Komentáře knihy Poločas rozpadu

mina_harker
26.06.2026

Dobře odsýpající knížka, při jejímž čtení jsem se dobře bavila, přestože jsem netušila, že se jedná o druhý díl série.

Jaroushek
27.05.2026

Druhé díly série jsou ošemetná věc. Člověk už ví, do čeho jde, zároveň však chce dostat i něco navíc a být překvapen vývojem. Zde se to povedlo a Spad mě začíná bavit čím dál víc.

mila2411
02.02.2026 audiokniha

Plukovník neexistující České armády bojuje kdesi na severovýchodě s Polskou sektou, která chce zničit už tak notně poničenou planetu Zemi. Zní to šíleně. A je to šílené. Další Kotletovská várka lehce absurdního vyprávění, kde se pořád něco děje, někam se pospíchá, střílí, utíká, souloží a řve. Jako klasickou knihu bych to nedal, nicméně coby audiokniha je to díky podání Borka Kapitančika lehce návykové.

Skupa
30.11.2025

Nemůžu se odtrhnout!!!!

Michal1965
29.09.2025

Jedno nelze autorovi upřít, text je čtivý. Na druhou stranu hlavní hrdina je takový postapokalyptický Old Shatterhand, který je vždy připravený a má stále dost nábojů. Kotleta tak musí mít velkou fantazii nad popisem způsobu likvidace nepřátel, protože těch jsou hromady. Pokud kapitán Michálek nestřílí, upadá občas do melancholických nálad o světě minulém. Výsledkem je pak brak, který je hodnotově zcela prázdný.

Iva095
26.05.2025

Tohle byla jízda.
Super.

Joy
06.04.2025
Joy

Dvojky často bývají horší než jedničky, ale druhý díl Kotletovy série Spad mě osobně bavil ještě víc. Možná protože už postavy známe a kniha se tak může vrhnout do pořádné akce již od začátku. Co zůstává, je fascinujícím způsobem zničený svět a hrdinové, kteří pro ránu ani výstřel nejdou daleko (pokud jim tedy zrovna nedojde munice) i pár lahůdkových akčních scén, které mě jednoduše a prostě baví víc než pohádky o romantických schůzkách na rozkvetlé louce. :)

Merlin_CZ
10.03.2025

kotletovky baví :)

JanusRay
23.02.2025

Království Brněnské nám pod samoděržavím plk DM I. vzkvétá. Vyrábíme, pěstujeme a otroky osvobozujeme. Ač je DM I. duší demokrat, demokratické instituce se mu zavézt nedaří. Kde není jeho štempl, to neplatí byť má k ruce zdatného a nezkorumpovaného správce( utopie). v čele svých čackých vojsk vyráží na Spanilé jízdy kdy otrokáře přepadá a otroky osvobozuje a tím obyvatelstvo své rozhojňuje. Při jednom přepadu osvobodí příslušnici Východní říše která mu prozradí, že kdesi na severovýchodě je klan bubáků kteří se snaží provést generální restart. A toto, že Východní říše, na rozdíl od zbytku světa vzkvétá, je tomu třeba zabránit. A tak začíná pouť na Severo východ. Ve známé sestavě chybí Zelenáč( nahrazen Východní bojovnicí), kouzelník( zahynul při kázání v předchozím díle) a jeden ze stopařů(stal se výkonným a neuplatitelným správce). Skupinka se nám rozšíří naopak o jednu otrokyni bubáků, který přesně ví co a kde a jak. Po setkání s dvojitým agentem a boji bojovnice v aréně se vydává skupinka dál na severovýchod zabránit Velkému restartu.

Mabie
23.12.2024

Vždycky jsem si myslela, že jsem pacifista. No tak asi ne, protože tahle série se mi OPRAVDU moc líbí i přes potoky krve, hromady mrtvol a zdevastovanou planetu (to pomíjím tu hordu magorů, kteří chtějí zničit i poslední zbytky civilizace). A opět geniální interpretace Borka Kapitančika, protože jsem knihu četla ušima.
Moc se mi to líbilo, třebaže je to spíš "klukovská" literatura a jednoznačně brak. Ale brak vskutku perfektní! ;-)

JaroslavN
11.10.2024

Druhý díl postapo série "jede ještě větší bomby" než když nás pokryl první Spad. Odsejpá to slušně a apokalypsa je cítit na každé stránce. Jen to přeci jenom ztrácí ten bum bum efekt z prvního dílu. Někdy přemíra akce začne trochu nudit. Postapo maniaci jako já ovšem berou všema deseti.

