Hořící most přehled

John Flanagan

přehled

Hraničářův učeň série

Araluenské království se chystá na válku proti Morgarathovi a Will s Horácem doprovázejí Gilana s poselstvím do Celtiky. Celtické vesnice a doly jsou však opuštěné. Tři poslové zjistí, proč tomu tak je, až když objeví hladovou a vyčerpanou dívku. Ta jim prozradí, že Morgarath poštval své odporné stvůry, aby Celtiky zotročily. Zatímco Gilan rychle ujíždí zpátky do Araluenu, aby podal zprávu králi, Will s Horácem odhalí pravou příčinu Morgarathova jednání. Chystá se překvapivý útok ze tří stran a Araluenu hrozí neodvratná porážka – pokud naši dva přátelé něco nepodniknou.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2008 , Alicanto (Egmont ČR) , Bookmedia
Originální název: The Burning Bridge, 2005

Co říkají o knize uživatelé?

Příběh sleduje dobrodružství Willa a Horáce v tajemném světě Celtiky. Na své cestě se setkávají s dívkou Evanlyn, což přidává na napětí a zajímavosti. Kniha je určena pro mladé čtenáře, kteří ocení akci, přátelství a odvahu. Hlavní postavy jsou sympatické a čtenáři se s nimi snadno ztotožní. Každý díl série přináší nové výzvy a překvapení, což udržuje zájem o další pokračování. Více v komentářích.

Komu by se kniha Hořící most mohla líbit?

• Děti a mladí čtenáři ve věku kolem 10-12 let
  • Rodiče hledající kvalitní literaturu pro společné čtení
  • Fanoušci fantasy a dobrodružných příběhů
  • Čtenáři, kteří ocení silné hodnoty jako přátelství a odvahu

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hořící most. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Haavard
23.03.2026

Zdá se, že krátký výcvik Willa je u konce. Bude se muset obejít bez obětavé pomoci svého mistra Halta a bývalého hraničářského učně Gilana. Snad k tomu, aby přežil nejen on, postačí vše, co se dosud naučil. Předpoklady k tomu má, teď už jen kousek toho štěstí.

Ve druhém díle opět prokáže, že je plnohodnotným členem hraničářského cechu, a bronzový list dubu, odznak hraničářů, je zasloužený.

všech 257 komentářů

Související novinky - Hořící most (0)

Každá cesta pro obyčejného člověka nedostupná je pro hraničáře dostupná,.

Jeden člověk může být podvodník. Dva mohou být spiklenci. Tři, to je počet, kterému věřím. - celtické rčení

všech 5 citátů najdete u autora

Kniha Hořící most v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených3 806x
v Mé knihovně665x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi