Čtvrté křídlo přehled

Čtvrté křídlo
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530478/bmid_ctvrte-kridlo-65d33a226d857.jpg 4 1305 1305

Empyreum série

1. díl >

Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů a strávit život mezi knihami. Její matka, nesmlouvavá velící generálka, jí však nařídí, aby se připojila ke stovkám kandidátů toužících dostat se mezi navarrskou elitu: dračí jezdce. Violet chybí trénink, navíc je menší než ostatní a draci se s „křehkými“ lidmi nespojují. Spálí je! Proto bude potřebovat všechen svůj důvtip, aby obstála. Brzo ale zjistí, že z Basgiathské válečné školy vedou jen dvě cesty ven: absolvovat, nebo zemřít.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Fourth Wing , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtvrté křídlo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (335)

Imaginárium
včera 5 z 5

Fenomén, ktorý posledné roky otriasa všetkými sociálnymi sieťami nemôže chýbať ani v mojej knižnici. Pôsobí to na mňa ako dospelácky mix Divergencie a Eragona, takže výsledok nemôže dopadnúť blbo. Je to u mňa vlastne výber na istotu.

Violet Sorrengailová je preurčená ísť v šlapajách svojho otca. Stane sa písařkou - prežije si pokojný a bezpečný život medzi knihami narozdiel od matky a súrodencov, ktorí si zvolili cestu dračích jazdcov. Tesne pred rozraďovaním do vybraných kvadrantov ju matka donúti prihlásiť sa do kvadrantu jazdcov, a tým ju odsúdi na nekonečný boj o svoj život. So svojou krehkou postavou, nedostatkom sily a absolvovaných tréningov jej budete fandiť a držať palce do posledného dychu.

Kniha je extrémne čtivá, akčná, plná napätia a iskrenia medzi hlavnými postavami. Sarkastické dialógy a komentáre sú vtipné až tak, že ma nútili sa nahlas uchechtávať, kdekoľvek som sa začítala. Za mňa skvelá new adult fantasy, ktorá Vás preženie tornádom emócií a nedočkavosti pokračovania.

Beily
včera 4 z 5

(SPOILER) Knihu jsem si koupila s velkým očekáváním, protože jsem na ní viděla pozitivní recenze snad všude. Začátek mě bavil hodně, tématika s draky mě chytla, hlavně rozhovory s draky (dráček Andarna


Brambora_Šeby
včera 5 z 5

Za mě si Čtvrté křídlo rozhodně zaslouží titul bestseller. Samozřejmě už jsem četla stejně dobré knihy, které se populárními nestaly, ale tato kniha patří určitě mezi moje topovky. Violet mi byla hned od začátku sympatická a Xaden..... To je zkrátka něco pro mě. Vzhledem k posledním asi třem větám se už nemůžu dočkat dalšího dílu.

všechny komentáře

Související novinky (6)

10 nejčtenějších knih (červen)

15.06.2024


10 nejčtenějších knih (květen)

15.05.2024


10 nejprodávanějších eknih (duben)

13.05.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (1)

,,Rozhodni se, Violet. Chceš zemřít jako písařka? Nebo žít jako jezdkyně?"


Ocenění knihy (2)

2023 - HumbookAwards (Nejočekávanější překladová kniha roku 2024)
2023 - Goodreads Choice Awards (Romantasy)


Kniha Čtvrté křídlo v seznamech

v Právě čtených124x
v Přečtených1 683x
ve Čtenářské výzvě435x
v Doporučených175x
v Knihotéce636x
v Chystám se číst747x
v Chci si koupit249x
v dalších seznamech18x