Hethera Hethera komentáře u knih

☰ menu

Zasvěcení Zasvěcení Tijan (p)

S komentářem jsem čekala až si znovu knížku přečtu společně se zbytkem série. Musím říct, že se mi docela líbila i když byla místy poněkud nelogická a hlavně dost zdlouhavá. Celá série by šla určitě zkrátit minimálně o jednu knihu. Každopádně splnila svůj účel. Na odpočinek se skleničkou vína u krbu se hodila dobře. Jinak ale dávám přednost ostatním knihám od této autorky.

22.04.2024 3 z 5


Ty nejsi můj Romeo Ty nejsi můj Romeo Ilsa Madden-Mills

Knihy od autorky jsem zatím přečetla 3 a musím říct, že tahle mě zaujala nejméně, druhý díl se mi líbí víc. Určitě je to ale dobrá volba, pokud chcete něco opravdu oddechového a nenáročného. Je to fajn knížka, pokud si chcete odpočinout od starostí nebo od knih s náročnějšími tématy.

17.04.2024 3 z 5


Drahý Aarone Drahý Aarone Mariana Zapata

Knihy Mariany Zapaty mám moc ráda, ale tahle je zatím asi nejméně zajímavá. Podle zmínek, které se o příběhu Ruby a Aarona objevily v knize "S láskou Lukov" jsem čekala něco mnohem poutavějšího.

26.03.2024 2 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Od knížky zařazené do kategorie YA jsem rozhodně nečekala tak hluboký příběh. Tato knížka je mým prvním setkáním s autorkou. Naprosto neočekávaně mě pohltila a inspirovala k tomu abych si dohledala více podrobností o Francově režimu. Určitě si přečtu i další knihy.

06.06.2023 5 z 5


Rivalové Rivalové Vi Keeland

Musím přiznat, že jsem čekala trochu víc. Weston byl fajn, ale souhlasím s Littlemonday, že celkově byla zápletka až protivně předvídatelná. I přes to, jsem si při čtení této knihy vyčistila hlavu a dokázala na chvíli vypnout.

24.04.2023 3 z 5


Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Perfektní knížka na odreagování v křesle a se sklenicí vína po náročném dni. Moc jsem si ji užila, určitě si od autorky přečtu další.

24.04.2023 5 z 5


Srdcem proti zdi Srdcem proti zdi Mariana Zapata

Kniha se mi moc líbila, jen mě trošku mrzí, že jsme nedostali možnost víc vidět vztah Aidena a Vanessy, když už se konečně dali dohromady. Epilog je sice fajn, ale pár stránek na víc by potěšilo.

24.04.2023 5 z 5


Kufr z nebe Kufr z nebe Lin Rina

Musím říct, že kniha mě po příběhové stránce trochu zklamala. Čekala jsem napínavé pátrání, ale tohle mi přišlo trošku zmatené. Kroniky prachu byly mnohem zajímavější a čtivější. Líbilo se mi ale, že jsme mohli poznat prostředí, ze kterého Elisa pochází a taky její vztah s Benjaminem.

06.01.2023 3 z 5


Ano, pane řediteli Ano, pane řediteli Lucie Srňánková

Po autorce jsem sáhla spíš ze zvědavosti, jak by tenhle typ příběhu mohl fungovat v českých poměrech a byla jsem příjemně překvapená. Příběh by mohl být propracovanější, ale dramatická složka příběhu byla docela neokoukaná a mělo to spád. Se sklenkou vína v pohodlném křesle jsem knihu nakonec přečetla za chviličku. Ráda si přečtu i další knihy autorky.

02.01.2023 4 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Příjemné čtení pro chvíle relaxace po náročném dni v práci. Autorku jsem si vybrala díky čtenářské výzvě a Kavárna v Kodani určitě nebude poslední knihou, kterou jsem od ní četla.

19.09.2022 5 z 5


Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

Tuto knihu jsem si vybrala jako součást čtenářské výzvy a splnila přesně to co jsem od ní očekávala. Je to velmi nekomplikovaný romantický příběh a i když je děj poněkud neuvěřitelný, tak jde ideální čtení na večer, kdy člověk potřebuje vypnout a odpočívat.

25.08.2022 2 z 5


Záhada hlavolamu Záhada hlavolamu Jaroslav Foglar

Díky čtenářské výzvě jsem si znovu užila nádherný výlet zpátky do dětství. Hrozně jsem si to užila, zvlášť když jsem nedávno navštívila pražskou výstavu Město jako přízrak. Svět Vontů se nikdy nekouká a já se do něj každých pár let ráda vracím.

14.07.2022 5 z 5


Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Báječná série pro chvíle odpočinku u krbu nebo v zahradě pod stromem. Je jedno, že už mi není náct, stejně jsem si čtení užila.

14.07.2022 5 z 5


Nepřítel Nepřítel Erich Maria Remarque (p)

Úžasně napsané povídky, které donutí člověka zamyslet se nad tím co znamená a co s sebou přináší válka. Mám ráda většinu knih, které Remarque napsal (mimo těch z automobilového prostředí), ale u povídek se mi líbí, jak dovedou zaujmout i jen pár stránkami.

14.07.2022 5 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Kniha se mi moc líbila, byla velmi čtivá a perfektně se hodila k večeru se sklenkou vína, v houpacím křesle u krbu. Jen ten závěr byl v porovnání se zbytkem knihy trochu uspěchaný. Určitě si co nejdříve přečtu i dodatek.

21.03.2022 4 z 5


Syn času Syn času Deborah Harkness

Kniha se mi moc líbila, pomohla dokreslit spoustu věcí z předchozí trilogie. Doufám, že autorka bude tento svět ještě nějak rozvíjet a že se dočkáme i dalších knih.

21.03.2022 5 z 5


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

První dvě knihy série byly úžasným odreagováním od reality poslední doby a nezklamala ani tato třetí. Umějí mě rozesmát. Nejraději bych zhltla všechny díly na ráz, ale musím si je trochu šetřit.

16.03.2022 5 z 5


Ideální muž Ideální muž Julie Garwood

Myslím, že se mi autorčiny knihy ze současnosti moc líbí, vždycky jsem se jim vyhýbala, ale je to fajn odpočinkové čtení. Musím si sehnat zbytek knih.

30.12.2021 4 z 5


Útěk z Falaise Útěk z Falaise John Flanagan

Knihy o hraničářích mám moc ráda, jen mi přišlo naprosto zbytečné, že 15. a 16. kniha nevyšli jako jeden celiství příběh.

22.12.2021 4 z 5


Neronova pevnost Neronova pevnost Rick Riordan

Super zakončení série, doufám, že budou ještě další knihy. :)

22.12.2021 5 z 5