Rozvaliny Gorlanu zajímavosti

Rozvaliny Gorlanu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12949/bmid_rozvaliny-gorlanu-ojg-12949.jpg 5 2566 424

Will je na svůj věk malý, ale zato je hbitý a neobyčejně bystrý. Celý život snil o tom, že se stane slavným rytířem jako otec, kterého nikdy nepoznal, ale do bojové školy na hradě Redmontu ho pro malý vzrůst nepřijmou. Místo toho se dostane do učení k Haltovi, tajemnému hraničáři, jehož záhadnou schopnost neviditelně se pohybovat lidé přičítají černé magii. Will se postupně učí používat zbraně hraničáře: luk a šípy, šedozelenou pláštěnku a houževnatého malého ponyho. Ačkoli Will nemá meč ani velkého koně, po kterých tolik toužil, zjistí, že dobrý hraničář je pro království stejně důležitý jako slavný rytíř. A když se s Haltem vydá na nebezpečnou výpravu do pustiny, aby vystopoval děsivé tvory, kteří se chystají zabít krále, zjistí nakonec, že hraničářské zbraně nejsou tak špatné…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The Ruins of Gorlan , 2004


více info...

Zajímavosti (8)

Audioverzi načetl Matouš Ruml. (bbeettyynnaa)


Hraničářští koně se svými vlastnostmi nejvíce podobají Jakutským koním. Vzhledově bohužel ne - jakutští koně mají kopyto jako kráva (sudokopytníka), i přes to, že jsou lichokopytníci. To kvůli snadnému cestování ve vyšších polohách, trvale zasněžených horách a skalách. (BastianCatori)


Na oficiálních stránkách knihy (http://www.rangersapprentice.com.au/) je možné stáhnout si plakát na motivy knihy. (Kmotr99)


Údajně se chystá celovečerní film. (Kmotr99)


Série se překládá do několika jazyků a je prodávaná ve více než 40 zemích světa. (Kmotr99)


Postavu Halta autor podvědomě vytvořil podle svého učitele z páté třídy, kterého už dlouhá léta neviděl. Evanlyn je pak ovlivněna Flanaganovou nejstarší dcerou. (pet-kyval)


Předlouhou pro postavu Willa se autorovi stal jeho vlastní syn Mike. A protože Mike měl tehdy jako velkého koníčka lukostřelbu, stal se i Will lukostřelcem. (pet-kyval)


Autor začal psát "Hraničářova učně", aby tak zaujal svého syna a přivedl ho ke čtení. Původně se jednalo pouze o povídky, které byly dlouhá léta – po splnění svého původního účelu – ponechány v šuplíku. Později se k nim spisovatel ale vrátil a nabídl je celému světu. (pet-kyval)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Nervozita je strašná věc. Ta tě prostě úplně dostane, takže nemůžeš myslet, nemůžeš jíst, nemůžeš mluvit.


Mít poslední slovo není pokaždé nejlepší.