Komentáře knihy Aristokratka ve varu

verka5083
12.05.2026

Aristokratka ve varu je za mě kniha, u které chápu, proč má své čtenáře, ale mně osobně tahle série asi úplně nesedla. Nechci říct, že by byla špatná nebo že by v ní nebyl humor. Některé situace jsou vtipné a autor má určitě svůj osobitý styl, jen jsem se do toho tentokrát nedokázala tolik dostat.
Možná mi ten humor v knižní podobě nepřišel tak silný, jak jsem čekala. U téhle série mám dokonce pocit, že mi víc sedlo filmové zpracování než samotná kniha. Ve filmu na mě postavy a jednotlivé situace působily živěji a lépe mi fungovalo jejich tempo.
Kniha se čte rychle a věřím, že komu sedne tento typ humoru, ten si ji užije. Já jsem ji ale spíš dočetla s pocitem, že to není úplně můj šálek kávy. Není to zklamání v tom smyslu, že by byla špatně napsaná, jen jsem si znovu potvrdila, že ne každá oblíbená humorná série musí sednout každému.

ellypusik
11.05.2026

První díl se mi líbil trochu více, ale i tak druhý díl nezaostává a přináší příjemnou dávku humoru a odlehčování života.

kusma
03.05.2026 audiokniha

Poslechnuto jako audiokniha. Příjemná, vtipná oddechovka. Pobaví, zároveň nevyžaduje velké soustředění. Výborně načteno.

Trana
13.04.2026

Nečekejte hlubokomyslnou sondu do života šlechticů v Čechách. Na to máme Modrou krev. Tohle je ironický nadhled na lidstvo, občas dotažené ad absurdum, ale všechno funguje. Druhý díl je důstojným nástupcem prvního.

Margarett_Lindd
28.02.2026

(SPOILER) Tenhle díl je tedy výrazně kratší, než předchozí. Asi to ničemu nevadí.
Stále mě příběh přijde velmi vtipný, i když je pravda, že sérii čtu podruhé a tentokrát jsem se nasmála o neco méně. A zjistila jsem, že už si z knih prakticky nic nepamatuji. Jen základní zápletku.
V tomto díle mě tedy velmi pobavila část, kdy část postav vyráží na setkání šlechticů do Karlových Varů a kdy se dostali jen na benzínku a poprvé se setkali s knížetem Schwarzenbergem.
Autor evidentně díky svému povolání ví, o čem píše a evidentně má i velký smysl pro humor. Nejvíc se trefí do vkusu těm, kteří jsou na tom s humorem podobně. A i proto chápu, že spoustě čtenářům, kniha vtipná nepřijde ani trochu.
Ano, nejedná se o žádné veledílo, ale o to tady jde. Za mě můžu doporučit, pokud se chcete jen pobavit, ale je lepší nepřeskakovat díly, i když pro tyto případy má autor na konci přípravený slovníček.

Aghatte
09.02.2026 audiokniha

Pročítám komentáře u celé série, a nerozumím steskům, že to nemá ucelený příběh, případně, že se tam nic neděje.
Po přečtení knih o domácím násilí, o uřezaných hlavách, a o mrtvých dětech ve studni, potřebuji dávku čistokrevného českého humoru, s přehršlí gagů a hlášek a švejkovských postaviček.
Autor je velmi vnímavý, citlivý, chápavý, má českého člověka přečteného, a přesto předkládá nám panoptikum osůbek, kt. musíte milovat, a po přečtení je vám líto, že je konec a bude se vám po nich stýskat. Nikoho nesoudí, nikomu neubližuje, nikdo zde není zákeřný.
To člověk potřebuje. Dávku lidskosti a velkou dávkou humoru.
Já děkuji autorovi a paní Kubařové za přidanou hodnotu ve skvělém přednesu i se zpěvy a náležitým akcentem pro každou postavu.

