Proklatý

Proklatý https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139475/proklaty-139475.jpg 4 356 57

Kroniky železného druida série

< 2. díl >

Druhá kniha série Kroniky železného druida. Attiku O'Sullivanovi, poslednímu druidovi, jsou čarodějnice celkem ukradené. Přesto se chce k místnímu konventu zachovat hezky a podepsat vzájemně výhodnou dohodu o neútočení, ale v tom se počet čarodějnic v arizonském Tempe přes noc zčtyřnásobí. A nové přírůstky nejsou jen špatné, jsou to pořádné mrchy s temnou nacistickou minulostí. Na místních středoškolácích si pochutnává padlý anděl, z Vegas táhne tlupa Bakchantek se zvláštním druhem smrtící dekadence a o Attikovu pozornost se pokouší rajcovní keltská bohyně ohně, takže na lovení čarodějnic si hledá čas jen horko těžko. I tak ale hodlá s pomocí upířího právníka, kouzelného meče a sousedova ručního protitankového granátometu vyčistit celé město a dát ježibabám jasně najevo, že s tímhle druidem se do křížku pouštět neměly.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Hexed , 2011


více info...

Senza Jenka
Senza Jenka
01.11.2023 3 z 5

Pořád dobrý. Jen doufám, že se v ději dalších dílů objeví také něco jiného, než mocichtivé nadržené bohyně, žraví démoni a vlezné čarodějnice. Bakchantky asi budou ještě zlobit.
Shodou okolností další zábavný K/kojot v mém čtenářském deníčku :D

Tano
Tano
02.10.2023 5 z 5

Tak už jsem ready na další díl :D
I druhý díl mě strašně bavil, knihy se čtou jedním dechem (doslova, za den bylo hotovo). Netřeba nadměrně přemýšlet, ideální odpočinkové čtení od těžších děl, zde se člověk jednoduše pobaví i zasměje.


orson
orson
23.09.2023 4 z 5

Ale jo, dobré to bylo. První díl mě nadchl, tady už ale žádné překvápko nebylo, na druhou stranu ale úroveň taky nepoklesla.

Nikusha
Nikusha
15.08.2023 5 z 5

"To se snažíš bejt hustej zrovna teď, Leife? Fakt?"
"To si kuř, jsem totiž krutopřísnej borec."

Jee tak tenhle druhý díl je fakt super. Jak už někdo zmiňoval, co není v prvním díle, je zde dohnáno. Už jsme seznámení s postavami, máme je rádi a přidávají se pomalu další. A ty hlášky jsou fakt boží. Tohle mě baví. Ale teda nevím, proč Attik na přebalu vypadá jak Samvěd Křepelka :D

KájaKoxík
KájaKoxík
23.02.2023 4 z 5

Pro mě je to od prvního dílu jasné zlepšení.
To co mi tam scházelo konečně přichází tady. Nevím teda jestli je to tím, že většina postav je známá již z první knihy nebo se konečně dostáváme trochu pod povrch postav.

I když je kniha mnohem lepší, dostává stejné hodnocení 4 z 5, protože mi prostě nesedí ten konec. Celou dobu má kniha pěkný spád a před koncem, jako by mi někdo vytrhl dvě kapitoly a šup je tu finální boj s německými čarodějnicemi. Nevím zda chtěl být autor s přípravou na boj u jednotlivých členů tajemný nebo nevěděl co napsat. S ohledem na to, že žádné speciálně tajemné efekty v boji nebyly, je to asi ten druhý případ. Kazí to celkový dojem z hladkého čtení.

Rozhodně mě baví, že Oberon dostává tolik prostoru. Mluvící Vlkodav je prostě super oživení knihy. Také halda popkulturních narážek mě pobavila a donutila se na některé citované filmy podívat.

