yuria7037 yuria7037 komentáře u knih

☰ menu

Ledová krev Ledová krev Elly Blake

Nebylo špatné, taková typická fantasy, ale líbila se mi chemie mezi hlavními postavami.

06.04.2021 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Nemůžu uvěřit, že jsem si tuhle knihu fakt přečetla! Nechápejte mě špatně, ale český knihy moc nemusím, hlavně ty s druhou světovou. Obzvlášť mě odradil fakt, že za pár let to budu mít jako povinnou četbu u nás ve škole. Ale to jsem se pořádně sekla! Tahle kniha je skvělá, smutná, zábavná a citově emoční v jednom! Ani v jednu chvíli jsem se nenudila! Je zvláštní, že tahle kniha není napsaná tím typickým stylem autorů o druhé světové válce. Je totiž napsaná líp!

29.12.2019 5 z 5


The Death and the Strawberry The Death and the Strawberry Tite Kubo (p)

Kdo není na manga, ať se koukne na anime...

22.07.2019 5 z 5


Šepot v nebezpečí Šepot v nebezpečí Angela Dorsey

No, s mojí věkovou hranici se to nějak seklo, ale věřím, že kdybych byla o pár let mladší, určitě (no nevím jestli určitě) bych dala lepší hodnocení.

22.07.2019 3 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Rozhodně lepší než první díl, byla jsem naprosto uchvácena Rhysem a nejvíc jsem si užívala scény s ním a s Feyre (to snad každej, ne?), i když Feyre jako postavu moc nemusím. Tamlin mi už nějak neseděl v prvním díle (celkově mi první díl nesed), v tomhle díle se aspoň ukázalo, co je Tamlin zač... (to zní velmi dramaticky :D), skrátka tohle byl fakt skvělej díl, který přehlušil moji kritiku na ten první. Rozhodně si to musíte přečíst!

22.07.2019 5 z 5


Útok titánů 1 Útok titánů 1 Hadžime Isajama

Attack on titan je skrátka skvělý. Jak manga tak i anime. Všechny postavy mají takovej cool vzhled, ale stejně je nejlepší Levi.

21.07.2019 5 z 5


Zápisník smrti 1 Zápisník smrti 1 Tsugumi Ohba

Já na manga moc nejsem, ale jsem otaku tak se někdy překonám a zjistím, že to vlastně není tak špatné. Samozřejmě první díly mang jsou asi vždycky nejlepší, ale prozradím vám, že na anime fakt nemaj.

21.07.2019 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Tuto knihu jem dostala na Vánoce se slovy, byla drahá tak ji neznič. Asi za dva dny jsem ji polila mlíkem, ale nějak moc smutná jsem z toho teda nebyla. Samozřejmě skvělá obálka, kniha vonící novotou (potom mlíkem) a ten příběh, ten příběh mě teda moc nebavil. Jsem naprostá fanynka Pottera už od svých sedmi let, ale tohlecto se mi teda moc nezamlouvá. Příběh byl zmatený (chápu že je to scénář, ale stejně), časem jsem přeskakovala (doufám že jsem nepřeskočila nějaké super důležité pasáže, které by mi změnily názor) no shrnu to: Na Harryho to teda nemá!

21.07.2019 3 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Mám sestru která byla Hunger games úplně posedlá, takže moje sesterská povinnost mi rozkázala, ať si to nejdřív přečtu a až potom ji můžu popichovat a kritizovat (popřípadně hrát chytrou, že vím o čem žvaní) :D No, zjistila jsem ale, že knížka se vůbec nepodobá normálním sestřiným úletům (stmívání apod.) a dokonce i mně se zalíbila originalita tohto příběhu. Plně doporučuju, i když jedna hvězda dolů kvůli mé sestře a všem jejím spoilům, kvůli kterým jsem si příběh nemohla užít tak, jako by jsem vůbec netušila jak to skončí...

21.07.2019 4 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Kniha je vážně hezká, i když má docela pomalý děj (ale nebojte, nenudíte se). Nejvíc se mi líbila myšlenka celé knihy. Je to vážně milý přběh, ale od začátku víš jak to dopadne.

