Útěk z Falaise

Útěk z Falaise https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481863/bmid_utek-z-falaise-bVz-481863.jpg 4 224 34

Další příběh o hraničáři Willovi a jeho přátelích z království Araluen Když jejich plán na záchranu galického prince strašlivě selže, Will Dohoda a jeho učeňka Maddie jsou uvězněni na hradě Falaise. Nebezpečný baron Lassigny má v úmyslu držet je i prince za každou cenu v zajetí, ale Will a Maddie jsou odhodláni uprchnout a pokusit se zachránit prince ještě jednou. Všechno se však zdá být proti nim. Dokážou i tentokrát zvítězit?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Escape from Falaise , 2021


více info...

Přidat komentář

pepa4081
31.01.2024 5 z 5

Výborné dokončení předchozího dílu.
Nanejvýš uspokojivé.

Ailee
14.01.2024 3 z 5

Stále to není špatné, ač ohrané a tak říkajíc "na jedno brdo". Přesto to pro mě bude asi poslední díl, který z této série kdy budu číst. Následující má tak špatný hodnocení, že si nebudu kazit svou představu o HU.


Ronnie68
15.12.2023 3 z 5

Děj přesně navazuje na předešlý díl ... opět musí přijít pomoc dvou přátel, aby byl splněn úkol ... nebylo to špatné...

Gore159
21.11.2023 4 z 5

...možná se mě to zdá, ale už to začíná bejt vobehraný, ale jako pořád dobrý...

toni-az
19.11.2023 1 z 5

Ty druhé díly, které dokončují započatý příběh dosud bývaly lepší, jak se tam dostalo k rozuzlení, ale bohužel, v tomto případě je již autor natolik vyždímaný, že to byla stejná bída jako Ztracený princ. Připomínky platí stejné jako k minulému dílu, jen se mi teda navíc otevírala kudla v kapse jak byli všichni strašně natvrdlí. Věc, kterou normálně řeší jeden hraničář museli řešit tři, a to ještě s pomocí Horáce. A to, jak se Halt s Horácem pořád ptali Duncana co dál? Od toho je snad Halt hraničář a má to vědět stokrát líp, zvlášť po celém životě zkušeností.

Upřímně doufám, že autor v této sérii už pokračovat nebude a pokud ano, já už se nachytat nenechám.

Luigi1
16.11.2023 5 z 5

Toto je opět vynikající čtení které mě moc pobavilo.Will a Maddie opět dostali těžký úkol který museli splnit.Závěr se dal vydedukovat jinak jsem velice spokojený vřele doporučuji

Koniasch
31.10.2023 4 z 5

Silně se opakující náměty z předchozích dílů.

Ailee
16.05.2023 3 z 5

S ukončením Willových učňovských let ztratila série na svém kouzle. Už to není, co bývalo. A nejde jen o změnu rolí. Jakoby se autor vyčerpal a dnes už ani jeho nemůže bavit opakovat pořád ty samé stejné věty pořád dokola.

Petass
23.01.2023 3 z 5

Příběhy s Maddie už nemají to kouzlo... Vytratil se břitký hraničářský humor, rozmluvy s koňmi, kouzlo okamžiku... Zbyla káva s medem, ověřené šablony a sem tam vzpomínka na staré dobré časy. John mě navíc v posledních dílech neskutečně irituje ukončováním knih uprostřed děje. Dřívější knihy končily příslibem nového příběhu, únosem, odjezdem... Ale tohle? Komentář "knihy nad zlato" je přesný. Štve mě to, nelíbí se mi to, ale stejně si další díl přečtu!!! Čekání si zkrátím dvojkou Bratrstva... Už se těším až Hraničáře objeví moje dcera, to bude jízda! Třeba s ní sérii přečtu znovu,vůbec by mě to nepřekvapilo. :)

Natyna3
13.10.2022 5 z 5

Je pravdou, že žádnou knihu této série bych nejspíš neměla to srdce ohodnotit výrazně zle, myslím ale, že i objektivně je tento díl, až na krátký rozsah, který vyčítám všem pozdějším knihám této série, opět skvělý.

Slůník
26.09.2022 4 z 5

Další dobrodružství oblíbených hrdinů nemůže škodit.

