Nocte

Nocte https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266729/bmid_nocte-hYN-266729.jpg 4 544 147

Nocte série

1. díl >

Jmenuju se Calla Priceová. Je mi osmnáct a je mě jen půl. Moje druhá polovina – moje dvojče, můj bratr Finn – je blázen. Miluju ho. Víc než život, víc než cokoli. A i když se děsím toho, že mě stáhne s sebou dolů, jsem jediná, kdo ho může zachránit. Dělám, co můžu, abych si udržela zdravý rozum, ale topím se v tom čím dál víc. Takže se chytám stébla. Dare DuBray. Je můj zachránce a můj antikrist. V jeho náruči se cítím v bezpečí. Ale taky se v ní bojím, že nevím, kam patřím. Bojím se, že jsem ztracená. Uzdraví mě, zlomí mě, bude mě milovat i nenávidět. Má moc mě zničit. Možná je to v pořádku. Protože to vypadá, že Finna zachránit nedokážu, a nemůžu milovat Darea, aniž bych všem ublížila. Proč? To kvůli tomu tajemství. Tajemství, které se tak moc snažím rozlousknout, že jsem vůbec nečekala, že to přijde. Taky vás to překvapí.... celý text

heliiinka
heliiinka
09.11.2022 3 z 5

Je to čtivé, ale postavy se nechovají uvěřitelně. Touha Cally po Dareovi byla až vyšroubovaná na to, že to byl cizí kluk a Finn se svou diagnózou doopravdy nemohl fungovat bez léčby.
Nu.. nápad na zápletku hezký, moc často to tu nebývá, čtivost ok, prostředí a postavy nereálné a nedomyšlené.

katasokolov
katasokolov
20.08.2022 3 z 5

Začátek mě pohltil svou temnou a tísnivou atmosférou. Dvojčata žijící mimo civilizaci v domě, který zároveň slouží jako pohřební ústav. Jejich blízký vztah a propojení myslí. Deník psychicky labilního bratra, který postupně odkrývá tajemství. Tajemný hoch s černýma očima, který se zjevuje sestře.

Jak říkám, začátek knihy měl tak skvěle našlápnuto. Proč se to až tak hodně muselo pokazit….?!
Je pravda, že díky tomu, že se chcete dozvědět, jak to všechno nakonec bylo, tak čtete a čtete. Duologie to naštěstí není dlouhá… ale ten konec byl tak hroznej… já prostě tyhle příběhy nemám ráda a bohužel jsem od toho čekala něco naprosto jiného ….
Takže se žádné vzrůšo, které autorka v předmluvě zmiňovala, nekonalo…. Velká to škoda….velká ….

Podobná tematika: filmy Gotika a The Twin

⭐️⭐️⭐️- první díl
⭐️⭐️ - druhý díl


1v8na
1v8na
17.05.2022 3 z 5

Kniha se mi líbila z poloviny. Měla jsem velký problém z rozjezdem. Ten byl táhlý a vleklý. Nemohla jsem se začíst. Dělalo mi to problém.
Druhá polovina byla pro změnu až moc napěchována akcí a dějem, že mi to přišlo jakoby si chtěla autorka vynahradit ten nudný začátek.
Oceňuji ale psychologickou linii kniha, ta se mi velmi líbila.

Ann98
Ann98
24.03.2022 5 z 5

Na šílené příběhy, které se vymykají realitě jsem zvyklá u Amo Jones. Tady se jedná o takovou lehčí napodobeninu. Autorka nám předkládala jednu lež za druhou, aby ji hned na to vyvrátila a zaměnila za jinou. Místy jsem nevěděla, jestli jsou šílení hlavní hrdinové nebo já sama. Co je realita a co pouhá představa?
Obálka knihy je nádherná a skvěle příběh vystihuje.
Kniha chytne už od první kapitoly. Zajímavý styl a prostředí vás nutí číst dál a dál. I přesto, že žádná z postav nebyla dokonalá (každá měla své mouchy), všechny mi byly neskutečně sympatické.
Upřímně, během čtení jsem tušila nějaký háček. Takže "šokující zvrat" na konci knihy mě zase tolik nepřekvapil.
Obálka knihy je nádherná a skvěle příběh vystihuje.

zinon
zinon
05.11.2020 4 z 5

Kniha je čtivá a zajímavá. Pokud člověk v životě utrpěl podobnou ztrátu, tak je to pro něj kniha hodně emotivní. Konec mě překvapil, ale v dobrém ne. Půlku tajemství jsem uhodla a ta druhá část mi nepřišla úplně domyšlená. Já tomu tedy neuvěřila. Do dalšího dílu už asi nepůjdu. Neláká mě to a ani recenze nejsou moc dobré.

laura
laura
09.09.2020 5 z 5

Tak jako na konci mi spadla brada, ne že ne.

Příběh, který se vymyká stereotypu. Je zvláštní, má ponurou, temnou atmosféru, je napínavý, čtivý, má spád. Čte se to samo, a styl, jaký autorka zvolila, mi sedl.

Odvíjí se před námi nevšední příběh osmnáctileté Cally Priceové a jejího bratra-dvojčete Finna. Zdá se, že Finn propadá čím dál víc svému šílenství a Calla mu nedokáže pomoci...

Bolavé, syrové, překvapivé. Zajímavý námět a hodně dobré zpracování. Za mě ano. Výborné!

