Fuksinka Fuksinka diskuze u knih

☰ menu

Pastýřská koruna Pastýřská koruna Terry Pratchett

Komentář obsahuje SPOILERY!!!
Jak se dočteme již na zadní straně knihy, pokud by měl sir Terry více času, kniha by byla jistě obsáhlejší a příběh více "košatý". Bohužel se tak nestalo. Příběh je velice jednoduchý a přímočarý, ovšem nechybí v něm TY VĚCI, pro které ho máme rádi. Inteligentní zajímavé myšlenky, nadhled, tajemno a v neposlední řadě humor.
Při čtení jsem si stále uvědomovala, že tohle je opravdu to poslední, co napsal. To samozřejmě přispělo i k mému rozpoložení. Pan Pratchett si taky jistě uvědomoval, že není jisté, zda kniha nebude poslední.
Odráží se v ní částečně myšlenky starého nemocného muže. Možná se tím, že z "nepotřebných" starých mužů, udělal velmi potřebné a platné členy společnosti, trochu vyrovnal se svým údělem.
Já jsem vlastně moc "ráda", že kniha začíná smrtí Bábi Zlopočasné. Je to velice dojemné a vlastně to je ta věc, která by měla v poslední knize být. Je to, jakoby končila jedna éra. Bez Bábi a bez Terryho. A nepochybuji, že stejně jako Bábi, Terry bude všude a ještě celé generace budou milovat jeho knihy. Budou se u nich smát, budou se u nich dojímat a budou se u nich zamýšlet.

04.07.2017 4 z 5


Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Jak to, že někteří můžou už dávat hvězdičky, ale mě to nejde?

11.07.2013 odpad!