Výpověď

Výpověď https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427681/bmid_vypoved-XO9-427681.jpg 4 1109 254

Pracovat pro hotelového magnáta Prestona Parkera není žádný med, a když Tara nastoupila jako jeho asistentka, nikdo nevěřil, že vydrží déle než dva měsíce, protože dvacet lidí před ní skončilo ještě mnohem dřív. Po dvou letech má však i ona arogantního tyrana plné zuby a usoudí, že je nejvyšší čas podat výpověď. Šéf jí však dopis vrátil se svým typickým sexy úšklebkem a poradil jí, aby si pořádně přečetla svoji pracovní smlouvu. Tara to udělala a teď si uvědomuje, že pokud nenafinguje vlastní smrt, neotráví Parkera nebo se jí nepodaří vyjednat změnu v té nemožné smlouvě, uvízla navždy s tím nejnafoukanějším a nejbezcitnějším šéfem v New Yorku. Jenže pak jí Parker jednou večer zavolá, protože se ocitne v nouzové situaci...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Two Weeks Notice , 2018


více info...

Šáriš016
Šáriš016
06.03.2024 5 z 5

Ježíííš holky tohle mě bavilo :)... ačkoliv né vždycky bych si řekla, že by to chtělo víc stránek u takových knih, ale tady bych se 100% nezlobila.

adela.hol
adela.hol
06.03.2024 4 z 5

Preston Parker je hotelový magnát, který je spíš robot, než člověk. Pracuje 24 hodin denně, nedělá si přestávky, nebere si dovolenou. To samé vyžaduje i od svých zaměstnanců, a proto se na místě jeho asistenta vystřídalo nejméně už dvacet lidí. Shodou okolností se na místo jeho asistentky dostane Tara Laurenová, která ač má vysoké vzdělání, o práci nemůže zavadit. U Prestona vydrží dva roky. Vše se ale nedá zvládat věčně, a tak Tara podá výpověď. Až v té chvíli zjistí, že odejít od Prestona vůbec nebude snadné. A to nejen kvůli smlouvě, kterou si ji Preston pojistil, ale i bouřlivému jiskření, které mezi nimi doutná od první chvíle. Nakonec ale o osudu jich obou rozhodne jeden jediný telefonát.

Kniha je vyprávěna v ich formě z pohledu obou hlavních postav. Kapitoly jsou krátké a s tím svěžím čtivým stylem, co autorka má, mi stránky doslova protékaly mezi prsty. Bylo to oddechové, vtipné, sexy a co jsem vůbec nečekala, že v jeden moment mě při čtení přepadly i slzy. To když Preston konečně pochopil, co to znamená, že v někom bydlí.

Vůbec bych se nezlobila, kdyby měla kniha více stran vzhledem k té zasádní zápletce, která nastala zhruba v polovině knihy. Myslím, že se z té situace dalo vykřesat mnohem víc. Snadno bych si představila spoustu humorných situací, jak musel Preston na začátku tápat, než se ponížil a zavolal Taře o pomoc. Takto ta jeho změna působila zbytečně urychleně.
V reálu si také moc neumím představit, že by ti dva kolem sebe našlapovali tak dlouho, když to jejich jiskření bylo vidět na míle. Zároveň se mi ale líbilo, jak se za tu dobu dokonale znali a dokázali předvídat každý krok toho druhého. Znovu z toho vznikalo spoustu vtipných momentů.

I přes drobné výtky knihu rozhodně doporučuju, pokud hledáte oddechovku, u které vypnete a užijete si trochu romantiky, trochu erotiky a hodně humoru.

4,5*


Thalin
Thalin
16.12.2023 1 z 5

U podobných knih si vždycky říkám, kde berou to vysoké hodnocení. Ano, je to oddechovka, ale vždyť je to pomalu navlas stejné, jako většina knížek tohoto typu psané ve stylu love-hate vztahu. Klišé střídá klišé, nereálné chování postav i situace, směšně napsané sexuální scény a nadužívání slov jako ku*dička, frnda a podobný skvosty. Nemá to žádný nápad, jede to podle klasického scénáře.
Tara mě místy ještě bavila, ale Preston byl obyčejný arogantní blb myslící rozkrokem a vážně bych chtěla vidět, kdo by pod takovým kreténem vydržel pracovat tak dlouho, natož to nechat přerůst v něco víc. Výhodou je ta délka odpovídající spíš trošku delší povídce, za chvíli to bylo za mnou. Ne, prostě tohle čtení, kdy může jet mozek na autopilota, protože čtenář přesně ví, co bude následovat, nejsou pro mě. Ani jako erotická literatura to není dobrý, když u toho člověk protáčí oči.

Honey0105
Honey0105
14.10.2023 3 z 5

Toto bylo moje první setkání s autorkou. Mám velmi ráda hate to love knížky. A tohle čtení mělo opravdu tempo. Když se nad tím ale člověk zamyslel, tak vztah hlavních hrdinů byl poměrně šílený. Kdyby na mě jakýkoliv chlap takto plival jed, tak bych mu jednu natáhla a nazdar. Určitě zkusím i nějakou další knížku od autorky. Nemohu popřít, že šlo o velmi čtivý příběh. Mám ale raději, když mají hlavní hrdinové více kladných vlastností.

Lucie.285
Lucie.285
07.10.2023 5 z 5

Příjemné oddechové čtení. Máme tady hate to love linku a nadřízená/šéf. U některých scén jsem se neskutečně pobavila. Opět tu máme i dobře popsané erotické scény, ale je jich akorát. Konec by si zasloužil klidně ještě jednu kapitolu, ale jinak nemám, co vytknout a čtení jsem si moc užila, nešlo se odtrhnout.

