Lenka51 Online Lenka51 komentáře u knih

☰ menu

Závity ulit Závity ulit Martina Málková

Pro mě velmi příjemné překvapení. Od knihy jsem neměla velká očekávání, ale ve výsledku jsem hltala jednu stránku za druhou. Sice je všem asi předem jasné, jak to skončí, přesto to ději na zajímavosti neubírá.

01.06.2021 4 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Přestože jsem jednoznačně tým kočka, příběh mě naprosto pohltil a neustále jsem hrabala po kapesnících. Pro mě to byly dva dny plné emocí. Nutně jsem potřebovala vědět, co se bude dít dál. Konec byl naprosto fantastický.

29.03.2021 4 z 5


Zítřek ti nikdo neslíbil Zítřek ti nikdo neslíbil Kateřina Karolová

Přiznám se, že ve chvíli, kdy došlo k prozrazení, o co celou dobu jde, ztratil pro mě děj to správné napětí a atraktivitu a knihu už jsem dočítala jen proto, že vše zásadně dočítám. Líbilo se mi ale české prostředí, tak nějak lépe jsem si uměla představit, kde se děj odehrává a i postavy mi byli bližší.
Nebylo to vyloženě špatné, to určitě ne, ale mezi mé oblíbené knihy se určitě nezařadí.

27.01.2021 3 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Přečteno za dva dny, ale žádné nadšení se nedostavilo.
Autor se nám dle mého snažil za každou cenu předat nějaká "moudra", ale na mě to tedy opravdu nefungovalo. A ten konec..
Asi jsem čekala více. A nebo naopak méně..

17.12.2020 2 z 5


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Jako u všech předchozích dílů jsem se zasmála, ačkoliv něco vlastně ani nebylo vtipné. Pořád stejné téma - snaha nalákat na Kostku návštěvníky a získat tolik potřebné peníze. Ale pořád mě to baví. Jednoduché čtení, ideální na večer při špatné náladě.
Tahle série je super a s každým dalším dílem mám obyvatele hradu čím dál více v oblibě.
Doporučuji ji všem věkovým kategoriím.

17.12.2020 4 z 5


Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Krásný oddechový příběh, pro mě navíc první s LGBT tematika.
Hrozně se mi líbilo, jak byl jejich vztah něžný, nevinný. Nemohla jsem se odtrhnout, pořád jsem chtěla vědět, jak to bude dál.
Určitě si přečtu i pokračování.

17.12.2020 4 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Pořád jsem čekala nějakou zápletku, až se něco pořádného začne dít a ono nic. Předvídatelný děj, k postavám jsem si nevytvořila žádný vztah. Pokud do toho člověk nejde s vysokým očekáváním, jako jsem do toho šla já, tak věřím, že může být spokojený. Já jsem od toho čekala trochu víc..

01.12.2020 3 z 5


Božský hráč Božský hráč Christina Lauren

Povedené nenáročné čtení spíše pro ženy. Po Cizinci jsem předpokládala, že to bude opět to samé dokola. Ale tentokrát mi příběh přišel trochu jiný, hlubší co se vztahu postav týče.
Zatím pro mne nejlepší z celé série.

30.11.2020 4 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Jako vždy náročné téma, které se ale velice nenáročně četlo. Morální dilema, zda vyhovět prosbám starého muže nebo upřednostnit své svědomí, mě naprosto pohltilo a do poslední chvíle jsem netušila, jak se hrdinka nakonec zachová. A ani nevím, jak bych se na jejím místě zachovala já.
Vyprávění Minky o těžkostech v době antisemitismu bylo silné, určitě ne pro každého.
Co mě moc nebavilo byl imaginární příběh vymyšlený Minkou, ale chápu, že v příběhu měl svůj význam. Navíc pokud by někomu hodně překážel, šel přeskočit.

27.11.2020 4 z 5


Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Cizinec je nenáročná oddechovka, u které vám je předem jasné, jak to bude probíhat a jak to nakonec dopadne. Nečekané seznámení, vzplanutí.. vždyť to znáte. Přesto mě kniha bavila a do čtení jsem se nemusela nutit, ačkoliv ke konci jsem už cítila, že je to pořád to samé dokola, že tam není nic, co by už nebylo v Bastardovi. Ale dočetla jsem, dala jsem si pauzu a hodlám se pustit do dalšího dílu této žhavé série.

27.11.2020 4 z 5


Má temná Vanessa Má temná Vanessa Kate Elizabeth Russell

Uf, to byla síla.
Za mě osobně výborná knížka, skvěle psychologicky zpracována. Nemám vůbec slov. Věřím, že takových Vaness po světe běhá spoustu. Snad jim tato kniha pomůže, aby v sobě našli odvahu na změnu.

