Zápisník smrti 1

Zápisník smrti 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47375/bmid_zapisnik-smrti-1-KEr-47375.jpg 5 674 88

Death Note série

1. díl >

Démon Ryuk ztratil svůj zápisník. Na tom by nebylo nic hrozného... kdyby to ovšem nebyl Zápisník smrti, a kdyby ho neztratil ve světě lidí. A kdyby ho nenašel vzorný studen Light Yagami, který se rozhodl, že zbaví svět zla - tím, že pozabíjí všechny zločince. Je to chvályhodná myšlenka, jenže Light brzy jistí, že pokud chce vytvořit dokonalý svět, nesmí váhat přinášet oběti i z řad nevinných lidí. Těch, kteří se ho snaží zastavit. A bude jich hodně. Death Note: Zápisník smrti vám přináší největší souboj v dějinách lidstva. Smrtící šachovou partii mezi geniálním zabijákem a neméně geniálním detektivem vystupujícím pouze pod pseudonymem "L".... celý text

Žánr:
Komiksy , Thrillery , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Desu Nōto: Taikutsu; Death Note , 2003


více info...

~ANDY~
~ANDY~
09.03.2024 5 z 5

naprosto geniální! přiznám se, že jsem jako první viděla anime, které jsem docela rychle dokoukala. geniální (a taky hrozně hot!) hlavní hrdina, s úžasným vývojem, kterýho jsem si totálně oblíbila. bůh smrti, který zabijí každou scénu. záhadný L. napínavý příběh. miluju to. 10000/10 doporučuju :)

teďka mám rozkoukaný monster, což je stejnýho žánru a stojí to za to a taky hodně doporučuju zkouknout/přečíst. :D

ariannpHm
ariannpHm
20.12.2023 5 z 5

Doteď byla moje nejoblíbenější manga jujutsu kaisen. Rjůku a Light to ale změnili. Tohle je peak všech mang, co jsem kdy četl. 10000/10


Nathally
Nathally
10.11.2023 5 z 5

Jako první jsem viděla anime, které se mi opravdu hodně líbilo, až jsem se rozhodla, že si přečtu i mangu. A musím říct, že manga nezklamala, i když vím, co jak bude, přijde mi naprosto úžasné a celkově kresby se mi moc líbí.

knidopel
knidopel
13.10.2023 5 z 5

Nápaditý příběh, který od začátku zaujme. Hezká kresba a zajímavé postavy. Rozhodně se pustím i do dalších dílů.

Knedlik12
Knedlik12
26.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Manga je to třetí nejlepší co jsme četla...ale když takovouhle mangu čtu změní se mi celkový pohled na svět. Vím že Light se jen snaží trestat zlo ale postupně se změní v nemilosrdného vraha který vraždí každého kdo se mu snaží překazit jeho plány ať je zlý nebo hodný

1evca1
1evca1
27.12.2022 5 z 5

Mangy moc nečtu a tohle byla teprve moje druhá. Nejdřív jsem se musela zase zorientovat kdy co a jak číst, ale po chvilce jsem si zvykla a musím říct že knihu máte přečtenou za 1-2 hodiny.
Příběh skvělý, jediné co mě mrzí je, že kniha je rozdělena do více dílů a já si musím pro další do knihovny :-).
Nikdy by mě nenapadlo vymyslet takový příběh. Myslím si, že se skutečně povedl.
Autor/autoři (nevím přesně) vymysleli skvělou hlavní postavu, díky které se mi Death note líbil a i teď líbí ještě víc.
Death note rozhodně doporučuji.

Aivinka
Aivinka
17.12.2022 5 z 5

Kdysi dávno jsem viděla anime, manga má ale úplně jiné grády. Miluju styl kresby i celkový příběh. Pohled na smrt z dvou odlišných pohledů je zajímavá a myšlenkové pochody Lighta jsou úžasné. Za mě jedna z nejlepších mang dnešní doby.

kačuleee29
kačuleee29
14.12.2022 5 z 5

Tyjo no tohle je něco úplně jiného než jsem kdy četla. Moje první manga! A bylo to fakt super. Hrozně záhadně zpracované. Převrací to náš svět o sto osmdesát stupňů.
Viděla jsem hodně kladných hodnocení jak na mangu, tak na anime a hlavně jsem zkoukla recenzi od Keryho na Youtube :D. A když jsem tak stála před tím manga oddělením v knihkupectví, řekla jsem si proč to nezkusit? Chtěla jsem si udělat radost :D. Tak jsem to popadla a přečetla. No hned ze začátku to začalo vážně suprově. Bravurně vykreslené postavy. Co věta to důvod k zamyšlení. Těším se na další díly a rozuzlení.

Vjeerus
Vjeerus
31.10.2022 5 z 5

Po několika letech jsem se konečně dostala ke knižní verzi. A jsem úplně stejně nadšená, jako z anime.
Už od začátku má člověk příběh nabitý morálními otázkami a tím, jak se společnost i jednotlivci k těmto otázkám (a odpovědím na ně) staví.
Hlavní hrdina je bravurně vykreslený a jeho vývoj na čtenáře hodně zapůsobí. Vyvstává pak otázka, zda to v sobě měl a nebo ho to naučili okolnosti?

