Druhé království přehled

Druhé království
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46067/bmid_druhe-kralovstvi-3uy-46067.jpg 5 94 94

Druhé království série

1. díl >

Historický román se odehrává v Anglii v polovině 11. století a oživuje období po bitvě u Hastingsu, kdy se anglickým králem stal normanský vévoda Vilém. Hlavní hrdina Caedmon z Helmsby je svým otcem vyslán jako tlumočník anglického poselstva, které má vyjednávat s normandským vládcem Vilémem a pobývá na jeho dvoře. Situace se vyhrotí po vítězném Vilémově tažení a porážce Angličanů v bitvě u Hastingsu. Caedmon zde ztrácí nejen bratra, ale i otce. Vítězný Vilém se vzápětí prohlašuje za anglického krále. Caedmon stojí před složitou situací, z níž jasně vyplývá, že když nezůstane na dvoře svého nepřítele jako prostředník a vychovatel jeho dětí, přijde jeho rodina o veškerý majetek. Po své korunovaci krutý Vilém, zvaný Dobyvatel, pokračuje v pokořování Anglie.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Das zweite Königreich , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Druhé království. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

lenka5798
16.04.2024 5 z 5

Podle toho, co zde čtu, patřím, též k těm, kdo mají mladší vydání této knihy, takže 2v1. Přečetla jsem všech 700 stran s velkým nadšením. Neznám snad lepší autorku historických románů, než Rebeccu :-) Nebudu tu zdlouhavě psát o čem knížka je nebo není. Je to prostě historie, psaná čtivě, napínavě a tak vykresleně, že máte pocit, že jste v knize a celý ten příběh žijete spolu s hlavními hrdiny. Moc se těším na další knížku (Úsměvy štěstěny), která na mě doma čeká.

jopp
18.01.2024 4 z 5

Knihu jsem četla v té delší verzi - cca 700 stran, vydání z r. 2021. Tudíž jsem měla několik večerů o zábavu postaráno :-)
Jde o zdařilý historický román, ve kterém autorka uplatnila osvědčený postup - vezmu fiktivní postavu a nechám ji účastnit se na všech podstatných dobových událostech. Tento přístup umožňuje přiblížit čtenáři čtivou formou zásadní historické okamžiky, na druhou stranu si v průběhu čtení musíte říkat, že onen fiktivní hlavní hrdina byl podezřele často u všeho podstatného, co se v dané době dělo. Toto je nicméně jen malá vada na kráse, opravdu oceňuji, že autorka věnovala evidentně hodně úsilí shromáždit historická data a předat nám je v této stravitelné formě. Já bych suchou učebnici dějepisu totiž určitě nečetla.

S knihou jsem velmi spokojená, četbu jsem si užila a něco jsem se i dozvěděla (bohužel se mi ty historické události časem z hlavy zase vykouří...). Až budu mít náladu na další historický román, bez váhání sáhnu po jiném díle Rebeccy Gablé.


Bedřich63
01.08.2023 5 z 5

Po přečtení knihy Druhé království jsem nějakou chvíli věnoval tomu, abych si objasnil, co jsem vlastně četl. Tady na DK je kniha rozdělena do dvou dílů vydaných v roce 2004 nakladatelstvím Alpress. Já jsem ale četl knihu, která má 700 stran a byla vydána v roce 2021 Euromedií. Po chvíli zkoumání jsem usoudil, že tento výtisk obsahuje jak děj zde uvedené knihy Druhé království, tak i druhého dílu Zrada. Pro mě asi škoda..... těšil jsem se na druhý díl a pokračování.
Kniha je čtenáři hodnocena velmi vysoko a já se k tomu hodnocení bez výhrad připojuji. Autorka píše vynikající knihy, její znalosti historie a umění vytvořit napínavý, zajímavý a poutavý příběh je fascinující.
Tuto knihu jsem si přečetl na základě mé zkušenosti s knihami autorky o Ottovi Velikém. Takže jsem věděl, že autorka píše vynikající historické romány na základě reálných historických událostí, kde vystupují jak postavy známé z dějepisu, tak i postavy fiktivní. Pokud někdo čte mé komentáře a nechá se jimi někdy ovlivnit, tak rád Druhé království doporučím těm čtenářům, kteří mají tento žánr rádi a zajímají se o historii a podmínky života šlechty i poddaných v dávných dobách.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. týden)

28.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Druhé království v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených122x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených4x
v Knihotéce150x
v Chystám se číst49x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech2x