Radovan_R
Radovan_R
20.02.2023

Dóst dobrá kniha - jak se k ní sedne, tak se nezvednete dřív jak na poslední stránce. Akční je možná až trochu moc, po hubě někdo dostane na každá sudé stránce a uvěřitelnost příběhu klesá s každým řádkem, ale je to prostě napsané dobře.
Věčné otravování se zabitím Thóra taky za chvíli trochu nudí, ale najednou je tu konec a pokračování příště. Takže nashle u třetí knihy, opravdu to stojí za to.
A nějaké veselé hlášky?
- Hochu, dělá si z nás srandu. Ta už je totálně v autobuse.
- (k Panně Marii:) promiňte slečno, jen jsem si říkal, jestli byste nám neposvětila šípy. Půjdem po krku jednomu démonovi.

Deia
Deia
09.02.2023 4 z 5

Aj táto časť je veľmi čtivá, svižná a vtipná. Akcia strieda akciu, jedna nadprirodzená postava strieda druhú. Opäť sú tu čarodejnice, či už tie, ktoré chcú s Atticusom vychádzať alebo tie, ktoré veľmi nechcú. Ďalej tu máme vlkodlakov, upírov, zombie, bohov a bohyne... A aj keď sa môže zdať, že je toho veľa, tak spolu všetky postavy tvoria skvelý mix a celé to funguje. Síce má to nejaké muchy, napríklad mi stále vadí, že Atticus, aj keď má cez dvetisíc rokov, sa občas správa ako by mal pätnásť, ale tak človek nemôže mať všetko. Ale aj tak je to príjemné, nenáročné čítanie. Teším sa na ďalšie časti.

LenkaPet
LenkaPet
14.01.2023 5 z 5

Miluji Attica, Oberona i Leifa. Tyto knihy čtu jako oddechovku a je to moc fajn. Zbožňuji jeho humor, sex-appeal i to jak není dokonalý a jeho propojení s přírodou.
Zase se na něj těším až se mi po něm zasteskne, víc bych ho ale brala osobně...
Mám chuť si nechat na ruku vytetovat keltské druidské tetování a jít si na noc lehnout nahá na zahradu ...

kolacky
kolacky
17.07.2022 5 z 5

Vtipné a dobře vymyšlené. Chudák Atticus si nepřeje nic jiného než v klidu pěstovat bylinky a prodávat knížky - a pořád po něm někdo chce, aby se někam pachtil, bojoval a kouzlil. Njn... To abychom měli co číst :-)

zandu
zandu
24.06.2022 5 z 5

Opět svižné, čtivé, sem tam vtipné. Těším se na další díl.

#"... Až se naskytne vhodná příležitost, ukážu ti, jak vypadají další kouzla."
"Hustý. To je fakt hustý, kurva."
"Vážnost a úcta?" Mírně jsem do ní dloubl.
"Chtěla jsem říct, že tohle požehnané tajemství zalévá moji duši světlem. "

Stupino
Stupino
04.02.2022 5 z 5

Tenhle díl byl super. Mělo to švih od začátku až do konce. Hned jsem se vrhl na třetí díl. Skvělá oddechovka.

protokol
protokol
01.12.2021 5 z 5

PROSTO A JEDNODUCHO SKVELÁ KNIHA. KONEČNE KNIHA ČO ZAUJME NIELEN PO STRANE FANTAASI ALE AJ HUMORU JA SOM SPOKOJNÝ A VRHÁM SA NA ĎALŠÍ DIEL. :)

Aaron Lewis
Aaron Lewis
13.10.2021 5 z 5

Bavil mě o něco víc než první díl, a to se mi ze začátku zdál stejný, jakože to bude hodně podobné, hlavně to s těmi bakchantky mě nebavilo (jejich přítomnost v Tempe mi přišla až moc účelná), ale čarodějky pak ano. Potěšil mě i s Brighid a Granule něbude asi tak otravná, jak jsem se obávala. Jsem zvědavá, co provede s Thorem.

knihomolkajanca
knihomolkajanca
18.08.2021 4 z 5

Po skvělém prvním díle jsem neodolala a téměř okamžitě sáhla po pokračování. Atticus a Oberom mi totiž vážně sedli. Těšila jsem se na další skvělé hlášky a na to, jak se u knihy zasměju. Jestli jsem se u prvního dílu bavila, tak tady jsem se chechtala kolikrát na celé kolo a celkově mě kniha vždy velmi pozitivně naladila.