LadyCharlene
LadyCharlene
29.10.2022 5 z 5

A tak to začalo... No jo, v roce 2022 jsem "objevila Ameriku", lépe řečeno mangu, kterou bych ve svých nácti absolutně žrala, ale pozdě bycha honit.
Vtipné je, že jsem se konkrétně k tomuto titulu dostala díky velmi negativní reakci na netflixovou adaptaci, takže jsem se podívala na první díl animované verze, no a minulý týden jsem si v knihkupectví koupila i knižní verzi.
Ačkoliv jsem mangu ještě nikdy nečetla, tuším, že Death Note bude jedním z těch povedenějších děl. Kresba, dialogy všechno to do sebe tak zapadlo, vtáhlo mě to do děje. A musím pochválit i seriál, téměř totožné s komiksem. Zápletka je také velmi zajímavá, Rjúka jsem si zamilovala na první dobrou, Light je zase pěkně povedenej psychopat, jsem zvědavá, jak to všechno dopadne. Jediné, co mi ztěžuje čtení je směr četby a myslím, že barva by tomu neuškodila. No, a párkrát jsem zaznamenala hovorové výrazy, ale to jsem ochotná přejít, protože se jednalo o přímou řeč. A jsem si vědoma toho, že japonská literatura se holt čte na druhou stranu. Teď už by to jen chtělo přemluvit "Ježíška", aby mi zbývající díly nadělil pod stromeček. :D

AndyYoggy
AndyYoggy
27.10.2022 5 z 5

Moje první manga. A i když jsem k této beletrii byla vždy skeptická. Příběh této knížečky se mi moc líbil a těším se na další rozklíčování děje.

HermanekB
HermanekB
26.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Nikdy jsem nebyla příznivcem mangy ani anime. Způsob vyobrazení postav a pohybu mi nikdy příliš neseděl. Taky se mi nelíbily bojové scény, které mi přišly více komické než vzrušující, spousta postav mě odrazovala svým ukřičeným chováním. Ale nehodlám všechny mangy házet do jednoho pytle. Obzvláště díky téhle srdcovce.
V tomto komiksu nejde absolutně o bojové scény nebo způsob celkového vyobrazení (i když musím přiznat, že v tomto případě jsem neměla problém ani s kresbou). Knihu táhne skvěle propracovaný děj a postavy, které nejsou ploché, a mají svou hloubku. Bezprostředně jsem si je oblíbila. Způsob, jakým se snaží obě strany dohnat tu druhou a zjistit identitu toho druhého? Geniální, obzvláště se mi líbí, že dokáží argumentovat. Zajímavé je také to, že si můžete vybrat, na čí straně vlastně stojíte, což je ve skutečnosti velice dobrá otázka. L i Light věří ve správnost vlastního názoru a jsou odhodlaní za něj bojovat, dokonce i zemřít. (Mimochodem jsem team L.) Jestliže chcete Lighta pokládat za zápornou postavu, pak musím říct, že takto má správný záporák vypadat. Má svou ideologii, ve kterou věří a myslí si, že dělá něco dobrého pro svět.
Jinak celá myšlenka deníku je geniální. Líbí se mi, že pravidla jsou promyšlená a nedají se porušit, pokud vyloženě neobjevíte skulinku v pravidlech. Podtrhuje to pak konečnost a závažnost smrti, budí dojem strachu a nejistoty. Ryuk je také jinak moc fajn postava, i když mě by za chvíli začal vytáčet svými otázkami :D

Dávám pět hvězd *****.

Stázka007
Stázka007
15.10.2022 5 z 5

Skvělá detektivka v podobě mangy která má skvělou kresbu. Velice doporučuju.

vevera6
vevera6
28.09.2022 4 z 5

S lehkým zklamáním musím říct, že jsem čekala asi něco trochu jinýho. Text i kresba jsou fajn, celkově příběh se mi taky líbí, nápad popravovat zločince je zajímavej, ale tak strašně moc mi pije krev Light s jeho kecy typu "budu králem světa, nikdo mi nestojí ani po kotníky" a podobně, že je pro mě docela složitý to číst.

zdenek5300
zdenek5300
30.07.2022

Člověk jehož jméno je zapsáno v tomto zápisníku zemře když jsem tohle slyšel poprvé tak se mě zmocnili dva pocity zaprvé nadšení a za druhé strach jak tohle někdo může tohle napsat dobře a uvěřitelné , ale a to si nedělám srandu hned u prvních 10 stránek ze mě všechny obavy spadli a já si uvědomil že jsem právě našel ten nejlepší komiks všech dob lepší než watchmani , návrat temného rytíře i swamp thinga i smrti Gwen ve Spidermanovi . Je super že hned ze začátku sledujeme Lighta Jagamiho a všechny jeho problémů se současným světem jako například když vidíme jak v televizi hlásí nové zločiny a i když v Light vs L fandíte L tak Lighta chápete a víte proč dělá to co dělá takže to že L v prvním dílu hraje druhé housle jen vítám a v kontextu série je krásně vidět jak se s nadějného studenta Lighta stává psychopat což jen ukazuje jak se Lightovy zůži oči takže za mně 10/10 .

