Venny345 Venny345 komentáře u knih

☰ menu

Levandulový pokoj Levandulový pokoj Nina George

Jednoznačně jsem si knihu vybrala podle obalu… který mu však jednoznačně přidal na atraktivitě. Bohužel to nezachránilo obsah. Příběh jsem dočetla velmi těžko, protože mě nic nenutilo zjistit, jak to vlastně celé bylo. Zpočátku mě kniha i bavila, dialogy mezi Jeanem a Jordanem byly poměrně vtipné, ale i tato vlna se postupně rozplynula a nakonec byla z knihy jen jedna velká a plochá louže.

28.04.2024 2 z 5


Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Série s Kate mi asi moc nesedí, připadne mi, že s každým dílem ztrácí série rychlost, ten pomyslný "drive". Kniha se čte dobře, o tom žádná, dokonce bych i řekla, že tento díl byl o hvězdu lepší než ten předchozí. Ale linka příběhu už mi ničím nevybočuje tak, jak to bylo u série s Erikou. Teď jsem si holt připadala, že čtu průměrnou detektivku, kterou jsem našla v knihovně a vzala si ji kvůli čarovné nálepce "bestseller". Bryndzu mám stále ráda, jeho knihy budu číst dál, ale série Erika asi navždy zůstane top.

16.04.2024 4 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Kniha byla pojmutá zajímavě a zpočátku mě velmi zaujala, říkala jsem si, že to konečně nebude žádný “levný příběh. Bohužel s postupem děje mi příběh připadal stále víc a víc laciný. Knihu jsem sice dočetla, ale nepovažuji to za žádný oslnivý čtenářský zážitek.

11.04.2024 2 z 5


Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Jedním slovem - magická. Tato kniha opravdu má v sobě neskutečné kouzlo, i když je tak maličká. Má rozhodně co nabídnout a potěší nejednu duši čtenářskou.
Příběh má přidanou hodnotu, je neotřelý a dojemný.
A podotýkám, že film jsem neviděla, takže můj názor je zcela neovlivněn.

07.03.2024 5 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Nebyla to špatná kniha, ale začala me bavit až na konci. Regan je pro mě výbornou autorkou, ovšem nesedí mi hlavní postava této série a možná proto se mi kniha špatně četla.
K sérii se určitě vrátím, ale až za nějaký čas a budu “mít chuť na thriller.

05.03.2024 3 z 5


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Oddechový příběh, neurazí a nenadchne. Téma jistě zajímavé, ale určitě se dal příběh podat lépe tak, aby hned ve druhé kapitole nebyl jasný konec.
Autorčiny knížky si půjčuji, když zrovna chci číst něco, u čeho nemusím moc přemýšlet, takže kniha svůj účel splnila.
Jistě bych ji více ocenila třeba před 5 lety.

06.02.2024 3 z 5


Feťáci Feťáci Eva Dolejšová

Já jsem tak mile překvapena! Toto vůbec nebyl prvoplánový příběh, ale velmi kvalitní zaplétání a rozplétání osudů několika hrdinů. Na první pohled spolu linky nesouvisí, ovšem čtenář snadno zjistí, jak vše se vším souvisí.
Opravdu nemám, co bych vytkla, knihu jednoduše doporučuji k přečtení a k zamyšlení.

28.01.2024 5 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

(SPOILER) Příběh se vyvíjel velmi dobře, v mnohém vystihuje realitu vztahů dnešní doby. Líbilo se mi, že nám to autorka podala takto “syrovým způsobem, protože zkrášlování by příběhu vzalo hodnotu.
Četlo se to samo a já jsem si říkala, jak přesně to všechno autorka vystihla.
Zklamal mě však konec. Na mě to byl až moc přeslazený americký happy end, u kterého je pravděpodobnost, že nastane, téměř nulová. Kdyby to vše zůstalo v té temnější lince, byl by ten příběh pro mě za 5 hvězd.

21.01.2024 3 z 5


Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Já si nemůžu pomoct, ale jsem tým Erika.
Kate mi nějak nepřirostla k srdci coby vyšetřovatelka. Děj knihy byl zajímavý, ale už si připadám trochu v bludném kruhu a i přestože autor má velmi kvalitní knihy, tak trochu pochytávám "ověřený vzorec". V sérii pokračovat budu, třeba byl tohle jen "slabší díl" v porovnání s ostatními Bryndzovými díly. Samozřejmě v porovnání s ostatními autory je Bryndza stále král krimi.

19.01.2024 3 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Námět rozhodně zajímavý, ale na mě byla kniha moc vláčná a dlouho se táhla, tudíž jsem velmi rychle a snadno ztrácela pozornost.
Kya jako hlavní postava mě nezaujala, ani detektivní zápletka, která by se dala krásně rozvést, ale zde zůstala hodně upozaděná, což byla za mě velká škoda.
Celkově jsem z knihy poměrně zklamaná, znovu už bych se k ní nevrátila.

