zazinka2 zazinka2 komentáře u knih

☰ menu

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Kniha je velmi čtivá, přesně jak jsme od Keplera zvyklí.
Ale nechtělo by to už vymyslet nového padoucha? A to, že musí být oba vyšetřovatelé zlomení a mít hromadu osobních problémů... není už to taky trochu ohrané?
Dost možná poslední kniha, co jsem od Keplera četla, vůbec mne neláká čekat na další.

15.02.2023 2 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

(SPOILER) Jako vždy je i tenhle nový Kepler opravdu čtivý. Pořád vás to nutí otáčet stránky. A vraha fakt neodhadnete, to opravdu oceňuji.
Ale to je tak celý... Vážně jsou u policie všichni blbý a jediný Joona přemýšlí?? Vážně se člen zásahovky nepodívá za dveře a tak zbytečně umře? Vážně se musí řezat nohy už na straně 20?
Ale co mi vadí nejvíc je asi to, že je tady čtenář taky úplně blbý... V kapitolách se mockrát opakuje to, co už jsme zjistili, je to vážně nutné, nebo bylo potřeba nahnat počet slov?....

20.01.2021 3 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Moc milounký příběh. Od začátku je vám jasné, jak to dopadne (ok, tak až od strany 40 :D ), ale stejně to čtete a máte z toho radost :)

21.10.2020 5 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Výborná detektivka, napínavá, posledních 200 stran jsem doslova hltala a nemohla se od knihy odtrhnout. Občas byl i trochu problém vystoupit na správné stanici metra :D. Vraha jsem vůbec neodhadla a opravdu jsem byla z rozuzlení překvapená.

03.03.2020 5 z 5


A Bůh pravil: Budiž Jonáš A Bůh pravil: Budiž Jonáš Sebastian Niedlich

Příběh neurazí, ale ani nenadchne. Nicméně souhlasím s autorovými pocity ohledně náboženství a souhlasím, že heslo "Nebuď hovado", naše společnost více než potřebuje. Kdyby se podle něj lidé řídili, to by bylo na Zemi krásně :)

16.02.2020 3 z 5


Feministky nenosí růžovou a jiné lži Feministky nenosí růžovou a jiné lži Scarlett Curtis

Některé eseje se moc nepovedly. Nebo jsem je možná nepochopila, těžko říct. Každopádně hodně jich je povedených. Teprve po přečtení téhle knihy jsem si začala uvědomovat, že některé situace v mém životě, které jsem jenom tak prožila, vlastně úplně v pohodě nebyly. Dozvěděla jsem se i dost zajímavých věcí a asi nejvíc se mi líbilo shrnutí vývoje feministického hnutí. Škoda že nebylo hned na začátku místo na samém konci :D

06.02.2020 4 z 5


Tři temné koruny Tři temné koruny Kendare Blake

Nápad knihy vážně super. Celou knihu se více méně nic neděje, ale pořád vás to nutí číst dál. Napsáno dost jednoduše, ale po to, co se stalo na závěr se hrozně těším na druhý díl :)

03.02.2020 4 z 5


To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Kniha se četla dobře, ale já měla už od začátku problém s hlavní hrdinkou... Když si v jednu chvíli říká, jak moc by manželovi chtěla říct, že mu odpouští, tak proč mu to prostě neřekne???

27.01.2020 3 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Naprosto skvělé, při čtení jsem pociťovala neskutečnou bezmoc a znechucení nad vládou Strany.

02.01.2020 4 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Knihu jsem četla spíše ze zvědavosti a také proto, že mě vy škole nějak minula. Příběh je skvělý. Dost se divím, jak mě bavila kniha plná psychopatů, kteří se celou dobu jenom hádají a ubližují si. V budoucnu si ji jistě znovu ráda přečtu.

02.01.2020 5 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Skvěle vymyšlený příběh plný zápletek a nečekaných zvratů, knihu jsem ani nechtěla odložit.

22.09.2019 5 z 5


Čokoládový průšvih Čokoládový průšvih Petra Hülsmann

Milá oddechová knížka, jenže už na začátku víte, jak to dopadne...

22.09.2019 3 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Nejradši bych dala tak 10*. Příběh mě opravdu hodně zasáhl. Právě jsem knihu dočetla, posledních 40 stran jsou úplně pobrečené. Člověk si tak nějak uvědomí, jaké má štěstí, že žije až teď a ne před pouhými 80 lety...
Nebylo by od věci, zařadit knihu do povinné četby.

02.04.2019 5 z 5


Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Dobře se mi tahle kniha četla, mýty byly zajímavé a pro mě úplně nové (znala jsem Thora jenom z Marvelovek :D), ale je trochu škoda, že autor nevyužil ten potenciál, který zrovna tohle téma mělo. Bylo to chvílemi až moc strohé, klidně si mohl víc vymýšlet a udělat příběhy ještě trochu fantastičtější.

25.03.2019 4 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Tak já vám nevím... Tolik jsem se na novou Keplerovku těšila, Lovec králíků byl úplná pecka, ale tohle? Vadí mi hlavně 2 věci:
1) proč je tolik mrtvol po celé Evropě? A proč se nikdo ani nepozastavil nad tím, že dokázal být Bobr na tolika místech v tak krátkém čase?
2) jak to, že Joona vždycky všechno ví a nikdy se nemílí? Je to jako: cink, mám to, takhle to je, žádná diskuse...
Přijde mi, že už tady není žádný nový nápad, přijde mi to trochu ohrané.

07.03.2019 3 z 5


Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

Vážně silný příběh. Je pravda, že jsem knihu četla docela dlouho, protože první polovina byla taková pomalá, ale zase druhou půlku jsem zhltla jedním dechem. Osobně mě příběh zasáhl a bylo mi smutno z toho, jak dokáže být svět nespravedlivý.

25.02.2019 4 z 5


Dívka, která četla v metru Dívka, která četla v metru Christine Féret-Fleury

Škoda papíru

18.12.2018 odpad!


Americký sniper Americký sniper Jim DeFelice

Ani jsem nečekala, jak to bude čtivé, přečteno za pár dní. Příběh byl ohromně zajímavý a skvěle dokreslený příspěvky SEALovy manželky. Nicméně se spoustou názorů autora opravdu nemohu souhlasit. Jako například, když hned na čtvrté straně prohlásí, že život Američana má větší cenu než život íránské ženy (i když chtěla vojáky zabít), byla jsem z toho dost rozpačitá a přemýšlela, zda vůbec chci něco takového číst.
Ale jak říkám, čte se to skoro samo.

26.10.2017 4 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Upřímně netuším, co na Malém Princi všichni vidí.. Jasně, chápu tam ta schovaná poselství, ale už jsem četla mnohem lepší "pohádky".

12.10.2017


Kmotr Kmotr Mario Puzo

No páni! Dlouho jsem si ji chtěla přečíst a opravdu nelituji. Kniha se dobře četla a i když jsem tak zhruba věděla, kdo z famiglie zemře, stejně mě to zaskočilo a zasáhlo.
Poslední dobou se mi hodně stává, že fandím těm záporákům, takže tohle byla opravdu kniha jako stvořená pro mě. Corleonovi si prostě nejde nezamilovat :)
Rozhodně doporučuji

12.10.2017 5 z 5