Železný plamen přehled

Železný plamen
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541068/bmid_zelezny-plamen.jpg 5 414 414

Empyreum série

< 2. díl

Všichni, včetně Violet samotné, očekávali, že během prvního ročníku na Basgiathské válečné akademii zemře. Přežila, ale skutečný výcvik – brutální a extrémně vyčerpávající – je teprve před ní. A spolu s ním i výzva v osobě nového zástupce velitele, který si dal jediný cíl – ukázat jí, jak vypadá absolutní bezmoc. Violet se už naučila, že odhodlání přežít a odvaha měnit pravidla dokážou mnohé. Bude to ale stačit, když ví, že Basgiath ukrývá prastaré tajemství, které může všechny a všechno zničit?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fragment (ČR)

Iron Flame, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Železný plamen. Přihlašte se a napište ho.

Anet_jan_book
dnes 5 z 5

Železný plamen asi nemusím představovat ale pokud je tu někdo, kdo ho nezná tak je to 2.díl ze série Empyreum.

První díl Čtvrté křídlo byl největší fenomén a bestseller tohoto roku. Čtvrté křídlo ovládlo žebříčky nejen u nás ale i ve světě a Železný plamen je 2.díl tohoto fenoménu.

U prvního dílu jsem byla velmi překvapená, protože na něj byly velké ohlasy. Ať už byly recenze na něj pozitivní či negativní já jsem z této knihy byla naprosto nadšená. Říkala jsem si, že mě nemůže nic víc takhle nadchnout….

Jak se ale ukázalo, mnohem víc mě nadchl tento druhý díl, který mě doslova pohltil..
Bylo tu za mě více akce u které jsem doslova tajila dech. Neskutečný adrenalin, napětí a akce Vás nenechá během čtení v klidu.

Opět se tu setkáváme s Violet, která konečně získala sebevědomí a s Tairnem jsou nerozlučná dvojka.

Nechybí ani Xaden, který je pořád stejně tvrdý, tajemný a pořád neskutečně sexy.

Tuhle romantickou dvojci to neskutečně táhlo k sobě, ikdyž byly převážně od sebe. Romantickou linku jsem si užívala až mě zahřívala společně s nimi a to hlavně ve chvílích kdy byly spolu. Je tu i pár tajemství a tzv. kostlivci ve skříni ale i tak mě to moc bavilo.

Nesmím opomenout ani Tairna a Andarnu, které jsem si zamilovala už v prvním díle. Jejich dialogy jsou zkrátka super.

Setkáváme se tu i s dalšími postavami a to nejen z 1.dílu. Poznáváme nová místa a ty popisy jsou úžasný. Máme tu popsanou nejen školu ale i okolí ve kterém se příběh odehrává. Je to úžasný až máte pocit, že jste v tom světě společně s nimi. Celý tento svět mě baví, překvapuje, zaráží. Pocity se u mě neustále měnily. Chvili jsem se smála, poté brečela, tajila dech a zároveň se rozplývala.

Dozvídáme se i odpovědi na některé otázky a ihned dostáváme nové. Nenechá Vás to v klidu a pořád Vás to nutí číst dál.
Já byla neskutečně nabitá energii že jsem to nemohla nechat jen tak ležet, ikdyž byly 2h ráno.

Neuvěřitelně mě to vtáhlo a vůbec nevím jak to vydržím do dalšího dílu.

Shira27
dnes 5 z 5

Pokračování je opět jedna velká jízda, a to má kniha téměř 750 stran! Neustále se něco dělo – tajemství a intriky pokračují, došlo k několika zásadním odhalením, ale já mám stále spoustu otázek, které snad budou zodpovězeny ve třetím díle.
Musím ale přiznat, že mě Violet chvílemi trochu rozčilovala. Nejprve je slabá, pak silná, pak má spoustu otázek, ale bojí se je položit, což knihu natáhne o dalších sto stran.
Přesto mě to bavilo. Zhltnu cokoliv, kde jsou draci.

PetraKysova
dnes 4 z 5

(SPOILER) Tak mám za sebou druhý diel dračej fantasy. Rozhodne musím na úvod vyzdvihnúť grafiku knihy, je nádherná a v knižnici sa skvelo vyníma.
Na dej mám dva protichodné názory. Ja osobne nie som úplný fanúšik Xadena, ale to je len môj osobný názor. Dokonca musím povedať, že ma zo začiatku neskutočne vytáčala Violet. Ale! Jej postava sa neskutočne vyvinula, to ako si na konci dokázala priznať svoje chyby a nedostatky bolo naozaj skvelé. Na tejto sérii ma veľmi bavia vedľajšie postavy a ich vývoj a všeobecné väzby medzi sebou. Veľmi sa mi páčilo, ako nám boli predstavený jazdci na gryfoch. To bolo úplne famózne. Ich úplne iné zmýšľanie na akadémii, keď to nezvládneš budeš proste pešiak alebo liečiteľ nemusíš zbytočne zomierať. Toto pravidlo ma od začiatku na „letcoch“ a celej akadémii hrozne hnevalo. Zo začiatku ma Cat tak strašne štvala, ale na konci som si ju vlastne aj obľúbila. Veľmi by ma zaujímala knižka z jej pohľadu.
Čo sa týkalo Varisha, no bol to hňup a som rada ako skončil. Jeho drak rovnako, to bolo naozaj epické.
Veľké plus knihy sú draci, Andarana a Train boli super. Mám pocit že Train bola jedna z najlepších a najnormálnejších postáv.
Všeobecne bola knižka veľmi dobrá, ale rozhodne by jej prospelo ubrať tak 300 strán, lebo miestami bola naozaj zbytočne zdĺhavá a nudná.
Teším sa na pokračovanie.

10 nejprodávanějších eknih (září)

11.10.2024

Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)

08.09.2024

Hodinářův trik, Zabít královnu a další knižní novinky (31. týden)

28.07.2024

„Pretože láska je v jadre nádej. Nádej pre zajtrajšok. Nádej pre všetko, čo môže byť. Nádej, že človek, ktorému ste zverili svoje všetko, to bude opatrovať a chrániť. A nádej? Zabiť poondiatu nádej je ťažšie než zabiť draka. “

"Violence, remember it's only the body that's fragile. You are unbreakable."

Tvoju dôveru si získam, len čo si uvedomíš, že nepotrebuješ vedieť úplne všetko. Stačí, aby si nabrala odvahu začať klásť otázky, na ktoré chceš odpovede. Posteľou sa netráp. Dostaneme sa tam. Očakávanie nám len prospeje.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Železný plamen v seznamech