Fuksinka Fuksinka komentáře u knih

Obálka knihy Smrková Tišina Smrková Tišina Kristýna Sládečková

Jako nenáročná oddechovka mi kniha přesně padla do nalady. Vůbec jsem nevěděla, co od ní čekat, ale nezklamala, i když jsem doufala v tajemnější příběh. Hodne dobře se to četlo. Atmosfera místy slusná. Rozuzlení nebylo tak úplně očividné, postavy docela zajímavé, i přes to, že ze nebyl čas, jit do hloubky. Škoda ze příběh některých postav úplně vyšuměl a zpětně se zdaji být úplně zbytečné. Zrovna ty me zajimaly nejvic. Plus za odvážný konec. Najdou se i některé nelogičnosti a díry v ději. Ja se ale bavila i tak.

05.05.2026

Obálka knihy Vánoční nadílka Vánoční nadílka Dominik Dán

Nejlepsi kniha serie. Suchý, nenapadny humor, zajímavé případy. Vůbec nechyběl Kraus.

26.04.2026

Obálka knihy Ochráním tě Ochráním tě Peter May

(SPOILER) Netuším, co autor normálně píše, ale fakt doufám, že to nejsou detektivky. Kniha koupená v letní akci na doporučení prodavacek.
Nesnáším, když se postavy chovají idiotsky a zde se tak hlavní postava chovala. Zavraždí vám manžela, někdo vás sleduje, ukradnou vám věci, lezou vám po domě. A co uděláte vy? Voláte policii, snažíte se pomoci s vyšetřováním? Ne, neuděláte nic. A když se vás pokusí zabít, voláte policii? Ne, jdete si lehnout.
Pachatel byl jasný poměrně brzy. Smrt policajtky mi byla u zadele, protože mě ta postava vůbec nezaujala. Konec příšerná červená knihovna.
Takže dvě hvězdy za pasáže z minulosti, ty mě bavily. A Maye asi zase na dlouho stačilo.

08.09.2025

Obálka knihy Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

Perfektní atmosféru mi trochu zkazily zmínky o Jantarové komnatě. Sorry, ale to je hodně úsměvné. Taky mi vadilo, že tam vlastně nebyla jedinna sympatická postava. Tu já potřebuji, abych se pořádně začetla, ale to je můj problém.
Závěr a vysvětlení je ale pecka a hodně to napravilo drobné nedostatky.
Ten autorky styl se mi líbí čím dál víc.

06.07.2025

Obálka knihy Prokletá kniha Prokletá kniha Juraj Červenák

Tak dlouho jsem čekala na českou verzi, až jsem si ji nakonec nějak neužila. Tuhle sérii miluji a dost mě to mrzí. Možná velká očekávání?
Příběh je zajímavý, ale chybělo napětí. Hlavní postavy jsou pořád dobré, ale ta interakce nějak moc nebyla. Jarošova proměna, nebyla ani moc využitá. Kniha rozhodně není špatná, ale k nejlepším v této sérii nepatří.

Obálka knihy Uzel Uzel Dominik Dán

První setkání s Krauzem. Poslouchala jsem jako audioknihu zdarma na ČR. Vůbec jsem nevěděla o co se jedná, takže mě dlouhý začátek bez vraždy vůbec nevadil. Jednotlivé postavy byly zajímavé a dej kolem nic ještě víc. Skvělá kriminálka.

Obálka knihy Ve stínu Ve stínu Dominik Dán

Kdo čte sérii dle vydání nebo chronologicky, už četl Bestii. Tím pádem už ví, že případ nemůže být tak, jak se zdá. A asi nikomu nedá moc práce přijít na to, kdo je vrah. Způsob odhalení dobrý, ale mě tohle težení starých věcí není sympatické. Začátek vyloženě nudil.

Obálka knihy Moucha Moucha Dominik Dán

Zatím nejlepší Dánovka (čtu dle chronologii v knihách). Špičkově vystavěný příběh a skvěle zamotaný případ. Velmi dobrý a překvapivý zvrat ve vyšetřování.

11.06.2025

Obálka knihy Péťa se učí mluvit Péťa se učí mluvit Marta Galewska-Kustra

Za mě top. Dceři se moc líbí a snad se teď už začíná rozmlouvat. Věřím, že i díky knížce. Určeno opravdu pro nejmenší děti.

13.05.2025

Obálka knihy Bestie Bestie Dominik Dán

Chvilkami mi to přišlo trochu zdlouhavé. Ovšem autor se zlepšuje. Atmosféra byla skvělá a humorné odlehčení tam dost sedlo. Až na tu sr. Zajímalo by mě, jak moc je to inspirováno a jak moc je to pravda.