03.01.2024 2 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Komentář píšu až po delší době, ale stále jsem se nerozhodla, jestli se mi kniha líbila nebo ne. Údajně se mělo jednat o psychothriller, na které jsem velmi náročná. Toto za mě nebyl úplně psychothriller. Kniha však velmi rychle odsýpala díky krátkým kapitolám a to chceme!
Příběh byl neotřelý, takže to je také plus a ve výsledku hodnotím knihu kladně.

23.11.2023 4 z 5


Dámsky gambit Dámsky gambit Walter Tevis

Šachy nehraju, pravidla neznám. Ale! Tato kniha mě naprosto uchvátila. Byla napsána s lehkostí, šarmem a důvtipem.
Krátká a úderná kniha, kdo toužíte po kvalitním příběhu, čtěte!

23.11.2023 5 z 5


Všechny cesty vedou do Santiaga Všechny cesty vedou do Santiaga Ladislav Zibura

Tahle kniha má duši, to asi nelze jinak vyjádřit! Zaplula jsem do jejích řádků tak snadno a přirozeně, že jsem ani nepostřehla, že už otáčím poslední list.

Kniha plná dobra, upřímnosti, nostalgie a Láďova perfektního smyslu pro humor. Smála jsem se nahlas a lidi na mě občas divně koukali, ale já si tu četbu o to více užila. Chvílemi jsem zase měla slzy v očích. Kniha má obrovskou hodnotu.
Za mě je to Láďův nejlepší počin jeho spisovatelské kariéry, když už nejste fanoušci camina či cestování, tak kniha vás alespoň přiměje trochu zapřemýšlet nad životem a trochu přehodnotit priority.
Zkrátka a dobře, je to masterpiece!

03.11.2023 5 z 5


Hrobník Hrobník Oliver Pötzsch

Kniha byla neotřelá, to musím uznat. Téma mě velmi překvapilo a ač to možná bude znít divně, tak postava Augustina Rothmayera mi byla sympatická a celému příběhu dodávala šťávu. Jsem ráda za autory, kteří si detektivky vytváří svým vlastním směrem, a nekopírují zas a znova jeden severský vzor. Což se Pötzschovi povedlo, jsem zvědavá na pokračování.

21.10.2023 4 z 5


Kámen, nůžky, papír Kámen, nůžky, papír Alice Feeney

Kniha poměrně rychle odsýpala. Zápletka nebyla špatná, ovšem jen do určité míry. V jednom bodě jsem se začala ztrácet a už jsem se nechytla. Na thrillery jsem náročná a tohle u mě už spadá do průměru, neboť sázka na temné zimní Skotsko není přece jen jistota.

30.09.2023 3 z 5


Německá dívka Německá dívka Armando Lucas Correa

Hodnotím až teď zpětně a zjistila jsem, že mi kniha nedala nic, nic ve mně nezanechala a já už si vlastně vůbec nepamatuju její děj. Proto dávám nízké hodnocení.
Nedoporučuji k přečtení.

06.09.2023 2 z 5


Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Já tuto sérii naprosto zbožňuji, čte se jedním dechem. Avšak u tohoto dílu jsem po dechu spíše lapala. Bylo to na mě moc brutální a to bombové útoky byly to nejmenší, co mě trápilo. A posledních pár kapitol bohužel shodilo celou dějovou linku.
Budu číst dál, ovšem už tam bude navždy stopa tohoto případu.

08.08.2023 3 z 5


Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Příjemná změna oproti všemožným kriminálkám, kdy najít nějakou kvalitní se rovná hledání jehly v kupce sena.
Toto bylo neotřelé, originální a i když nám to všechno připadalo nereálné, tak si člověk stejně řekne; vždyť ono by to tak mohlo fungovat! Co když žijeme jen v nějakém alternativním světě a jsme desátou verzí sebe sama?
Smekám před autorem, že se dokázal takto poprat s nevšedním a náročným tématem, které dokázal čtenáři předat lidsky.
Výborná práce!

08.08.2023 4 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Až mi na konci slza ukápla, ten příběh byl tak srdceryvný, že se mi do něj opravdu navždy zaryl. Asi není potřeba komentovat více, je to literární skvost.

16.07.2023 5 z 5


Kniha dvou cest Kniha dvou cest Jodi Picoult

Já nevím, co si o té knize myslet. Cítím se vůči ní rozporuplně, na jednu stranu mi trvalo se do knihy začíst a na stranu druhou se mi bezprostředně noc po dotčení příběh promítal ve snu.
Téma závažné, což všichni od Jodi očekáváme, tato linie byla za mě popsána mistrně.
Tentokráte mi však nesedl ten podkladový příběh. Od Jodi bych nečekala povrchový milostný trojúhelník. A navíc ještě dost předvídatelný.
Nemohu jinak, než zanechat toto hodnocení, nicméně autorku stále řadím mezi spisovatelskou špičku!

15.07.2023 3 z 5