Kámen, nůžky, papír

Kámen, nůžky, papír https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501013/bmid_kamen-nuzky-papir-xGS-501013.png 4 137 46

Máte za to, že znáte člověka, kterého jste si vzali? Zamyslete se ještě jednou… Scenárista Adam trpí celý život obličejovou slepotou. Nepoznává přátele, rodinu, dokonce ani vlastní ženu. Jeho manželství s Amélií už dlouho nefunguje tak, jak by mělo. Když vyhrají prodloužený víkend ve Skotsku, může to být přesně to, co jejich vztah potřebuje. Oba dobře vědí, že tenhle výlet bude pro jejich manželství rozhodující. Buď je rozdělí, nebo spojí. Nevyhráli však náhodou. Jeden z nich lže a někdo si nepřeje, aby žili šťastně až do smrti.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Rock Paper Scissors , 2021


více info...

Přidat komentář

ArwenAragorn
09.03.2024 5 z 5

85%

Tak to byl perfektní a docela originální psychologický thriller!
Rozjíždí se zvolna, nejdřív to vypadá jako rodinný román, ale už na začátku je dost tajemství a lží. Velmi brzo dostává kniha ten správný spád, stupňuje se napětí a těch tajemství a lží přibývá. Není tady nouze o velká překvapení a když už jsem si myslela, že jsem v obraze, zase mě autorka vyvedla z omylu. Ke konci už jsem napětím a myslím i rozčilením ani nedýchala. A to je právě to, proč mám autorku tak ráda, její knížky jsou dějově naprosto nevypočitatelné.
Přečtěte si tuto, opravdu stojí za to!

Aileena
05.03.2024 5 z 5

Páni! Z označení román se nám vyklubal psychologický thriller a za mě vážně hodně dobrý s naprosto neočekávaným koncem. Mělo to ten správný "wow efekt", který jsem vážně nečekala.
Jako bonus prostředí skotské vysočiny, které samozřejmě nemůže nic pokazit. Tajuplná atmosféra, stupňující se až do mrazivého napětí, vytvořila knihu, kterou jsem v závěru nemohla odložit.
Chápu, že pro někoho nemusí být téma letitého manželství lákavé a prokladové kapitoly dopisů lehce zpomalují děj, ale jednotlivé postřehy, stejně jako celek stály vážně za to! Určitě si od autorky přečtu ještě minimálně "Jeho a její" a uvidíme, jak zaujme, ale můj začátek s její tvorbou vypadá vážně slibně.


Buchtičkajani
12.01.2024 4 z 5

Zajímavý příběh. O tom , že existuje nemoc, kdy nepoznáváte obličeje jsem slyšela poprvé.Myslela jsem si ,že vím jak to je,a jak to dopadne. A zase ne, zase je to jinak .Přečtěte si, stojí to za to.

Rosana
25.10.2023 5 z 5

Skvělá a velmi čtivá knížka, která měla spád, a správnou gradaci a ten závěr mě teda překvapil, to jsem nečekala. Velice doporučuji.

Venny345
30.09.2023 3 z 5

Kniha poměrně rychle odsýpala. Zápletka nebyla špatná, ovšem jen do určité míry. V jednom bodě jsem se začala ztrácet a už jsem se nechytla. Na thrillery jsem náročná a tohle u mě už spadá do průměru, neboť sázka na temné zimní Skotsko není přece jen jistota.

magic11
30.08.2023 2 z 5

Konec mě smířil, byla jsem ráda, že jsem to dočetla. Ale jestli to stálo za to? No nevím...

magic11
26.08.2023 2 z 5

Pomoc. Ach jak mě to nebaví. No ale přece to nevzdám... už mám 100 stran a pro mě je to děsně nezáživné. . Celkové hodnocení nechápu

Len2očka
11.08.2023 3 z 5

Děj knížky je povedený,to se jí musí nechat,ale formou,jakou je psaná(výroční dopisy),to mě osobně nebavilo.

Heli20
10.08.2023 5 z 5

Super čtení, vůbec jsem se nemohla odtrhnout,geniální zápletka.

Pavčule
09.08.2023 5 z 5

Tak tohle můžu , luxusní. Od prvních stránek jsem si to neskutečně užívala . Miluju takové to postupné gradování a zvrat byl velmi originální . Celou dobu se snažíte zjistit , co se stalo. Myslíte si ,že to na sto procent víte a pak ... Tenhle příběh ve mě zůstane dlouho .

markej
04.08.2023 4 z 5

Amelie a Adam, který pracuje jako scenárista (věděli jste, že správný tvar je takto scenárista? já se musím přiznat, že dlouho ne :-)), mají problémy v manželství a má je napravit víkend v penzionu na skotské Vysočině. Nic ale samozřejmě nejde podle plánu. Do všeho jsou zainteresováni ještě podivínský bestsellerový spisovatel Henry Winter a záhadná žena Robin.