Eicherik
04.01.2026

Tahle humoristická novela má dle mého názoru dva problémy. Za prvé v podstatě neexistující děj a za druhé se tady ohledně humoru až moc tlačí na pilu. První díl byl určitě o kousek lepší. Pár vtipných momentů se v knize našlo, ale žádná velká hitparáda to nebyla. Tenhle díl jsem nalezl v knihobudce, pokud tam najdu nějaký další, tak ho tam nejspíše ponechám.
Citace: Marii I. pochovali v roce 1450 do rodinné hrobky, aniž se přesvědčili, že je dostatečně mrtvá. Když o pár let později hrobku otevřeli, seděla na schodech. Od té doby jsme pohřbíváni v zatlučených rakvích.

jirina4159
13.12.2025

Pobavil mě i první díl tak jsem se hned pustila do dalšího a opět jsem nebyla zklamaná. Na oddech opravdu ideální žádná velká moudra jen konstatování chování rodiny v přístupu ke všedním událostem života se starostmi o nabyté dědictví. Budu pokračovat ve sledování dalších příhod.

Narocnactenarka
04.12.2025

První díl se mi nelíbil. Jsem ráda, že jsem se s odstupem častu dostala ke druhému dílu (zásluhou ChatGPT, kdy jsem po něm chtěla pár knih do 200 stran, abych se v tomto nejnáročnějším roce, mohla přiblížit či dokonce dosáhnout cíle 100 knih za rok). U této knihy jsem se od poloviny již opravdu zasmála. Vše, co mi na 1. dílu vadilo je zde tlumeno (obecně humor, kdy se někomu nedaří, nemám ráda a spíš dotyčného či dotyčnou lituji).

Takže pokud se vám také první díl nezamlouval, tak doporučuji zkusit ten druhý.

oldriskaa3h4
23.11.2025

Fajn víkendová oddychovka. U Kostkovic rodiny není nutné moc přemýšlet, ale vypnout a nebrat svět tak vážně. Trochu slabší než první díl, ale nevadí....sahám hned po dalším

Markushka
28.09.2025

Příjemné víkendové zpestření. Pobavila jsem se jako u prvního dílu, ale přestože mám ráda absurdní situace, tak už to je pro mě za hranicí uvěřitelnosti. Jsem ale zvědavá, co bude v dalších dílech..

Šimon.2858
10.09.2025 audiokniha

Další pěkný díl Aristokratky. Je škoda, že ve filmu není tolik scén z knihy, bylo by tam víc vtipných příhod. Tím co film končil, to tady teprve začínalo. Doporučuji všem, jen knížka mohla být klidně delší, jako ta první.

Lele61
03.09.2025

Bohužel druhý díl Bočkovy série (jak to často u knížek bývá) nedosahuje kvalit toho prvního. Připadá mi to takové už hodně na sílu, prostě nastavovaná kaše. Je tam sice pár vtipných momentů, ale mnohem méně než v prvním dílu. Takže celkově nenadchne ani neurazí. Takový průměr. Další díly už číst určitě nehodlám.

Viopes
31.08.2025

Jednohubka na páteční večer, která vykouzlí úsměv na rtu. Přečteno do výzvy. Za čas dám další díl.

Ďobi-1968
21.08.2025

Evžen Boček bude určitě správný chlap s pohodou a hlavně dobrou náladou. Aristokratka přivede člověka na správnou notu v této bláznivé době.

yankumi
16.08.2025

Bohužel mě kniha nenadchla.

witko
04.08.2025

Knihu jsem četl ohledně výzvy u níž jsem viděl nejdříve zfilmování. Tady to bohužel neklaplo, neboť stejnojmenný film je vlastně o něčem jiném, takže se musím poohlédnout po jiné knize.
Jinak je to opravdu odpočinková záležitost na pár hodin.

petra7778
29.07.2025

Pokračování veleúspěšné Poslední aristokratky jede dál ve stejném duchu jako první část. Opět je kniha psaná jako vtipný deník nejmladší z rodu Kostků Marie 3. V knize se nadále bojuje o přežití hradu Kostka a jeho obyvatel, aby zůstal zachován pro další generace. Do děje vstupuje nová postava, dcera právního zástupce Bendy, jako anorektická excentrická osoba, která se nakonec přidává k tomu, aby pomohla hrad zachránit.

Knížka navazuje na předchozí díl svým vtipem a určitě se opět velmi dobře pobavíte. Děj se zde stává místy ještě více absurdní, než v prvním díle, ale i tady vám to nebude vadit.

Knížka je určitě super oddechové čtení a pro tento účel jí vřele doporučuji.

petra7778
28.07.2025

Knížka je určitě super oddechové čtení a pro tento účel jí vřele doporučuji.

koblížek779
06.07.2025

Pokračování knihy Poslední aristokratka navazuje na první díl. Vtipné čtení. Doporučuji.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi