Až na ten konec dobrý

Až na ten konec dobrý
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481900/bmid_az-na-ten-konec-dobry-dwc-481900.png 4 386 386

Humorný román o smrti. A je v tom všechno. Láska, smrt, sranda, vesmír, sex i zázrak. Slovy jedné z postav, je to prostě „háelpéčko* jako prase“. (*háelpéčko (HLP) –Hluboký Lidský Příběh v novinářském žargonu) Pavel Tomeš je stand-up komik, kterého můžete znát z TV pořadů Comedy club a Na stojáka. Vydal sbírky fejetonů Tohle lidi hodně berou, Zápisky malého tyranosaura a Facky z Marsu.... celý text

Přidat komentář

Pasajda
19.07.2024 5 z 5

Tak tohle jsem si fakt užila a doporučuju!
Pane Tomeši, díky! A pište dál, já si to určitě zase koupím a budu cpát všem kamarádkám. :-D

zuzu8480
18.07.2024 5 z 5

Už ani nevím, kde jsem o knize slyšela, o stand up komiky se nezajímám.. Každopádně čtení to bylo moc příjemné. Ač téma smrti, četlo se mi hrozně dobře, vyprávění dějové linky třemi lidmi bylo skvělé, Lunu bych chtěla poznat osobně. Místy jsem se uchichla pod fousy, mrzelo mě,že už je konec, který byl taky dobrý!


1alena1
18.07.2024 5 z 5

Zakoupeno na Světě knihy díky propagaci jedné dívky, která tam tuto knihu velice dobře nabízela. Nic jsem od knihy nečekala, navíc oceněné knihy (Magnesia litera) mají moji nedůvěru. Překvapení. Četlo se to výborně, tento styl humoru mě velmi bavil a na prázdniny mi tato kniha připadá ideální. Určitě to není literatura, která vejde do dějin nějakými hlubokými moudry, ale stojí za přečtení, když si chcete odpočinout od "složitostí" dnešní doby.

Tatrman
12.07.2024 4 z 5

Příjemná oddychovka. Téma smrti nahlíženo z různých tragikomických pohledů a uvěřitelní vypravěči. Pohodové letní počteníčko...

JáraTym
10.07.2024 5 z 5

Autor mi na "Světě knihy" knihu předával s tím, že se budu bavit - a já se fakt bavil. Geniální výstavba point, running gagy, a věru neotřelé fantazírování o smrti mi na několik dní nedovolilo žít svoji obrácenou detektivku.

Janina2609
30.06.2024 5 z 5

“Lepší shořet než vyhasnout"

Knížka humorným způsobem zpracovává téma smrti a ztráty v životě. Od první stránky velmi čtivá, veselá, zpříjemnila mi několik dní. Dějová linka malé Luny se mi líbila nejvíc, zasmála jsem se nad jejími vtipnými obraty (vymyšlené názvy psů společně s dědou…), dědák byl taky sympaťák, stejně jako prastrýci a Třináctka na závěr…zkrátka i konec byl dobrý. HáeLPéčko jak se patří.

Jidu
17.06.2024 3 z 5

Tak tohle bylo zajímavé čtení . Co k tomu říct? Ano, je zde vše. Hustý děda, holčička s trochu (ok s trochu dost) zvláštním koníčkem, novinářka s trhlým šéfem a ještě trhlejším životem.

Sledujeme tedy několik dějových linek. Každá je vyprávěna tematicky a autenticky, to opravdu oceňuji. Autor dokázal krásně zachytit mluvu malé holčičky i o X let staršího děduly, takže jsem měla pocit, že mi opravdu každá postava vypráví svůj příběh osobně.

Já bych neřekla "až na ten konec dobrý", ale "až na ten prostředek dobrý." Kolem cca 250. strany jsem totiž začala dost pociťovat rozsah knihy. A furt, ač to nějakou hloubku má, jde o humoristickou knihu. Na mě zkrátka 424 stran bylo moc. Mít to 300, tak jsem spokojená. Bohužel se totiž postupně vtípky začaly pomyslně opakovat, ohrávat a začaly ztrácet na síle.

Konec to zachránil, jinak bych hodnotila jako průměr. Ten byl i dojemný a fakt se povedl.

Co víc říct, pokud chcete oddychovou knihu, která má ale nějakou hloubku a nevadí vám tento rozsah, jděte do toho. Já jsem stále spokojená a hodnotím na 60%.

ČtenářskýJanek
07.06.2024 2 z 5

Byla jsem na knihu fakt nažhavená, četla jsem spoustu skvělých recenzí, ale bohužel mě příběh nijak zvlášť nenadchnul. Dočetla jsem, ale spíš jsem byla zklamaná....čekala jsem víc. Je to jedna z knih, kterou asi nebudu číst vícekrát a nemám potřebu se k ní vracet, tak, jak se mi u opravdu dobrých knih stává...

