Až na ten konec dobrý

Až na ten konec dobrý https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481900/bmid_az-na-ten-konec-dobry-dwc-481900.png 4 347 104

Humorný román o smrti. A je v tom všechno. Láska, smrt, sranda, vesmír, sex i zázrak. Slovy jedné z postav, je to prostě „háelpéčko* jako prase“. (*háelpéčko (HLP) –Hluboký Lidský Příběh v novinářském žargonu) Pavel Tomeš je stand-up komik, kterého můžete znát z TV pořadů Comedy club a Na stojáka. Vydal sbírky fejetonů Tohle lidi hodně berou, Zápisky malého tyranosaura a Facky z Marsu.... celý text

Přidat komentář

Afka
18.04.2024 5 z 5

Pro mne milá, zábavná, velmi nápaditá a vtipná knížka. Taky mi pár stránek trvalo, než mě chytla, ale pak už mě pevně držela a nepustila. Vulgarismy mi vadí, pokud se cpou bezdůvodně do klasických divadelních her, aby se tím hra přiblížila dnešnímu mladému divákovi, ale tady jsem s nimi problém neměla, k některým postavám prostě tenhle způsob vyjadřování patří. Určitě se ke knize budu vracet. Prostě O eN Vé do mojí knihovny :-)

SabinaSip
16.04.2024 5 z 5

Humorná kniha psaná tak trochu jinak, než známe. Čekala jsem původně stand-up komiku a trochu trapnosti, proto jsem váhala se čtením a dlouho kniha ležela na polici. Ale nelituji, kniha je jiná a překvapila v pozitivním slova smyslu. Knihu vypráví tři vypravěči, každý svým stylem. Zajímavě zpracované, určitě stojí za přečtení.


sasena
11.04.2024 5 z 5

Výborně napsaná kniha, podle které by měl někdo natočit film. Úplně si o to říká. Víc psát nebudu, jen si to taky přečtěte.

cornetka
01.04.2024 4 z 5

Čtivá kniha, plná vtipných situací. Jen ten konec byl na mě uspěchaný. Ale určitě stojí za přečtení.

wooloong
21.02.2024 5 z 5

Tak za mě teda dobrý. Autor si dal opravdu záležet na zápletce a nakonec mu všechno pěkně zapadne do sebe. Motiv s novinářkou a kartou (nechci prozrazovat příliš) je perfektní. Taky dokázal velmi dobře charakterizovat všechny hlavní postavy - sedmdesátiletého Dědáka, pětatřicetiletou Konečnou, jedenáctiletou Lunu i Urana, modrobílého prdícího psa neurčitého věku a rasy. Mluva postav je sice poněkud drsnější, ale dá se to. Navzdory pečlivě promyšlené struktuře románu se děj každou chvíli rozpadá do jednotlivých humorných epizod, autor v sobě dobrého fejetonistu nezapře. První noc mě kniha slušně vyděsila. Probudila jsem se uprostřed noci a zjistila, že obal knížky svítí! To mi ještě žádná jiná kniha neudělala!

Luňajda
17.02.2024 2 z 5

Místy opravdu vtipné, ale často také zdlouhavé. Nenáročné čtení, taková oddechovka.

Bediczek
11.02.2024 2 z 5

Možná kdyby se to o dost zkrátilo (tak 300 stránek), bylo by to i zábavné. Takhle jsem se spíš modlil aby byl už konečně konec. Je to trochu jak volný proud myšlenek, který nikdo nezrevidoval, příběh tu vlastně skoro žádný není.
Zmiňuju to snad u každé knížky pod označením humorná a tady to zmiňuju zase: není potřeba aby byl fór v každém odstavci, někdy je méňe více.

nervy
06.02.2024

Poslouchala jsem na Českém rozhlase a fakt to čekání na další díl bylo dlooouuuhééé. Knihu si hodlám koupit, protože si ji určitě přečtu ještě znova a znova :)
Knihy, které poslouchám jako audio, si většinou pamatuji hůř, než ty čtené, tady naopak, skvěle načtené, děda i holčička i novinářka. Jo, 13! taky skvělý :)

Kackac77
28.01.2024 5 z 5

To bylo parádní čtení, už si ani nepamatuji, kdy jsem se u čtení nahlas smála v tramvaji. Takového dědu jako má Luna bych chtěla poznat. Holka co sbírá parte, ...mimochodem skvělé básničky,....kluci, co lítají po škole a řvou eR ó Há, a obstarožní soudružka, co na ně řve...proč to říkáš?! Asi nejlepší byla záchrana dědy před upálením...to jsem fakt hýkala smíchy... Kolik minut života to přidává smích?, musím se podívat, o kolik dýl tu díky této knížce budu. Prostě dopouručuji.

girdi
13.01.2024 4 z 5

Kniha určitě nenadchne každého, ale já jsem se skvěle pobavila. Vážně perfektní HLPéčko. Jako jo, nebudu to asi číst podruhé, ale s radostí pošlu do světa k dalším čtenářům. Těším se na 13!