Senza Jenka
Senza Jenka
12.09.2023 3 z 5

Za tu příšernou pracovní dobu a vytížení si všechny ty peníze i benefity zasloužila měrou vrchovatou. Zajímavé je, že on dokázal čekat na posun ve vztazích tak dlouho. Jinak - asi bych byla Taylor číslo 45, protože bych takového šéfa nedala. Asi ani partnera.
Neurazí, nenadchne. Detaily brzy vymizí z paměti. Oddychovka na víkend.

LivN
LivN
14.07.2023 5 z 5

Knihu jsem dočítala na noční směně v práci a to, že jsem neměla umytou podlahu bylo v dané chvíli naprosto irelevantní, protože erotické scény měli velmi explicitní detaily a to bylo důležitější. U knihy jsem se hodně bavila doporučuji!

Michelleee
Michelleee
13.07.2023 5 z 5

Pecka! Četlo se samo, pžíjemná oddechovka. Preston Parker je hotelový magnát, u kterého nevydrží žádný asistent. Tara se s ním seznámí kvůli své těžké pěněžní situaci. Místo potrestání jí zaměstná jako svou asistentku. Nakonec Tara vydrží opravdu dlouho, když chce dát výpoveď, tak zjistí, že nemůže. Vztah se jim vyvíjí pomalu, ale hezky. Líbilo se mi to.

Marfuška89
Marfuška89
02.07.2023 5 z 5

Bože.... To bylo NAPROSTO SKVĚLÉ! Miluji to celé! Doporučuji si to prečíst! Bomba!

katerina4564
katerina4564
01.07.2023 5 z 5

Žánr knihy předem napoví, jak to skončí, ale bavilo mne to. U příběhu jsem se zasmála, chvílemi to bylo jako Tom&Jerry , ale bylo cítit jak se k sobě hlavní postavy postupně přitahují a vyzařovalo z nich sexuální napětí. Což ne vždy autoři v knihách vystihnou. Knihu jsem si dala na seznam, že ji v budoucnu určitě zas přečtu. S překladem a sexuálními scénami jsem neměla žádný problém a plus pro mne byla i obálka, kde není vidět do tváře, čtenář si pak snadněji vytvoří svojí vizuální představu.

archivářka115
archivářka115
17.06.2023 3 z 5

Předpokládala jsem, že to bude oddechovka. Začátek se dal celkem číst. Ke konci bylo chování Tary více méně nepravděpodobné. No, taková erotická pohádka.

Mondaika
Mondaika
29.05.2023 3 z 5

Námět knihy není nijak originální... Jen hledání práce po ukončení školy je zajímavá drobnost, nepatrně.... Příběh je čtivý.... Tara je zajímavá postava. Preston je dost nereálná postava.... Svou oblíbenost si kniha najde
...

Hethera
Hethera
24.04.2023 5 z 5

Perfektní knížka na odreagování v křesle a se sklenicí vína po náročném dni. Moc jsem si ji užila, určitě si od autorky přečtu další.

Vendy1993
Vendy1993
15.03.2023 5 z 5

Super příběh. Není to klasická erotická věc ve stylu šup sem, šup tam. Je to spíš humorný příběh dvou lidí, kteří mezi sebou mají takové to erotické napětí. Pár žhavých scén tam ale samozřejmě je.

LenkaVes
LenkaVes
15.03.2023 4 z 5

Doporučuji. Pěkný jednoduchý příběh a zajímavé postavy. Trochu vtipu, trochu sexu...moderní romantika :-)

kacenka6144
kacenka6144
27.02.2023 5 z 5

Ke knížce jsem se vrátila už poněkolikáté. Teď zrovna z důvodu letošní čtenářské výzvy. Když jsem si měla vybrat jednu z knížek, kterou už jsem v minulosti četla, byla má volba téměř jednoznačná. Ne, že by to byla ta nejlepší knížka v mém životě, ale příběh Prestona a Tary mě vždycky hrozně bavil. Navíc není knížka jenom o sexu, ale má i nějakou dějovou linku. Postava Violet už je jen malou třešničkou na dortu.

SusieMusie
SusieMusie
25.02.2023 4 z 5

Místy mi to připadalo až moc toxic, ale vlastně jsem si to užila. Je to ten příběh, který potěší, ale v hlavě dlouho nezůstane. :-D

Rapeh
Rapeh
20.02.2023 3 z 5

Velmi čtivá kniha. Oddechovka na jedno odpoledne.

Turquoise
Turquoise
10.01.2023 4 z 5

Ze začátku jsem knihu hodně porovnávala s Hrdinou od S. Young. Preston mi ale připadal, narozdíl od Caina vážnější. Ten totiž uměl utrousit i vtipnou poznámku. Tady tu trhlost dorovnávala Tara, která teda měla i odvahu, jakou jí může obyčejný smrtelník závidět.
Hodně se mi líbil ten popis práce, kterou Tara dělala. :)

Moje první kniha od Whitney G. Přečteno za jedno odpoledne. Už se těším na Turbulenci.

januska82
januska82
08.01.2023 5 z 5

Kniha bola super. Dej predvídateľný, ale napriek tomu sa veľmi dobre a rýchlo čítala. Hlavní hrdinovia Tara a Preston nemali žiadnu chybu.... To ich doťahovanie.... Za mňa fakt perfekt!!!

Štítky knihy

sex erotika

Autorovy další knížky

Whitney G. (p)
americká, 1988
2017  87%Turbulence
2020  86%Výpověď
2021  83%Důvodné pochybnosti
2020  82%S pozdravem Carter
2021  82%Trhni si, Ethane

Kniha Výpověď je v

Právě čtených2x
Přečtených1 526x
Čtenářské výzvě101x
Doporučených84x
Knihotéce422x
Chystám se číst250x
Chci si koupit76x
dalších seznamech15x