Velké války, blíží se další hrozba – španělská chřipka. Nová hrůza dolehne i na Filadelfii, kde žije třináctiletá německá imigrantka Pia, jejíž otec narukoval do americké armády, ale stále se ještě nevrátil domů. Město se ocitá v karanténě, objevují se znamení nákazy a lidé nosí masku, za níž skrývají nejen strach z nákazy, ale temnější úmysly… Jak Pia zjistí, když musí zanechat brášku samotného a shánět potraviny. Bernice Grovesová zešílela z žalu, když ztratila kvůli chřipce vlastní dítě. A rozhodne se pro něco strašlivého: rozervat rodiny v jejich nejzranitelnější chvíli a vytvořit nové, dokonalé Američany…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Orphan Collector , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sběratelka sirotků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (135)

lenka5798
19.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Možná je zvláštní u takto srdcervoucí knížky napsat, že byla krásná, ale byla. Samozřejmě období a téma je velice smutné, ale celá kniha, je skvěla napsána a samotný příběh, je plný emocí. To vše co zažila Pia, je neskutečné. Velice obdivuji její sílu a nekonečnou naději, které se držela a nikdy nepřestala pátrat po svých bratrech. Na druhou stranu i záporná postava setry Wallisové alias Bernice Grovesové splnila svou funkci. Strašně mi pila krev a měla jsem na ní místy fakt zlost. I když po tom co se jí stalo, je asi každý schopen pochopit, kde se v ní ta zlost a nenávist vzaly. Nicméně i když dojemné a místy hodně náročné čtení, nemůžu jinak něž knihu doporučit, stojí za to si ji přečíst. Já se k ní určitě za pár let ještě vrátím.

kulatina
04.07.2024 4 z 5

Krásný příběh ze začátku 20.století v době největší pandemie ptačí chřipky. Ze začátku mi nesednul styl psaní, (vyprávění bez přímé řeči), jakobych četla čtenářský deník, dokonce jsem se prvnich 40 stran musela do čtení nutit, ale nakonec se příběh rozběhl a nabral spád. V první části knihy je děj zasazen do chudé čtvrti v době největšího zásahu chřipky a siroččince, kde vladly kruté poměry, jakoby všeho zla nebylo dost. Obrat k dobrému v druhé polovině knihy je pro čtenáře jako balzám na duši, vše do sebe zapadne, a očekávaný sťastný konec nedovolí čtenáři knihu odlozit. Krásný příběh, vsechny dějové linky jsou uzavřeny, žádná hluchá mista, vše má logiku a spád.


Babo
27.06.2024 5 z 5

Další skvělá kniha autorky. Zajímavý příběh z doby španělské chřipky, drsné podmínky v sirotčinci i naděje v rodině Hudsonových, že dobří lidé ještě žijí.
Občas mi běhal mráz po celém těle a to se mi opravdu nestává.
Kniha určitě stojí za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (13. týden)

28.03.2021


Citáty z knihy (6)

Tvrdil jí, že má Německo v krvi, stejně jako slabost pro sladkosti a on lásku k její matce.


Jak by se měl člověk chovat, aby nepodlehl panice a strachu?


V Bibli stojí, že vzít si vlastní život je hřích, ale Bůh by jistě pochopil, že matka nedokáže žít bez svého dítěte.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Sběratelka sirotků v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených589x
ve Čtenářské výzvě57x
v Doporučených40x
v Knihotéce304x
v Chystám se číst442x
v Chci si koupit103x
v dalších seznamech3x