Aristokratka ve varu

Aristokratka ve varu
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177395/bmid_aristokratka-ve-varu-Yxg-177395.jpg 4 3543 3543

Aristokratka série

< 2. díl >

Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je o to těžší, že denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců „nejchudšího zámku v Čechách“. Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě a největší událostí na zámku Kostka za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování Karla Schwarzenberga. Pokračování Poslední aristokratka, nejúspěšnější humoristické knížky roku 2012 oceněné Cenou Miloslava Švandrlíka, nabízí další porci bláznivých situací a gagů, při nichž je hlasitý smích zaručen na 100%.... celý text

Přidat komentář

Šárka88
05.07.2024 4 z 5

Audiokniha - Veronika Khek Kubařová

Náhodou já se u této knihy celkem bavila, odpočinkový poslech při vaření nebo procházce. Když si představím herce, kteří hrají ve filmu , tak je přece jen poslech o něco lepší. To ovšem platí i pravidlo, že kniha je lepší, než film.

Noris85
02.07.2024 1 z 5

Asi patřím k menšině, ale knížka mě nebavila. Najít v sekci HUMOR kvalitu je pro mne obtížné. Třeba se jen neumím pořádně zasmát, kdo ví.


Villon
26.06.2024

Druhý díl Aristokratky byl naprosto odpočinkovým čtením, jehož čtení a následný můj smích donutil mou maminku nasadit konečně brýle a začít číst něco jiného než televizní program. Naprosto nás obě odboural a hradního skrblika s hradní hospodyní( ve filmu Eliška Balcerová nemá konkurenci) jsme trochu porovnávaly s životem mých rodičů a smály jsme se obě o to víc. Tuhle knihu doporučuji, pokud vám není v životě do smíchu a chcete přijít na jiné myšlenky, u téhle knihy si odpočinete a smích vás probudí ze splínu zpatky do života...

Lukas4077
12.06.2024 4 z 5

Pokračuji v hodnocení prvního dílu s tím, že jsem do série zaujatý, porovnávám ji s filmem- teď už tedy jde o dva stejnojmenné filmy a třetí by měl být v produkci. Jak jsem psal na konci předchozího hodnocení, že jsem si převzal druhou knihu a za aktuální cenu okolo 200Kč mi stále přijde poměrně krátká- délka okolo 100 stran opravdu je pod mým očekáváním a nerozumím tomu, proč nešlo knihy pospojovat v delší celky a zůstat u méně dílů. Knihu jsem si spíše odkládal abych ji hned nepřečetl, i tak to bylo relativně rychle za mnou a nemohu říct, že by mi děj nějak fascinoval, zápletky nejsou špatné, humor je stále podobný a nedá se mluvit o nudě při čtení, ale přišlo mi to spíše jako výplň před nějakou další gradací ve kterou doufám a těším se na další díl, který má okolo 170 stran a věřím že sérii dočtu celou a budu moct ohodnotit celek. Zde dává 4/5 bodů a doufám že níže již nepůjdu v dalších knihách.

matej0399
07.06.2024 4 z 5

Druhý díl mě nezklamal, ale ani nenadchnul. Pořádně jsem se začal bavit až v poslední třetině knihy, zato ale pořádně. Úplný závěr mě už dostal zcela do kolen a těším se na třetí díl.

MoniMonika
07.05.2024 5 z 5

"Aristokratka ve varu" od Evžena Bočka je druhým dílem úspěšné humoristické série, která sleduje životy členů excentrické aristokratické rodiny a jejich zaměstnanců na zámku Kostka. Kniha pokračuje v příbězích z předchozího dílu a opět nabízí porci vtipných situací a dialogů.

V tomto díle se čtenáři opět setkávají s hlavní hrdinkou Marií Kostkovou a její bláznivou rodinou. Její otec je stále skrblík, matka se snaží být princeznou Dianou, a zaměstnanci zámku se střídají opíjí a pokřikují jeden na druhého. Tato kombinace vede k řadě komických situací, které jsou často absurdní a groteskní.

"Aristokratka ve varu" přináší čtenářům humorné momenty, které vyvolají smích, ale zároveň jim může chybět větší příběhový rámec a struktura. Autor Evžen Boček zůstává věrný svému stylu, který je známý pro svou lehkost a nadsázku, ale pokračování příběhu někdy působí trochu mechanicky. I když kniha obsahuje spoustu vtipných situací a postavy jsou živé a sympatické, chybí zde určitá originalita a ucelenost, která by knihu pozvedla na úroveň prvního dílu.

Přesto je "Aristokratka ve varu" zábavným čtením, které vás rozesměje a poskytne krátký únik do světa bláznivých postav a situací. Pokud se vám líbil první díl, pravděpodobně vás potěší i tento. Je to kniha, kterou si můžete přečíst během pár hodin a která vás rozhodně pobaví.