Morbidus
Morbidus
04.02.2022 5 z 5

Stejně jako u jiných obdobných kusů kdysi dávno viděl anime a v tomto případě musím říct, že atmosférou i zpracováním jsou tentokrát obě média přinášející příběh vyvážená. Dokonce bych řekl (a potěšilo mě to) že manga přinesla i nějaké informace navíc, které navíc do tohoto universa bez problémů zapadají.
Vlastně tomu ani nemám moc co vytknout. Šachová partie se zde rozjede rychle a čtenáře pohltí. A takový Rjúk působí takřka „démonickým“ dojmem.
Tuto mangu (či celou sérii) bych čtenářům neznalým příběhu určitě doporučil.

Alethea_k
Alethea_k
19.09.2021 5 z 5

Napoprvé jsem odložila po 10 stranách, ale jsem moc ráda, že jsem této manze dala druhou šanci. Pane jo, to byla jízda! A je i po přečtení více dílů za sebou :) Moc doporučuji, není to tak slabé - jako třeba Čertova nevěsta. Jsem zvědavá, co z toho na konci vyleze.

Artemis886
Artemis886
31.08.2021 3 z 5

tuhle knihu jsem četla jinak za 1) v angličtině, 2) všechny díly v jedné edici a 3) byla to moje první manga, takže jsem od toho moc nečekala. Avšak příběh se rozvíjel a byl čím dál napínavější a tak jsem četla dál. Myslím, že pro ty které baví manga, by si tohle měli přečíst......

fvalek
fvalek
02.02.2021 3 z 5

Zase jsem si dokázal, že ne každá manga mi vyhovuje, protože mě Zápisník smrti zase tolik nezaujal. Přijde mi zvláštní už jen samotná premisa příběhu, že někdo najde zápisník a už ví co a jak a tak ho začne používat. Dokonce se ani nelekne démona, který se objeví u něj doma a chladně ho přivítá... I kdybych byl totální vraždící maniak, tak bych se asi lekl takové obludy v pokoji, ještě navíc ho tam mít nonstop a žít tak s ním. :D

Navíc vím, že Light je vynikající inteligentní student, ale nevím no... Úplně nesouhlasím s jeho filosofií a jako postava sice je antihrdina, ale to mě právě moc nebere. Někdy působí dost předimenzovaně, vychází mu naprosto všechno, takřka všechny postavy skáčou jak píská, někdy je to pramálo uvěřitelné. Těžko pak říct, jestli mu takovou bezbřehou aroganci dodal zápisník nebo takový byl vždy, bohužel nemáme porovnání s předchozím životem. Co se mi ale líbí hodně je pátrání L, protože to je dost dobře logicky podložené a dá se říct, že opravdu dobrá detektiv by takto mohl postupovat a postupně tak Lighta odhalit.

Kresba je taková klasická, je vidět, že práce s překladem a kompozicí pro české vydání se u mang od dob téhle knihy značně posunula. Možná bych v četbě i pokračoval, protože na anime nekoukám, ale při představě třinácti knih, když už v téhle první pátrání takhle pokročilo, se mi moc pokračovat nechce. Uvidíme. :D

jirijanovotny
jirijanovotny
24.01.2021 4 z 5

Zda bych chtěl, aby se mi do rukou dostal zápisník smrti? Zápisník, s jehož pomocí bych odstranil zločince, na kterého je zákon krátký, zkorumpovaného politika (vy víte koho) nebo třeba otravného souseda, který nezná jinou chůzi než po patách.
Raději ne. Možná bych jej používal více, než by bylo zdrávo. Jestli by někdo takový zápisník měl mít? Možná. Třeba nějaký dobře motivovaný psychopat.
Kniha krásně cílí na nás knihomoly a naši představivost, jak vyřešíme problémy světa… z pohodlí domova.

První díl byl super! Na další díly se nechystám, už jsem viděl anime. Jestli jsou knihy stejné, tak doporučuji přestat číst někde u 6 knihy. Pak to jde rychle z kopce.

Štítky knihy

smrt zfilmováno manga policie zločiny

Autorovy další knížky

Tsugumi Ohba
japonská, 1962
2011  94%Zápisník smrti 1
2011  93%Zápisník smrti 2
2012  93%Zápisník smrti 3
2012  87%Zápisník smrti 5
2012  91%Zápisník smrti 4

Kniha Zápisník smrti 1 je v

Právě čtených4x
Přečtených928x
Čtenářské výzvě55x
Doporučených113x
Knihotéce321x
Chystám se číst102x
Chci si koupit32x
dalších seznamech12x