Ale jako ten konec? :)

SHi
SHi
24.08.2020 3 z 5

Z anotace jsem naivně očekávala psychologický román hlubšího charakteru. Nicméně až na kraťoučké, leč velice zajímavé a emotivní pasáže z Finnova úhlu pohledu, je zbytek knihy obvyklým románkem s protivnou hlavní hrdinkou a stereotypním objektem jejího zájmu. Což je škoda, neboť příběh měl opravdu velký potenciál, ovšem od nezvyklého vztahu relativně obyčejné dívky s jejím postiženým bratrem se postupně začal čím dál více přiklánět ke klasickému dívčímu románu, jakých už máme celou řadu. Hlavní zvrat k závěru knihy byl nečekaný, bohužel v tomto bodě už jsem byla oběma hlavními hrdiny otrávena natolik, že mi byl vcelku lhostejný. A závěrem tu máme otevřený konec - takové mi obvykle zas tak nevadí, tady však působil jaksi nepatřičně a byl jen posledním bodem umocňujícím mé zklamání z knihy.

makul
makul
10.08.2020 5 z 5

Hodně zajímavá kniha. Možná jsem od kapitol z pohledu Finna očekávala něco trochu víc, ale na druhou stranu konec mě hodně dostal. Měla jsem několik verzí, jak by to mohlo skončit, ale nakonec to dopadlo úplně jinak, což mě příjemně překvapilo. Jsem zvědavá na další díl.

withoutyou
withoutyou
24.07.2020 3 z 5

Kniha není špatná. Musím ocenit kapitoly z pohledu Finna- ty mě moc bavily. Co mi však úplně nesedlo je hlavní hrdinka a její "love Story". Uprimne, podle mě by autorka udělala líp, kdyby se milostné lince v této knize zas až moc nevěnovala. Je tu přemíra klišé a " dojemnych scén", které mi přišly zbytecne natahovane. Callu a Darea jsem si kvůli tomu nedokázala oblíbit, což je škoda. Konec je velmi otevřený a zároveň zmatený, takže jsem ve výsledku spíš zklamaná. Jedná se o lehký průměr, který má šanci zaujmout mladší čtenáře/čtenářky. Já mezi ně už asi nepatrim.

CarolineAn
CarolineAn
13.05.2020 4 z 5

Předem musím říct, že kniha není pro každého. Jednoduše je hodně na zamyšlení. Líbyl se mi námět sourozeneckého pouta mezi Calou a Finem, který je blázen.Největší překvapení pro mě byl konec. Už se těším na další díl

YA-girl
YA-girl
25.04.2020 5 z 5

Za mě jedna z nejlepších YA knih, které jsem zatím četla. Originální, napínavá, chytlavá, citlivá, silná, vypointovaná - a pro mě s nečekaným závěrem. Lahůdka, jejíž otisk ve mně ještě dlouho zůstane.

meda2007
meda2007
12.04.2020 5 z 5

Knihu jsem precetla jednim dechem. Byla napsana tak skvele, ze jsem se od ni nemohla vubec odtrhnout. Jasne, byla tam predvidatelna milostna linka, ale ten zvrat jsem vubec necekala. Bylo to vazne super.

Lucik100
Lucik100
01.03.2020 5 z 5

Konec byl opravdu překvapivý. Autorka dokázala celkem nudný a táhlý příběh během několika kapitol proměnit v poutavý.

nikiss76
nikiss76
18.02.2020 3 z 5

Nebylo to špatné. Takový konec jsem nečekala, takže kladné hodnotím nápad a rozuzlení. Mám ke knize dvě výtky. Chyběl mi trošku spád, přišlo mi, že se dějově nic moc nestalo. Vadil mi otevřený konec, to úplně nesnáším.

Veruu95
Veruu95
11.02.2020 5 z 5

To bylo opravdu něco, super tajemná, až temná atmosféra po dobu celé knihy, konec mě dostal. O tom, co bude to tajemství jsem přemýšlela, ale tohle mě nenapadlo. Skončilo to neukončeně, takže jdu hned na druhý díl a doufám, že mě nezklame po tomto prvním, skvělém.

simona g.
simona g.
06.01.2020 3 z 5

Kniha se mi četla dobře, děj docela fičel, ale že bych z ní byla nějak extra nadšená, to se říct nedá. Hodnotila bych asi v tom smyslu, že nenadchne, ale neublíží.

ZNellyZ
ZNellyZ
24.10.2019 5 z 5

Zasloužený počet hvězd. Celou dobu jsem si myslela, že to bude něco magického, s prvky fantasy, ale právě o to víc mě šokoval příběh a několik jeho zvratů. Nemůžu se dočkat přečtení druhého dílu.

Maják498
Maják498
03.08.2019

Nocte a Verum
Upřímně kniha byla velmi čtivá, ale doporučuji číst jen s dobrou náladou, protože jsem ji četla když mi nebylo dvakrát hej a myslela jsem,že tahle kniha mě zevnitř rozdrtí.

yuria7037
yuria7037
21.07.2019 3 z 5

Co říct na tuhle knihu?
-děsí mě...

Leea
Leea
06.07.2019 5 z 5

Překvapená? Velmi. Jestli mile nad tím už bych musela polemizovat. Mluvím o ději,
ze kterého bych si sedla na zadek, pokud bych už neseděla.. Kniha mě nenechala v klidu. Celou dobu jsem čekala, že z Darea se vyklube nějaká nadpozemská bytost, ale tento konec by mě nikdy nenapadl. Každopádně nevím jestli se ke knize ještě někdy vrátím.