Líba.z.hor
04.06.2024 5 z 5

Tohle bylo tak hezke cteni. Bylo tam vsechno. Presto mam od autora radsi jeho povidky.

Vlasta71
03.06.2024 3 z 5

Bizar, vtip, smutek to vše se v knize najde.
Nejvíc se mi líbila část s Lunou a dědou. I když se to na konci pěkně spojilo. Luna měla pěkně bizarní zájmy na 11letou dívku.

pif69
18.05.2024 4 z 5

Za mne fakt dobrý !
Každý vypravěč má svůj styl a žargon , obzvlášť Luna mě bavila moc . Jak již tu kdosi napsal , vyprávění je o všem a o ničem , ale děj pěkně ubíhá,nikde jsem se nenudil ,je to vtipné, má to hlavu i patu . Palec nahoru .

PetrKral
05.05.2024 3 z 5

Bohužel po skvělých povídkách 13, je to 400 stran nudy, bez děje. Chtěl jsem mnohokrát odložit...
Román nejsou slepené scénky a skeče bez děje a jakéhokoli vývoje postav. Tak to prostě nikdy nefunguje a tato kniha není výjimkou...

Denny456
01.05.2024 4 z 5

Kniha mě mile překvapila. Na systém textu v knize a styl toho textu si je potřeba trochu zvyknout, ale dává absolutní smysl a stojí to za to. Příběh je o všem a o ničem a i to je vlastně hrozně fajn.

pidalka777
25.04.2024 4 z 5

Tuto knihu mi doporučila moje mamka protože to poslouchala na rozhlasu. Chtěla si ji taky přečíst protože tam byly nějaké části vynechané. Bohužel už to nestihla protože v březnu zemřela. Tak jsem si ji teď přečetla a opravdu byla skvělá.

Daenerys
25.04.2024 5 z 5

Po dlouhé době dávám s čistým srdcem a výborným pocitem po dočtení zasloužených 5*. Skvěle jsem se bavila. Román, co stojí za přečtení a za sebe rovnou vím, že v budoucnu si to chci ještě zopakovat. A i ten konec mi přišel dobrej :o)

Afka
18.04.2024 5 z 5

Pro mne milá, zábavná, velmi nápaditá a vtipná knížka. Taky mi pár stránek trvalo, než mě chytla, ale pak už mě pevně držela a nepustila. Vulgarismy mi vadí, pokud se cpou bezdůvodně do klasických divadelních her, aby se tím hra přiblížila dnešnímu mladému divákovi, ale tady jsem s nimi problém neměla, k některým postavám prostě tenhle způsob vyjadřování patří. Určitě se ke knize budu vracet. Prostě O eN Vé do mojí knihovny :-)

SabinaSip
16.04.2024 5 z 5

Humorná kniha psaná tak trochu jinak, než známe. Čekala jsem původně stand-up komiku a trochu trapnosti, proto jsem váhala se čtením a dlouho kniha ležela na polici. Ale nelituji, kniha je jiná a překvapila v pozitivním slova smyslu. Knihu vypráví tři vypravěči, každý svým stylem. Zajímavě zpracované, určitě stojí za přečtení.

sasena
11.04.2024 5 z 5

Výborně napsaná kniha, podle které by měl někdo natočit film. Úplně si o to říká. Víc psát nebudu, jen si to taky přečtěte.

cornetka
01.04.2024 4 z 5

Čtivá kniha, plná vtipných situací. Jen ten konec byl na mě uspěchaný. Ale určitě stojí za přečtení.

wooloong
21.02.2024 5 z 5

Tak za mě teda dobrý. Autor si dal opravdu záležet na zápletce a nakonec mu všechno pěkně zapadne do sebe. Motiv s novinářkou a kartou (nechci prozrazovat příliš) je perfektní. Taky dokázal velmi dobře charakterizovat všechny hlavní postavy - sedmdesátiletého Dědáka, pětatřicetiletou Konečnou, jedenáctiletou Lunu i Urana, modrobílého prdícího psa neurčitého věku a rasy. Mluva postav je sice poněkud drsnější, ale dá se to. Navzdory pečlivě promyšlené struktuře románu se děj každou chvíli rozpadá do jednotlivých humorných epizod, autor v sobě dobrého fejetonistu nezapře. První noc mě kniha slušně vyděsila. Probudila jsem se uprostřed noci a zjistila, že obal knížky svítí! To mi ještě žádná jiná kniha neudělala!