Knihy_nad_zlato
10.09.2022 3 z 5

Šestnáctý díl, a už je to opravdu pořád to stejný dokola. Pořád mě to docela baví (i když hlavně z nostalgie), jenže ty rádoby překvapivý zvraty už nejsou vůbec překvapivý. Rozhodně ne pro ty, kteří četli všechny předchozí díly. Připadá mi, že autor už nevymýšlí nic novýho, jen obměňuje věci, které už napsal.
Postavy jsou jak podle šablony, které se navíc vůbec nevyvíjí. Takže, i když je mám ráda začínají mě dost iritovat, protože se za tu spoustu dílů nikam neposunuly.
Ze světa nevidíme nic nového, ale je pravda, že ten svět je i v předchozích dílech, takže to ani není potřeba, přesto by nebylo na škodu pověnovat se mu trochu víc.
Děj byl sice fajn, ale šíleně průhlednej.
Štve mě to všechno? Ano. Přestanu to číst? Ani náhodou.
Už nejsem cílovka, ale John Flanagan je srdcovka, takže co mu vyjde to si stejně přečtu.

Vjeerus
07.08.2022 4 z 5

S počtem přečtených knih od tohoto autora začíná být těžší a těžší k nim něco psát, protože vlastně už příběh ničím závratným nepřekvapí. Takže pokud chcete nenáročný příběh a znáte autora, rozhodně budete vědět, do čeho jdete.
Jak už jsem zmiňovala u předchozích dílů, nemyslím si, že je nutné nám stále dokola připomínat věci známé z dílu 1. Dále pak bych už možná ocenila změnu v popisu padouchů a zlounů, ti se od prvního dílu nezměnili.
Vlastně i hrdinové procházejí minimálním vývojem, i když by měli být o 20 let starší. To platí i pro věrné společníky našich hrdinů, kteří jaksi zapomněli stárnout (ano, v 11 díle došlo k vysvětlení, jak je to s hraničářskými koňmi, ale ohledně rytířských tam není ani slovo).
I přes tu hromadu neduhů mám příběhy ráda, svůj účel splní u své věkové kategorie a svým dětem je budu cpát velmi brzy. Prostě srdcovka, kdy autor díky bohu vykrádá maximálně sám sebe a ne všechny autory kolem.

domihruzkova
28.06.2022 4 z 5

Fajn návrat do dětství, bohužel už to není úplně to, co bývalo. Upřímně mě štve to zbytečné natahování příběhu, který by se s přehledem vešel do jedné knihy.

Inugoya
28.05.2022 3 z 5

Milá oddechovka.
Sice už to nemá grády prvních dílů a postupem série mi začala lézt na nervy dokonalost jednotlivých hrdinů a Araluenu jako takového ve srovnání s ostatními zeměmi, ale pořád se k tomu ráda vracím.

Jak už tu mnozí zmiňovali, příběhu by slušelo lépe, kdyby poslední dvě knihy byly dohromady, ale nejspíš je to záměr nakladatele než autora.

V knížce se toho jinak moc nestalo, chybí mi tam posun a vývoj postav (je to spíš přehlídka jejich schopností), ale za návrat Halta, který dostal trochu víc prostoru jsem ráda, protože je to jednoznačně ta nejlepší postava z celé série :)

Lidska_ctecka
21.05.2022 3 z 5

Drahouškové,
bylo skvělé se zase po nějaké době vrátit do světa hraničářů. Ani jsem si neuvědomila, že mi to chybělo, dokud jsem nepřečetla poslední zatím vydaný díl série. I když asi nejsem primární cílová skupina, tak mě příběh bavil. Je pravda, že je čím dál těžší přijít s něčím novým a děj nebyl složitý. Ale kniha se četla krásně a v jednoduchosti je krása ne? : )

andrejci
23.04.2022 4 z 5

Jde vidět, že děj a nápad už není tak skvělý jako na začátku série. Přesto mě to pořád baví. Je to spíš oddechové čtení, ale pořád super.

poník654
21.04.2022 5 z 5

Jakmile jsem knihu dostala do ruky, hned jsem ji začala číst. Krásně napsané a vtipné. Sice to není tak dobré jako knihy, kdy byl učněm Will, ale přesto se mi to moc líbilo.

shelma
16.04.2022 4 z 5

Příjemné počteníčko, ale úroveň série posledních dílů upadá. Škoda.

Atara16
01.02.2022 2 z 5

Jak je zde několikrát uvedeno, škoda že kniha je rozdělená, navíc mám pocit že je tam spousta omáčky a nic z toho- pro mě byla tahle série krásná pouze po 12 díl. Je to škoda.