21.07.2019 4 z 5


Nocte Nocte Courtney Cole

Co říct na tuhle knihu?
-děsí mě...

21.07.2019 3 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Proč mám dojem, že mám po tomhle úplně vymytej mozek?!
Jinak je mi docela líto, že mi knížka nesedla :(

21.07.2019 1 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Eeeeh, to je tak strašně hezká, smutná a dojemná knížka. Když jsem to četla, měla jsem tolik smíšených pocitů, že je to úplně fascinující (vážně). Této knížky si velmi cením, i když knihy o 2. světové mě moc neberou, protože jsem z toho pak celá špatná, že se to vážně dělo :( Ale tohle uchvátí každého, musíte si to přečíst!

21.07.2019 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Tuto knížku jsem četla v první třídě na základce s mým taťkou. Byla to moje prví tkz. "vícestránková" četba. Byla jsem z toho naprosto nadšená. Když na to teď myslím, zjišťuju že Harry Potter není úplně ta bezchybný (a teď nechci někoho urazit), ale v dnešní době potkávám čím dál víc lidí, co Harryho Pottera nikdy nečetli a ani nechtěli, něketří k němu mají dokonce nevysvětlitelný odpor (nechápu je). Ale stejně je pro mě Harry Potter nezařaditelná literatura, poněvadž si ji moc cením. Tato knížka mě dovedla ke čtení, proto Rowlingové moc moc děkuju :)

21.07.2019 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Velmi smysluplná knížka. Má mnoho významů, pro každého možná jiné. Jsem ráda, že se tahle knížka zařazuje do dětské povinné četba ve školách, myslím že si z ní děti potom hodně berou (nebo v to aspoň doufám)

21.07.2019 5 z 5


Důvod dýchat Důvod dýchat Rebecca Donovan

No takže, knížka je taková poněkud zvláštní. Jsou tam situace a věty, které vám začnou připadat nějak umělé, jakoby se ani stát nemohli. Asi už to tady někdo určitě zmiňoval, ale třeba to domácí násilí mi přišlo hodně nereálné a vlastně nikde v knížce se nedovíme proč Carol tak strašně Emmu nenávidí, jasně musí se o ni starat a bla bla bla, ale tohle mi fakt nepřipadá jako dost dobrý důvod, aby se stalo to co se stane úpně na konci (no spoiler). Ale Evan byl fakt dobrá postava. Druhá knížka je rozhodně lepší a stojí za to si proto přečíst tenhlecten díl!

21.07.2019 3 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Jéj, Kostičas mě úplně nadchnul!
Fákt hezký. Rozhodně doporučuju, Peige je super a (rozhodně to neberte jako spoiler) Strážce je taky super :D!

30.03.2019 5 z 5


Stříbrná maska Stříbrná maska Holly Black

Ó božíčku Holly! Co jsi to udělala s tím příběhem?! A to nemluvně o tý obálce! Upřímně (upřímnost se cení :D) nejhorší díl ze všech, úplně se v tom zamotáte a myslím, že už se z toho rozmotávat nechci, protože ten poslední díl číst nebudu ani za mák... myslím že zde můžu zcela jistě napsat NEDOPORUČUJU!

30.03.2019 1 z 5


Železná zkouška Železná zkouška Holly Black

Dobrá knížka, i když mi chvílí vadilo chování postav. Skvělý byly takový ty věty jako:,, Já nejsem nepřítel smrti, to ty!" nebo :,, Jeden vás zradí, jeden zemře a jeden...je už mrtvý." Na tom se vždycky s kamarádem úplně smějem, když to čteme tím dramatickým hlasem :D Rozhodně naprosto hodně originální. Obal ucházející, i když Tamara (pokud to měla být Tamara na tý ilustraci), vypadá nějak prošle...Doporučuju!

30.03.2019 5 z 5


Setkání stínů Setkání stínů Victoria Schwab

K tomuhle se dá říct jenom jedno: já chci další díl!!
Co si jako myslí, že tam mrsknou tak otevřenej konec?!
Si prostě čtu a najednou otočim stránku a zjistim že tam už nic není!!! :(

30.03.2019 4 z 5