BarkaS
22.04.2024 3 z 5

Příběh Kostků neurazí, pobaví, ale na zadek jsem si z toho nesedla. Jednou jsem se opravdu zasmála, jinak jsem si spíš tak klidně odpočinula u nenáročného vyprávění.

michaela.97
17.03.2024 audiokniha 3 z 5

*audioknížka* byla zase super, vtipy nezevšednily, ale klidně bych druhý díl spojila s prvním. Pokud si chce ale čtenář odpočinout od krimi příběhů a detektivek, tahle jednohubka je perfektní volbou.

kamka1103
29.02.2024 4 z 5

Pohodová kniha,čte se dobře, občas se člověk začne smát nahlas a okolí na něj kouká dost divně. Všem co se chtějí zasmát doporučuji. Určitě se podívám i na film.

BellaBernasconi
26.02.2024 2 z 5

Nevím, jestli nejsem na cílovku moc mladá v 16. Každopádně knihu jsem v podstatě přeskákala, jak mě to vůbec nezaujalo a dlouhé dopisy hlaví hrdinky byly jen zdlouhavé rekapitulace a navíc bez odpovědi. Upřímně se nedivím, že nikdo neodpovídal, ale pokud se vám to líbí, tak blahopřeju máte oblíbenou knihu ke které se budete rádi vracet.

zimka.r
25.02.2024 5 z 5

1. Aristokratka na koni, 2. Poslední aristokratka, 3. Aristokratka ve varu...asi díl u kterého jsem se nejvíc nasmála. Rozhodně vezmu další díl!! ;)

marekB78
22.02.2024 4 z 5

Povedená kniha, přečteno za jeden den. Místy jsem se smál, že si o mně v okolí lidé mysleli, co jsem za blázna Četl jsem do výzvy, ale určitě přečtu i další díly

Galadwen
10.02.2024 4 z 5

Kniha navazuje, kde první díl skončil, a dovede události na Kostce od března až na práh léta. Komu se líbil první díl, bude se mu líbit i druhý, styl i humor jsou podobné - ve skutečnosti se divím (i s ohledem na malý stránkový rozsah), že oba díly nevyšly dohromady. Nejvíc mne asi pobavily části s cestou do Karlových Varů a školními výlety.
Jinak mezi jednotlivými díly bych asi doporučovala dávat si pauzu a číst něco úplně jiného, hltat sérii celou na jeden zátah by asi mohlo po chvíli být trochu monotónní nebo v horším případě otravné. Přesně tak hodlám postupovat - styl i absurdní příběhy rodiny Kostkových se mi líbí, ale musím si je dávkovat, takže si teď dám před třetím dílem delší pauzu.

andy_nejedla
06.02.2024 5 z 5

Stejně jako první díl to bylo dobře čtivý a pořád se mi líbí deníkový styl. Několikrát mě kniha rozesmála nahlas, super! :D

alkuluku_blog
05.02.2024 5 z 5

"Aristokratka ve varu" byla první knihou této série, kterou jsem četla, (nějak jsem si nevšimla, že je to druhý díl, ale popravdě to ničemu nevadilo), a byla jsem nadšená. Místy jsem se smála nahlas, to normálně nedělám. Říkám si ale, že by byl můj zážitek možná menší, kdybych Aristokratky četla popořadě.

kudrdlinka
04.02.2024 4 z 5

Viděla jsem film, po několikáté si poslechla audioknihu. Oboje je na odreagování dobrý. Jen mám pocit, že z té knihy toho ve filmu moc nezbylo ;)
Čtvrtá hvězda je zase hlavně díky Veronice Kubařové, která to krásně načetla.

Jitty502
01.02.2024 4 z 5

Super vtipná oddechovka má pár stran tak na jedno odpoledne. Nejvíc mě pobavilo jak na Kostku přijížděli školní třídy a začali se ztrácet děti apod. A ucpané záchody byli top :D

Jirinamac
31.01.2024 3 z 5

Knížku mám již dlouho, ale moc se mi do ní po prvním dílu nechtělo. Teď jsem si jí chtěla přečíst dřív, než uvidím film. Naštěstí je to jen pár stránek a moc mi tento styl humoru nesedí, ale na film se celkem těším, už i 1. díl mě bavil víc ve filmu, než knižka. Hodně to ovlivnilo herecké obsazení.

baji42
27.01.2024 3 z 5

Taková nenáročná oddychovka na jedno odpoledne.

LenkaAK
11.01.2024 3 z 5

Bylo to dobré čtení, ale trochu slabší oproti prvnímu dílu. Ale v dalších dílech se to zlepší :-D Zasmála jsem se, mělo to spád a zajímavou zápletku. Narážky na knížete S. byly vtipné.