Větrní jezdci

Větrní jezdci https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520928/bmid_vetrni-jezdci-l6f-520928.jpg 5 20 6

Mari, Nik a jejich nově vytvořená smečka uprchla ze svého lesního domova nejen před nenávistným lovcem a jeho stoupenci, ale především před probuzeným Bohem Smrti, který za sebou zanechává jen zkázu a zmar. Vydali se na dalekou pouť z otráveného území na pláně větrných jezdců, lidí známých svým přátelským vztahem ke koním a mimořádnými jezdeckými schopnostmi. Na cestě po řece i přes hory však musí čelit mnoha nebezpečím a Bůh Smrti s armádou zmutovaných smrťáků je jim v patách. P. C. Castová ve třetím díle série pokračuje ve vyprávění dobrodružného příběhu z postapokalyptického světa prodchnutého magií.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Wind Rider , 2018


více info...

Přidat komentář

Peťulka3
25.03.2024 5 z 5

Tohle byla jízda. Já ty příběhy se zvířaty miluju, i když se vždycky bojím, aby se jim něco nestalo. Tohle spojení mezi lidmi a zvířaty mi přijde krásné. Těším se na další díl a doufám, že vše dobře dopadne.

hokaca
11.03.2024 4 z 5

Pro mě zatím nejslabší díl, řekla bych trochu vycpávka. Ale stejně je tahle série moje srdcovka!


Meri47
04.03.2024 5 z 5

Tak to tedy bylo něco. Četla jsem a četla a najednou konec. Chce se mi křičet ne, to nemůže takhle končit. Ještě potřebuji vědět spoustu věcí které nebyly dovyprávěny. Doufám, že paní spisovatelka již pracuje na pokračování.

majka45
16.02.2024 5 z 5

Kdy vyjde další díl? Skutečně se pěkně četlo. A to jistě nepatřím do skupiny, které jsou tyto knížky určené.

Jančislava
08.01.2024 5 z 5

Noo tak to byla jízda a to doslova. Při čtení jsem se musela nutit ji odložit a jít spát, ale to stejně nešlo, protože mě kniha vždy vyburcovala a já nemohla usnout. V průběhu knihy mi došlo, že to poslední díl být nemůže a je to tak. To čekání je tedy děsné. Z celé série jsem nadšená, krásně se to čte, je to takové nekomplikovane ač tam komplikace jsou, lépe to nedokážu říct.

olusas
21.12.2023 5 z 5

Z této série jsem nadšená. Úmyslně jsem čekala se čtením na tento díl spoustu let v domnění, že půjde o díl poslední a nyní nutně potřebuji pokračování. Svět se po nějaké náhlé - blíže prozatím nevysvětlené - katastrofě nenávratně změnil a původní civilizace zanikla. Její pozůstatky jsou však v některých místech stále a tato místa jsou velmi nebezpečná. My se ocitáme v době, kdy vnikla civilizace nová, odlišná od té naší a mnohem více propojená s přírodou. Lidé žijí v různých klanech, odlišných svým způsobem života, vzájemné vztahy jsou nepřátelské. Jenže pak se odehrají události, které tyto vztahy od základu změní. Z bývalých nepřátel na život a na smrt se stali přátelé, kteří byli nakonec donuceni i se svými zvířecími kumpány společně odejít ze svých domovů, aby našli domov nový a nyní čelí společnému silnému nepříteli, který je stále pronásleduje. Krutý, bezcitný a svou krutostí doslova nakazil (ano, jedná se skutečně o nákazu) i mnohé z bývalých členů původních klanů.
Jako milovník zvířat jsem prožívala nejen osudy lidských hrdinů, ale i jejich zvířecích přátel, se kterými jsou těsně provázáni - natolik těsně, že dovedou společně cítit, myslet a někdy spolu dovedou i v duchu mluvit. A já potřebuji vědět, jak tohle všechno dopadne co nejdřív.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

P. C. Cast (p)
americká, 1960
2013  81%Neferetino prokletí
2010  78%Označená
2017  82%Z vůle Luny
2015  82%Vykoupená
2010  78%Zrazená

Kniha Větrní jezdci je v

Právě čtených2x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce72x
Chystám se číst40x
Chci si koupit30x
dalších seznamech2x