orson
05.10.2024

Slušné pokračování Spadu. Dobře se to četlo.

plačkynadheglem
18.09.2024

Za vlasy přitažená postapokalypsa očima postaršího českého strejce. Se vším rádobyvtipným huhumorem, sexismem a vášní pro sledování fotbalových zápasů s vychlazenou plzínkou v jedné ruce a krabkou cigaret v druhé, jež jsou tak příznačné pro tento živočišný druh.
Absurdních scén je tu požehnaně. Ale nejvíc nerealistická věc v celé knize je stejně představa, že by se postarší Čech a Japonka domluvili anglicky! Pardon, to není scifi, ale fantasy.
Celkově těžko odhadnout, kde končí parodie a začíná neironická trapnost, no... Jinak čtivě napsaný brak, vlastně mě docela bavilo co pár stránek obracet oči v sloup, mumlat si pro sebe "jakože fakt?" atd. Jen se děj dost opakuje a natahuje - asi bych to celé nezvládl přečíst na jeden zátah.

Winoga
29.05.2024

Četl jsem již podruhé a opět jedním dechem. Není to samozřejmě žádná klasická literatura a sprostými slovy se to tam jen hemží, ale četlo se mi to dobře. Navíc oceňuji hezky vybraná japonská přísloví.

JSmerda
16.05.2024

Nemám rád knihy, které jsou založené na principu: jdi do bodu A, tam dostaneš předmět A. Pak půjdeš do bodu B a předmět A tam vyměníš za předmět B atd. K tomu si připočtěte spoustu šťastných náhod a o tom je tato kniha. Zklamání.

Gandalff007
08.04.2024

Doháněl jsem resty, tato kotletovka mi ještě unikala

Dydy7
03.04.2024

Poločas rozpadu je druhé pokračovanie postapokalyptickej série "Spad", odohrávajúce sa vo svete po jadrovej vojne, v ktorom hŕstka ľudí, ktorí odolali tejto skaze bojuje o svoje prežitie aj naďalej.

Plukovník Michálek a jeho oddaní kolegovia sa usídlili v Brne, kde sa snažia udržiavať poriadok a aspoň čiastočne si tam vytvorili svet ako kedysi. Všetko sa zmení, keď narazia na kult "Meniteľov", ktorí majú za cieľ dokončiť apokalypsu a jadrovými zbraňami zničiť aj ten posledný kúsok čo zostal z civilizovaného sveta. Naši hrdinovia sa teda vydávajú na samovražednú misiu, ktorá je plná nebezpečenstiev.

V knihe sa neustále presúvame z miesta na miesto, akcia strieda akciu a nechýbajú ani humorné hlášky. Hlavné postavy sú sympatické a človek im musí iba fandiť. Dej ubieha rýchlo a nemá žiadne hluché miesta.

Koniec bol poriadne napínavý a som veľmi zvedavá ako to bude pokračovať ďalej. Myslím si, že tento druhý diel je ešte lepší ako prvý.

Slezadav
04.03.2024

Druhý díl série byl za mě o kapánek lepší, než ten první. Alespoň mě se zdálo, že tam není tolik hluchých míst a chvílemi dosahuje absurdnosti, která se mi u Kotletovek tolik líbí.
Mám takové tušení, že přesně tohle je kniha u které už za týden nebudu vědět, o čem byla. Na druhou stranu dobře pokud se k ní v budoucnu vrátím.
Stejně jako v prvním díle se zde setkáváme s různými druhy pošoků, kteří obývají postapo radioaktivní pustiny. Tentokrát je ale pro celou knihu jasně daná skupina antagonistů. Hrdinové v této knize opouští území, kde bývala Česká republika a vydávají se zlikvidovat vážnou hrozbu, kterou představuje právě jedna ze skupin dominující okolnímu území.
Jestliže jsem prvnímu dílu dal 3*, tak tady dávám s odřenýma ušima 4 a po takto otevřeném konci prostě musím přečíst i další díl.

icezero
13.01.2024

podle mě autor drží laťku nastavenou prvním dílem, o kterém sám říká to co říká. Podle mě je knížka odpočinkovým čtením, které slušně ubíhá a vlastně se u něj nemusí přemýšlet. Jenže k přemýšlení stejně není určena, takže proč ne

GigiAcoma
30.12.2023

Skvělá jízda s Kotletou a Kapitančikem pokračuje.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi