Mořeplavec

Mořeplavec https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93544/bmid_moreplavec-IfR-93544.png 4 851 151

Cizinka / Outlander série

< 3. díl >

Claire zjišťuje, že Jamie u Cullodenu nepadnul, ale žil dál a vrátil se na své panství. Zde se několik let skrýval v jeskyni, kam mu jeho poddaní nosili jídlo, než se vydal Angličanům, aby jeho lid přežil z peněz za jeho hlavu. Při pobytu ve věznici se spřátelí s jejím velitelem, jehož život kdysi ušetřil, a zároveň objevuje tajemný zlatý poklad u severního pobřeží. Po rozpuštění věznice jsou vězni převeleni do amerických kolonií, ale Jamie je ušetřen a poslán jako sluha na anglický statek... 1. vydání... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Plejáda
Originální název:

Voyager , 1993


více info...

Přidat komentář

Plativa
04.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Měla jsem strach, jak budu třetí díl pokračovat, ale nebyla jsem zklamaná. Na můj vkus zde bylo hodně bojových akcí a celý konec mi přišel už trochu méně uvěřitelný a docházelo na můj vkus až k moc velkým náhodám, ale na čtivosti knihy to nijak neubralo. Líbila se mi hlavní část knihy, kde je popisován život Claire a Jamieho odděleně po Cullodenu. Opět doporučuji i seriál, dokresluje scény a prostředí z knihy, které jsem si nebyla schopna představit.

MichalMartinka
16.07.2023 5 z 5

Nemohu si pomoci. Výborná kniha. Výborné čtení. Začátek knihy děj sleduje ze dvou pohledů. Potom se hlavní hrdinové opět setkají a ,,tady jsou dvě dlouhé kapitoly, které knihu dost zvrzdily (plno jikřivého a vášnivého sexu). Ale to je pouze jedna výtka. Jinak je děj velmi svižný a těch 1142 stránek opravdu velmi rychle uběhne. Část knihy se odehrává na souši a část na moři. Možná proto je to zajímavé. Takže po přestávce příjde další díl.


Carol1122
09.07.2023 5 z 5

Bylo to dlouhé, ale krásné čtení. Přiznám se, že jsem si musela během čtení dát pauzy i s jinými knížkami, ale o to víc jsem se pak na další kapitoly těšila. Převážná část knížky se odehrává ve Francii a na moři do Ameriky. Je pravda, že Skotsko trochu příběhu chybí, nicméně se těším na další díl a dobrodružství v Americe. Třetí díl z devíti a jsem zvědavá na další vývoj:)

stanislava9718
09.06.2023

Další díl o tolika stránkách, zpočátku mi trvalo se začíst, děj knihy se udává i mimo Skotsko, je plný dobrodružných událostí, přidána trocha hrůzy, autorka zapracovala i téma magie, zkrátka krásné čtení.

Sumatrae
07.04.2023 5 z 5

Uffff, konecne jsem tento dil docetla! Necetla jsem ho tak dlouho, ze bych se nudila, ale kniha je tlusta a tezka, ze bylo misty narocne, jak si k ni sednout nebo lehnout Vzit si ji nekam na vikend nebo na cesty se mi uplne nechtelo, skoda ze neni rozdelena treba na knihy dve Jinak musim rict, ze se mi libila vice jak druhy dil, o dobrodruzstvi zde opet nebyla nouze Dam si chvilku pauzu a budu se tesit na dalsi dil

Evkaha
02.02.2023 3 z 5

Jsem ráda, že jsem četla e-knihu v mobilu. V jedné ruce dítě v druhé tuto knihu, to by nešlo dohromady a asi by mi ty ruce brzy upadly. Nevadilo by mi, kdyby bylo víc popsáno jak žila Clair v současnosti s Frankem a v druhé polovině knihy víc popsány ostrovy... bez některých detailů bych se naopak zase obešla. Určitě se pustím do dalšího dílu, ale nevím jestli hned

dontbullshitme
11.12.2022 4 z 5

Četla jsem to sice hrozně dlouho, ale líbilo se. Nemám ve zvyku číst tenhle druh knih, ale tohle je tak hezky napsané, dobrodružné, že mě to prostě baví. Jasně, občas se našly místa, kdy jsem cringovala, myslím, že hlavně na začátku, ale dá se to přežít.

terezie1121
23.11.2022 4 z 5

Sice mě tak trochu mrzí určité zbytečně zdlouhavé části které jsou v podstatě o ničem, ale jinak je to velmi zajímavá kniha s parádně propracovaným dějem. Moc se mi také líbí jak autorka dokázala živě a barvitě popisovat různá místa, lokality a také děje.

Nika151
15.11.2022 5 z 5

Já si seriál nechávám, až dočtu knihy. A budu stručná - je to bomba se vším všudy!

Fzuzik
27.08.2022 4 z 5

Po nudnější Vážce v jantaru, milé překvapení. :) Děj měl spád, čtení bylo zajímavé a poutavé. Ke knížce jsem se ráda vracela a nemusela se do čtení nutit.
Jen si neumím nějak zasadit do děje ten rozdíl tolika let odloučení, pořád postavy Jamieho a Clair vnímám jako "mladíčky. "

Laf
20.08.2022 4 z 5

Skvělé pokračování. Děje se tam toho pořád dost. Když už to vypadá, že se konečně vyhrabali z jedné komplikace, hned se jim naskytne další a složitější. Hlavní postavy jsou asi nesmrtelné :). Oproti předchozím dílům bylo fajn, že se děj odehrával i někde jinde než jen v Evropě. Skvělá změna. Jsem ráda, jsem si knihu přečetla. Doporučuji. A díky množství stránek je kniha na mnoho večerů :D

perpe2a
12.08.2022 4 z 5

Dojemné, ale na konci smutné.