Isis...
26.12.2023 5 z 5

Humorná a velmi čtivá kniha. Autor skvěle pracuje s jazykem, jednotlivé postavy jsou dobře propracované a každá má svůj osobitý způsob vyjadřování. Kniha by si rozhodně zasloužila větší pozornost, protože patří k tomu nejlepšímu, co u nás za poslední roky vyšlo.

lenka9250
06.12.2023 4 z 5

Poslouchala jsem jako audio a bylo to skvělé ... až na ten konec :D
Ale jinak zábavné, vtipné, takový ten černější sarkastičtější humor podle mého vkusu.

Kochy84
26.11.2023 5 z 5

První setkání s Pavlem Tomešem
Čekal jsem nějaké stand -up psaní, možná nějakou prestřelenou nadsázku a ono ne, dostal jsem promyšlený dospělý román z pohledu tří zdánlivě nesouvisejících postav a se situacemi, které jsou absurdní, ale že života. Přijde mi skoro neuvěřitelné, že to všechno drží pohromadě, je to plné různých nápadů, postavy žijou, nejsou to jen ploché figurky, mají vnitřní svět. Jedenáctiletá dívka se chová a přemýšlí jako jedenáctiletá dívka, novinářka funguje přesně jako novinářka z regionální redakce (teda alespoň co můžu posoudit, v regionální televizi to bylo dost podobné) a děda taky žije, dokonce mi jeho postava přišla výrazně lepší než takové ty dědové třeba že Sabachovych knížek.
Skvělá knížka, milé překvapení a Pavla Tomeše si rozhodně načtu.

Olous1
25.11.2023

Musím se přidat ke komentáři mé knižní přítelkyně Chytuš. Nehodnotím, vracím zpátky do knihovny. Bohužel čtení této knihy je pro mě zbytečná ztráta času. Rozhodně jsou lepší knihy, které za to stojí přečíst. Ale samozřejmě kniha si určitě najde své čtenáře.

Swissman
22.11.2023 4 z 5

Celá kniha by se dala zkrátit. Jen ten konec naopak natáhnout, možná úplně předělat. Ale v názvu píšou, že konec je špatnej, tak na co si vlastně štěžuju, že jo. Kniha mě měla pobavit a ukrátit dlouhou chvíli. A to splnila na výbornou. Většinou to bylo úsměvné, někde dotažené ad absurdum, a u jedné scény jsem se opravdu od srdce nahlas zasmál.

Kuci12
18.11.2023 3 z 5

Ironií je, že já jsem se teď na konec vážně těšila. Když jsem se blížila k cíli začalo to mít aspoň trochu spád a "smysl". Neodkládám knížky, když to není nezbytně nutné, ale dočíst tento román byl za mě boj. Nešlo se začíst a nešlo to číst. Pasáže o ničem střídali pasáže "něčem" - o vesmíru, kometách, kompostu a želvách - dobře, proč se říká, brečet, jako želva mě vážně zaujalo. Ale to je trochu málo na knihu čítající více než 400 stran.

sBety
11.11.2023 3 z 5

Neříkám, že to byla špatná kniha. Byla dokonce i vtipná, jak je avizováno na obalu.. ale nedalo se do ní pořadně začíst a hrdinové knihy mi prostě nebyli sympatičtí.. úmorně dlouho trvalo, než se hlavní postavy potkaly, pak to bylo chvilku fajn a pak to zase sklouzlo ke třem hvězdám.

Chytuš
10.11.2023

Nehodnotím, protože jsem nedočetla. Jednak se mi netrefila do momentální nálady a jednak jí musím vrátit zpátky do knihovny... Škoda, fejetony od Pavla Tomeše jsem hltala a mám je dokonce koupené doma - u téhle knížky jsem došla na stranu 88, ukončeno před kapitolou Dědkudebilečovole, ačkoli vzhledem k obsahu jsem měla asi spíš ukončit na straně 69, to by bylo takové hezky symbolické. Komu se líbí Hartlovky, bude se mu pravděpodobně líbit i tahle kniha... Možná tomu dám ještě někdy v budoucnu šanci a znovu se zařadím do fronty v knihovně - uvidíme.

DanielaH
31.10.2023

Nemohu se začíst, odkládám. Možná zkusím audio,jak někdo níže udává.

Kacased
04.10.2023 3 z 5

Mě ta kniha nenadchla. Humorný, čtivý román si představuji jinak. Četla jsem tu knihu velmi dlouho, nebavila mě. Právě ten konec kdy už to mělo děj a spád byl nejlepší. Vyzdvihnout musím češtinu a to, že se vypravěčsky spojila. To je asi tak vše.