27.11.2020 4 z 5


Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Opět stejné pocity jako z prvního dílu. Humor za mě trochu moc tlačí na pilu, ale překvapivě mi to ani moc nevadí. Líbí se mi české prostředí a srovnání, jak se žije na jiných zámcích u nás. V příběhu je mi velmi sympatické služebnictvo, obzvláště životní přístup kastelána a zahradníka mě baví.
Nenáročné a milé čtení nejen do ošklivých dní.

27.11.2020 3 z 5


Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Vtipné, milé, občas trochu moc zvracení, ale ono co člověk jiného čeká od dětí. I přestože děti nemám, úplně si dokáži představit, že některé situace jsou vyloženě ze života, i když někdy trochu přibarvené a někdy zase ani trochu. Pobavila jsem se, odpočinula jsem si. Knížka se mi opravu líbila a časem třeba zkusím i pokračování

27.11.2020 3 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Moje první erotika. Neměla jsem velká očekávání, asi proto jsem knihu zhltla během dvou dní a moc mě bavila. Žádné velké myšlenky nebo překvapení - chtějí se, nechtějí se.. a v tomto duchu se děj a jejich vztah vyvíjí.
Na první pokus úspěch a Bastard mě nalákal i na pokračování série.

27.11.2020 4 z 5


Podezřelý Podezřelý Paulina Świst

Opět zhltnuto během jednoho dne, ostatně jako všechny knihy ze série Prokurátor. Doporučuji číst sérii postupně, člověku to do sebe poté krásně zapadá a všechno dává smysl.
Napínavý příběh od začátku do konce, erotika, pro mě sympatický vývoj vztahu hlavních postav. Opět se mi tajil dech a hltala jsem stránku za stránkou.
Jsem ráda, že jsem si celou sérii pořídila do své knihovny, kde je teďka mou ozdobou a velkou pýchou.

27.11.2020 5 z 5


Komisař Komisař Paulina Świst

Druhý díl a opět skvělé čtení. Napínavá dějová linka, erotiky tak akorát, mně blízký humor. Za mě zatím velmi povedená série ze zajímavého prostředí, kde se zatím vše prolíná a krásně do sebe zapadá. Určitě doporučuji.

27.11.2020 5 z 5


Měj mě rád Měj mě rád Eva Urbaníková

Po knize bych sama nikdy nesáhla, není to vůbec můj styl, přesto se ke mně dostala, a tak dostala šanci.
Musím říct, že prvních pár stránek mě docela vyděsilo - hlavní hrdinka je dula milující jógu a zdravý životní styl. No dobře, tohle téma mi není vůbec blízké, přesto jsem se do děje zakousla a najednou byl konec. Takový klasický příběh, kromě toho konce. Tam se mi zdálo, že autorka chtěla záměrně šokovat, nicméně nevím, jestli to mělo ten správný efekt.
Byla to moje první kniha od této autorky a pravděpodobně i poslední, přestože knihu ve výsledku hodnotím celkem pozitivně.

27.11.2020 4 z 5


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Opět skvělý Backman. Poutavý příběh, emoce, rodinné vztahy, atmosféra místa. Opět to mělo všechno, co kvalitní kniha mít má. Budu se opakovat, ale Backmana musím všude vychvalovat.

10.11.2020 5 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Tak tohle rozhodně nebylo lehké čtení.
Musím přiznat, že jsem celou dobu nevěděla, na čí stranu se vlastně postavit a celou dobu se to ve mně pralo. Chvíli jsem chápala Annu, hned na to jsem ale souhlasně kývala na názor Sáry. Soud mě překvapil, ale když nad tím tak zpětně přemýšlím, mělo mě to napadnout.
Styl psaní mi sedl, čtivé, srozumitelné, i když jsem se v jednom místě ztratila a nevěděla, zda jde o přímost nebo minulost. Hodně zajímavé téma. Od Jodi to určitě nebyla moje poslední kniha.

09.08.2020 5 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Já toho Backmana prostě miluju.
Britt Marie mi stejně jako Ove neskutečně sedla.
Skvělá oddechovka, kdy se člověk nenuceně zasměje, ale zároveň se zamyslí.
Žijte svůj život jen pro sebe, to bych si z téhle knihy odnesla já. A taky že příště pořádně kopnu do balónu, protože tak se to přeci v Borgu dělá, ne?

29.07.2020 5 z 5