Dashmo
09.07.2022 5 z 5

Zatiaľ najlepšia časť. Síce podľa mňa už tam bolo prehnane veľa náhod a spojení. Tiež si neviem predstaviť, že dvojica takmer 50tnikov prežije toľko vecí za tak krátky čas :D ale bola to iná doba. Každopádne v knihe bolo množstvo WOW momentov kedy mi fakt sánka padla. Bolo to svižné čítanie, žiadne hluché miesta. A tamer som ani neplakala :D

Alisa1980
09.06.2022 4 z 5

Cizinka top, Vážka v jantaru slabší a Mořeplavec mě mile překvapil a vztáhl do děje. Proto dávám 4*. Netrpělivě jsem čekala na společné setkání Clare a Jamieho po 20 letech. Musím říct, že jsem si vždycky přečetla nejdřív knihu a pak shlédla sérii, podle které byla natočena a jsem ráda, že jsem to tak udělala. Ale je fakt, že dvojice Clare a Jamie se Vám vryjí pod kůži a buď si je zamilujete nebo ne. Já jsem si je zamilovala. Takže knihám ledacos odpustíte.

escapelle
17.05.2022 4 z 5

Až Mořeplavec mě opravdu bavil. Ale jen proto, že kniha byla dějove hodně rozdílná oproti seriálu, to mě bavilo, ty rozdíly.
Ale Cizinka se mi velmi těžko hodnotí. Protože jako první jsem viděla seriál, který miluju a viděla jsem ho 6x.Miluju všechny filmové postavy. Angusem počínaje, přes Ruperta, Dougala, samozřejmě Murtagha k Jamiemu a Claire. Ale těm filmovým. Z prvních dvou dílů na mě nešla žádná chemie, vášeň, nic. Až v tomto třetím díle to bylo o dost lepší. Nemilovat filmové zpracování, knihy bych asi nedočetla. Scény, které mě ve filmu dostaly do kolen jsou v knize zmíněné dvěma větami. Je to prostě takové hrozně syrové v hektolitrech omáčky Celou knižní sérii bych nedala zcela určitě. Z knížek vlastně neznám,ani toho Jamieho, ostatní postavy už vůbec ne. Ale čtu to, dočtu, ale jen proto, že jsem prostě fanynka a chci vědět, v čem se liší seriál od knih.

annes
12.02.2022 5 z 5

(SPOILER) Jedamane, konečně dočtený:-D: Nějak jsem knihu četla s přestávkami dva roky. Nějak sem z knihovny nosila hodně knih a tak ty domácí šly stranou. No jsem zvědavá zda ještě letos nebo příští rok, ale velmi ráda bych se vrátila do Nového světa a zavezla se do příběhu J&C. Je to vážně napínavý, ti dva se vůbec nenudí, stále na cestách a stále samé dobrodružství. Rozhodně jsem se nenudila.

Aaron Lewis
20.01.2022 4 z 5

Příjemné čtení. Ze začátku mě bavila víc Claire, to zjišťování, že je Jamie naživu a tak. Brianna už byla taky trochu lepší. Některé pasáže byly úplně stejné jako v seriálu, jiné ne. Něco jsem úplně zapomněla, ale celkově mám pocit, že kniha byla lepší. Fergus s Marsali mě bavili, těším se na ně i v dalším díle.

Jedinou výtku mám k tomu, že jsou sice o dvacet let starší, ale jsou úplně stejní jako byli v prvním díle (alespoň mám takový pocit), ale těžko říct, když jsem to nečetla najednou.

A jedno dobrodružství za druhým. Ale tak nějak příjemně. A vůbec mi nepřišlo, že to mělo tolik stránek. Četlo se to samo.

Verunkavo
18.01.2022 5 z 5

Určitě lepší, než předchozí díl - Vážka v Jantaru. Od začátku do konce plný napětí a akce, vůbec jsem se nenudila... :)

hanka9238
02.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Tak tenhle díl mi bavil zase na 100%, jako díl první. Začátek byl opravdu napínavý, pak když se setkali to bylo velice dojemné. Krásně napsaná knížka, někdy těch zvratů bylo trochu moc, ale mne to nevadilo, spíš na opak. Teď mohu zkouknout 3. Řadu seriálu a začít číst 4. díl knížky. Opravdu jsem ráda, že jsem na tuto sérii narazila, i když to bylo fakt velkou náhodou.

ujunka
09.11.2021 3 z 5

Asi si budu muset dát od Claire i Jamieho oddech, třetí kniha v řadě už byla na mě moc. Od půlky se mi kniha celkem vlekla a o Claire jsem si párkrát pomyslela, že se chová jako kr.áva.,protože občas přes svou tvrdohlavost napáchá víc škody než užitku.
Dám teď jiný žánr a uvidíme, jestli se k Cizince nevrátím už jen ve formě seriálu.