13! přehled

13!
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520211/bmid_13-lUp-520211.jpg 4 216 216

13! (čti "třináct faktoriál") je mozaika třinácti povídek, v nichž se postavy dostávají do neobvyklých situací, které ne vždy dopadnou úplně dobře. Ale ať už převládne smích nebo smutek, žádná tma není tak temná, aby ji neprozářil černý humor. Příběhy spolu sice nesouvisí, ale pro náročnějšího čtenáře je v nich roztroušeno pár narážek, které mají navodit pocit, že jo. Lze je číst v libovolném pořadí a nejspíš vás ohromí, kolik možností vám to dává. Kniha obsahuje i překvapivý bonus: přílohy, které příběhy dále rozvíjejí, což překonává nejčastější výhradu proti sbírkám povídek "sotva to začalo, tak to skončí".... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 13!. Přihlašte se a napište ho.

Doubravka1975
04.03.2025 5 z 5

13 !
Třináct faktoriál
Nejzajímavější kniha povídek od začátku až do konce co jsem kdy četla.
A takový knižní mix kvíz bych uvítala v každé knize a vlastně i ty komentáře k vlastnímu použití :)

Oceňuji zejména přílohy k povídkám, zejména tu poslední, ze které si můžete vybrat svůj vlastní komentář ke knize. Smajlík, smajlík, smajlík.

setrop
15.02.2025 5 z 5

nejlepší je ta první

marketa3815
09.02.2025 4 z 5

Gabriel a Michael mě navnadili a připomněli mi Nejhloupějšího anděla, Měla babka byla opravdu milá, Jeden den s igelitkou je naprosto dokonalá legrace a už jen kvůli ní má smysl si poslechnout nebo přečíst a Chuť mezi řádky mě taky dost pobavila. Kdyby autor skončil po čtvrté povídce Chuť mezi řádky, dala bych mu plný počet. Ale ty další povídky pro mě byly už jen do počtu. Takže budu muset nějakou hvězdu ubrat. Schrodingerova mi připomněla Kunderu ze Směšných lásek, tedy vůbec vtipná a dost nepříjemná podoba lásky, a po předchozích čtyřech suverénně nejslabší, z těch ostatních možná za drobnou zmínku stojí ještě Poklad. Nicméně humoru není nikdy dost a já ho rozhodně podporuju, takže za 4. PS: Manžel se ptá, jestli si reklamu v knize zaplatilo Audi.

Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023

Ocenění knihy (1)

2024 - Cena Miloslava Švandrlíka (1. Místo)

Kniha 13! v seznamech

v Mé knihovně69x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)