Proklatý se mi četl i o něco lépe než první díl - nevím, zda to bylo tím, že jsem již znala většinu postav, názvů a prostě jsem věděla, kdo je tady špatný a kdo zlý, ale nějak to prostě šlo snáze.

Opět se nám tady promenádujou všelijaké druhy nadpřirozených bytostí jako jsou čarodějnice, vlkodlaci, démoni, bohové a mihne se nám tady dokonce i Panenka Marie. No, kdybych knihu nečetla, řeknu si, že to nemůže fungovat, ale opak je pravdou. Funguje to velmi dobře.

Autor tentokrát přitvrdil trochou více sexu, ale nečekejte žádné vzdychání a romantické scény. Tohle má do romatiky hodně daleko a zaručuju, že i u těchto scén se pobavíte. Středobodem všeho je tentokrát klan na*raných čarodějnic, které mají Attica na mušce. Objeví se nám tu i naše stará známá Lakša a všechno nám to hezky vygraduje do moc pěkného bojového finále. Jak mi v prvním díle závěr přišel trochu málo epický, tak tady si na to rozhodně nemohu stěžovat.

Na závěr bych ještě chtěla vypíchnout postavu staré vdovy. Ta je prostě skvělá a u celé scény v domě jsem se opravdu královsky bavila. Už se moc těším na další díl.

vlkove
vlkove
19.07.2021 5 z 5

Po prvním rozjezdovém díle přichází skvělé pokračování. Knihy jsou svižné, čtivé a vtipné. Jsem moc spokojená.

Musím jen připojit poznatek k nespokojenosti s tištěným vydáním knihy. Knihu jsem četla necelá dva dny, nikam jsem ji nenosila, a i přesto se mi rohy papírové obálky okamžitě roztřepily/odlepily. Takže obálka knihy je velice nekvalitně provedena.

kachnat
kachnat
29.06.2021 5 z 5

Další díl byl na podobné vlně jako předchozí. Vtipně napsáno, pohodové čtení s magickými akcemi.

Duchoslp
Duchoslp
20.05.2021 4 z 5

Právě jsem dočetla druhý díl a líbil se mi stejně jako ten první. Atticův humor je mi blízký a bez Oberona by to nebylo ono. Jsem zvědavá jestli budou i další díly stejně není.

Veronica.Key
Veronica.Key
24.04.2021 3 z 5

Druhý díl se mi četl lépe než ten první. Nedokážu říct přesně proč. Možná proto, že už jsem do toho byla víc ponořená. Trochu mi vadilo, že se děj často strhne od důležitého k nedůležitému. Konec hodně navnadil na třetí díl. :-))

Michalovič
Michalovič
15.11.2020 5 z 5

Ve stjném duch jako první díl, dokonce vtipnější, humornější a ucelenější. Je nabitá akci a nejde přestat číst.

lampernaqui
lampernaqui
24.07.2020 3 z 5

Tady už jsem věděl do čeho jdu, a proto jsem si to asi i víc užíval. Vše, s čím jsem měl problém u prvního dílu, platí i tady a předpokládám, že i po celou sérii. Jinak se knížka četla sama a několikrát dobře pobavila. Zaučování se zde moc nekonalo, asi si to pan spisovatel plánuje do pozdějších dílů. Příběh samotný není tak zapeklitý, spíš jde o sled různých krátkých povídek s jednotlivými protivníky. Nic víc. A na můj vkus moc málo pana právníka :)