Fuksinka Fuksinka diskuze u autorů

☰ menu

Lenka Lanczová

Nedávno jsme se s holkama bavily o knížkách našeho dospívání a samozřejmě jsme si vzpomněly na Lanczovou. Neodolala jsem, zašla na půdu a vytáhla všechny Blížence a za pár dní přečetla. Stalo se to, co jsem čekala. Samozřejmě už mě to nijak extra nebralo, ale strávila jsem u těch knížek příjemné nostalgické chvilky. Ty knížky nejsou pitomé a naivní (samozřejmě v rámci žánru). Holky to v nich nemají úplně jednoduché. Dost často nemají doma žádný med, nebo se vlastní, či cizí vinou dostanou do problému. Svým způsobem nás možná i trošku vychovávaly. Debatovaly jsme o tom, jak bysme se v té které situaci z knížky zachovaly my. Možná i proto jsem "lanczovky" měla tak ráda a proto jsme s těmito knížkami dospívaly a rády si na ně vzpomeneme. Díky za ně.

07.08.2014


Erika Mitchell Leonard

Kometář jsem sem původně vůbec dávat nechtěla, ale musím reagovat na wendycrx. Lidé kritizují knížku a viděli ji jen z rychlíku, vy ji obhajujete a četl jste pár stránek. Posuzujete kvalitu podle toho, že baví vaši přítelkyni. Hm, zajímavý způsob vytvoření si názoru na dílo (jakékoliv).
Ne, toto není specialita našeho národa milý pane. Specialitou omezenců v našem národě je hned každého obvinit ze závisti a dodat: "co jsi dokázal ty??"
Nemusím být pekař, abych poznala, že rohlík stojí za starou bačkoru.
Podle mě paní James neumí psát, má omezenou slovní zásobu a její hrdinka je slepice. To mě ale neopravňuje k tomu, abych se pohoršovala nad lidmi, kterým se její knihy líbí. Vy byste zase měl respektovat, že někomu se nelíbí a přestat je urážet. Respekt a toleralanci na obou stranách prosím.

Doplněno: braty, děkuji vám, pobavila jste mě. Pokud si chcete pokecat, můžeme v diskuzi.

09.07.2014


Terry Pratchett

Neznám jiného autora, který by měl tak rozmanité fanoušky. Nedají se shrnout do žádného pytle, ani zapsat do nějaké tabulky. Terry baví skutečně všechny bez rozdílu věku, pohlaví, povahy, vzdělání, profese, národnosti a to je na něm to nejlepší.

17.01.2014


Dean Koontz

Kdysi dávno, když mi bylo asi 14 let, jsem si díky lži, že je to pro mámu půjčila v knihovně Skrýš. Od té doby na Koontze nedám dopustit. Opravdu mistr. Pravda, jeho novější knížky mě až tak fanaticky nechytly. Těžko říct, jestli je to mým věkem, nebo Koontzovým psaním, ale stále je to jeden z autorů, od kterého si kupuju všechny knížky.

30.10.2013


James Paul Czajkowski

Rollins sbírá zajímavá, všeobecně málo známá fakta. Na nich pak potom postaví vynikající thriller. Jeho knihy jsou perfektní, napínavé a je za nimi znát pečlivá práce. Je jedno jestli se kniha dotýká delfského orákula, radioaktivního jezera v Rusku nebo dějin USA, většinou se čte jedním dechem. Ideální odpočinková literatura.

12.07.2013


Jiří Kulhánek

Autor, který vzbuzuje opravdu ale opravdu silnou závislost.

06.06.2013