Rozvaliny Gorlanu přehled
Hraničářův učeň série
1. díl >
Will je na svůj věk malý, ale zato je hbitý a neobyčejně bystrý. Celý život snil o tom, že se stane slavným rytířem jako otec, kterého nikdy nepoznal, ale do bojové školy na hradě Redmontu ho pro malý vzrůst nepřijmou. Místo toho se dostane do učení k Haltovi, tajemnému hraničáři, jehož záhadnou schopnost neviditelně se pohybovat lidé přičítají černé magii. Will se postupně učí používat zbraně hraničáře: luk a šípy, šedozelenou pláštěnku a houževnatého malého ponyho. Ačkoli Will nemá meč ani velkého koně, po kterých tolik toužil, zjistí, že dobrý hraničář je pro království stejně důležitý jako slavný rytíř. A když se s Haltem vydá na nebezpečnou výpravu do pustiny, aby vystopoval děsivé tvory, kteří se chystají zabít krále, zjistí nakonec, že hraničářské zbraně nejsou tak špatné…... celý text
Originální název: The Ruins of Gorlan, 2004
Co říkají o knize uživatelé?
První díl série o hraničářském učni Willovi přináší napínavý a dobrodružný příběh. Hlavní postava se učí pod vedením zkušeného učitele Halta a prochází výcvikem, který formuje jeho charakter. Kniha je plná hodnot, jako je přátelství, odvaha a čest. Je určena nejen dětem, ale i dospělým, kteří ocení její kouzlo a výchovný přesah. Čtenáři si oblíbili nejen příběh, ale i sympatické postavy a humor, který příběh provází. Očekávají další pokračování s nadšením a zvědavostí. Více v komentářích.
Komu by se kniha Rozvaliny Gorlanu mohla líbit?
- Rodiny s dětmi
- Milovníci fantasy příběhů
- Čtenáři hledající dobrodružství
- Rodiče, kteří chtějí sdílet knihy s dětmi
- Fanoušci výchovné literatury
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozvaliny Gorlanu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 460 komentářůSouvisející novinky - Rozvaliny Gorlanu (0)
„Nervozita je strašná věc. Ta tě prostě úplně dostane, takže nemůžeš myslet, nemůžeš jíst, nemůžeš mluvit.“
„Mít poslední slovo není pokaždé nejlepší.“
Kniha Rozvaliny Gorlanu v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 30x |
| v Přečtených | 4 517x |
| ve Čtenářské výzvě | 347x |
| v Doporučených | 479x |
| v Mé knihovně | 767x |
| v Chystám se číst | 588x |
| v Chci si koupit | 144x |
| v dalších seznamech | 43x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
přátelství, kamarádství rytíři australská literatura fantasy pro děti dobrodružství čest hraničáři pro dospívající mládež (young adult) fantasy odvaha chlapecký hrdinaJohn Flanagan také napsal(a)
| 2008 | Rozvaliny Gorlanu |
| 2014 | Hraničářův učeň 1-12 |
| 2012 | Vyděděnci |
| 2008 | Hořící most |
| 2014 | Královská hraničářka |

79 %
91 %
Rozvaliny Gorlanu
Audiokniha mne připadala jako vhodný doplněk ke cvičení a musím říci, že to byl dobrý nápad. Celé se mne to jeví velmi sympaticky a i když je celý příběh koncipován pro mládež, i senior v něm najde zalíbení. Matouš Ruml předčítá srozumitelně a s pečlivou dikcí, už se těším na pokračování.