12.05.2025

Obálka knihy Nestydaté neviňátko Nestydaté neviňátko Dominik Dán

Audiokniha. Slovenština.
Lepší, než předchozí díl. Méně keců okolo. Více vyšetřování a napětí. Akorát u mě těch překvapení moc nebylo. "Pachatelé" byli dost jasní od začátku.
Už by to chtělo nějaké zadostiučinění na konci

06.05.2025

Obálka knihy Popel všechny zarovná Popel všechny zarovná Dominik Dán

Jako detektivka to nebylo špatné. Jenže mě hodně vadilo to velké množství šovinistických keců. Ne, že bych byla nějaká pohoršená, ale bylo to otravné a nudné. Navíc člověk dost brzy tušil, kdo je pachatel. Ale jedná se o první knihu série, tak doufám, že se budou knihy zlepšovat.

06.05.2025

Obálka knihy Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Audiokniha.
Klobouk dolů. Takhle mrazivou knihu jsem dlouho nečetla (neslyšela). Je to naprosto výborně napsané. Zajímavé a originální obraty a přitom vůbec nepůsobí vyumělkovaně. Atmosféra je dokonalá. Vůbec nevadí prokládání spisy. Aspoň si člověk od té nervní části trochu odpočine. Moc se mi líbilo, jak autorka naložila s legendami, jak si upravila spisy z ABS. Nelíbila se mi ale úprava Ďatlovovy výpravy. To je tak notoricky známá věc, že mě pozměněné skutečnosti opravdu štvaly. Sice se to k bludičkám docela hodilo, za mě ale zbytečné. Dál byl zkrátila konec. O kousek. Chápu snahu, dostat do knihy co nejvíc události, ale tady to bylo spíš na škodu. Po dramatickém vyvrcholení a vysvětlení už to začínalo trochu nudit. Stále je to ale kniha, kterou budu velmi ráda doporučovat.

16.03.2025

Obálka knihy Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Slušný začátek nové série. Svižné a zajímavé. Uvidíme, co dál.

Obálka knihy Faja Faja Petra Stehlíková

Oproti jedničce se dvojka dost táhne a začaly mě rozčilovat ty neustale opakované novotvary. Když už si ke autorka vymyslela, aby je dost využila, co? Ale jo, dějové zvraty a nová odhalení jsou fajn.

Obálka knihy Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

(SPOILER) Audiokniha. Věřím, že bez skvělého přednesu Jitky Ježkové bych možná váhala i nad těmi třemi hvězdičkami. Ta kniha mě začala postupně štvát. Strasne nelogické jednání jak Ilan, tak podzemních lidí. Na závěr mě totálně vytocilo popření pravidel ohledně dědy. Nějak se choval a měl nějaké schopnosti a pak je všechno smazané, aby to zapadlo do příběhu. Zrádce byl dost jasný hned ze začátku. A vyloženě mě naštvalo, jak si autorka poradila s tím, aby nikdo nevěděl jméno vraha. Stupidní a hloupé. Autorky nehodné. Jediné, co mi nevadí, ta zde odsuzovaná smrt. Ona se totiž vždy násilná smrt zbytečná. A co matematika? Nebyla asi autorčiným oblíbeným předmětem. Tolik povyku kolem toho, že 4 a 5 je 9. No do prasečí řitě!

Obálka knihy 15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Celou knihu o třetinu zkrátit a byla by to pecka. Takhle to po nějaké době už připomíná nějakou latinskoamerickou telenovelu. Jako sorry, ale dojimat se s finančně zajištěným chlapem těsně po čtyřicítce s krásnými, zdravými a nadanými dětmi. S dobrou prací a létajícím několikrát ročně na dovolenou, že ho nebaví život. To asi fakt ne. Eskapády s ženami už pak celkem nudí. Námět ale dobrý, oddechový styl vyprávění taky. Takže vlastně můžu s klidem doporučit.

01.01.2025

Obálka knihy Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou Rob Wilkins

Rob byl Terryho dlouholetým asistentem. A určitě by jim nemohl být, kdyby si s Terrym nesedli. Kniha je psaná s láskou a přitom se rozhodně nejedná o nějaké přikrášlování. Závěr je samozřejmě velmi dojemný, ale jinak je kniha psaná s lehkostí a humorem. Výborný český překlad.

09.10.2024

Obálka knihy Až na ten konec dobrý Až na ten konec dobrý Pavel Tomeš

Začátek nám vtipnym způsobem představí všechny 3 hlavní postavy. Mladou novinářku, dědka, který se stará o svoji vnučku. Příběh vyprávějí na střídačku všichni 3. Po začátku ale začne kniha stagnovat a musela jsem se trochu nutit číst dál. Pak se ale začne něco dít a já se už neodtrhla. Příběh je milý, dojemný a podaný s humorem. Za mě dobrý i s tím koncem.
"S ženskejma je kříž. Chvíli nedáváš pozor a máš nasraný v kompostu."

11.12.2022

Obálka knihy Anjel v podsvetí Anjel v podsvetí Juraj Červenák

Nějak mě přišlo, že se tentokrát moc nedostalo na interakci mezi naší oblíbenou trojicí a to je škoda. Detektivka je to samozřejmě výborná. Akce je skvělá. Jako bonus další "skutečné" postavy, které by se za mě klidně mohly objevovat i nadále. Docela by se mi i libilo, kdyby příští případ nesahal do vyšších kruhů a byl tak trochu obyčejný.

08.10.2020

Zavřít