Tento thriller obsahoval mnoho aspektů, které mě vždy nalákají tajemství a záhady v manželství, prostředí knih a problematický spisovatel, Skotsko, tajemné prostředí penzionu, který je vybudován ze staré kaple.

Nemůžu ovšem říct, že by to na mě úplně bezvýhradně fungovalo.

Tak první tři čtvrtiny knížky jsem si v duchu říkala, že jako fajn, ale chybí mi v tom vyprávění nějaký větší šmrnc, asi to za mě chtělo trochu rychlejší tempo. Poslední čtvrtina mi chuť spravila, i když ty zvraty mi připadaly docela očekávatelné, takže nakonec dávám čtyři hvězdy a mám v plánu si přečíst i další autorčinu knihu Jeho a její, která vyšla relativně nedávno.

Hodnocení: 4* z 5*

Pája699
25.07.2023 4 z 5

Po přečtení komentářů jsem čekala průměrný psychothriller, ale mě se dostalo úplně něco jiného .-)

Do ruky se mi dostala kniha se skvělým příběhem a nápadem. Já jsem nadšená a příběh se mi vážně líbil. Knížku jsem začala číst s tím, že to zkusím a když mě to nebude bavit, knihu prostě nedočtu....noo přečteno za jeden víkend na chaloupce :-) Tkž za mě super...Styl psaní mi také sedl.....rozuzlení mě bavilo.

Já s čistým svědomím klidně knihu doporučím dalším čtenářům k přečtení .-)

kackahracka
14.07.2023 1 z 5

(SPOILER) Jako každý správný novodobý thriller, musí mít i tahle knížka bezpodmínečně pár odstavečků o:
1) týraných, nešťastných zvířatech
2) smutných či tragických událostech v dětství
3) úmrtí jednoho z rodičů (vyšší level-časné sny na toto téma)
4) zvratu, kdy osoba A je osobou B, či obráceně.
Jsem asi vážně náročná a nevděčná. Ale mě to prostě nebavilo, do čtení jsem se nutila, situace mi připadaly děsně blbé a absolutně nereálné. S myšlenkovými pochody hrdinů jsem taky nějak nesouzněla. Dopisy od manželky mi připomínaly Zmizelou, ale to byl opravdu jiný level. Takže tady mi to přišlo spíš jako snaha o kopírování něčeho, co mělo úspěch. Ano, přiznávám, hlavní zvrat se mi líbil, ale to je na dobrý pocit ze čtení opravdu málo. Závěrečnou stránku jsem nepochopila vůbec, ale to asi proto, že už jsem bouchala šampáňo z nadšení, že vidím poslední odstavec. Já teda nedoporučuju, ale jak tak koukám, jsem tu s podobným názorem sama, takže jsem asi vážně četla v nějakém nevhodném osobním rozpoložení.

beruska
19.06.2023 3 z 5

Příběh se četl hezky, ale nemám moc ráda, když úplně na konci knihy přijde zvrat tak velký, jako v tomto případě... Zkazilo mi to celkový dojem jinak z pěkného příběhu ....
Za mě 3 * .... :)

stesti.s.knihou
11.06.2023 5 z 5

Kámen, nůžky, papír je super thriller, který jsem zhltla na dva zátahy!
Hlavní hrdinové, manželský pár Adam a Amélie, vyhrají víkendový pobyt ve Skotsku. Jejich manželství je na bodě mrazu a oba tomuto víkendu připisují velký význam - buď si vše vyříkají a zůstanou spolu, nebo se jejich cesty navždy rozdělí. Hned po příjezdu ale zjišťují, že během svého pobytu budou řešit asi mnohem horší věci než jejich vztah. Ono místo, kde mají víkend strávit, leží na úplné samotě. V okolí nejsou žádné obchody ani lidé. Ubytování je vlastně bývalá kaple, kterou někdo přebudoval na hezký apartmán, vše je ovšem hodně zanedbané. Celou atmosféru ještě dokresluje sněhová vánice, která v podstatě znemožňuje jakoukoli cestu zpět do civilizace. No a během tohohle všeho se začnou dít podivné věci :D
Nebudu už vyprávět dále, abych vám nezkazila překvapení. Mě to bavilo moc. Jedná se o thriller, ale se značnými hororovými prvky. Na jednu stranu se bojíte, na stranu druhou se snažíte rozklíčovat, co se v manželství pokazilo (jsou tam retrospektivní kapitoly, což miluju), no a na konci přijde zvrat jako blázen :)
Skvělý, doporučuju, 5/5!

wooloong
28.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Čtivá románová hříčka se záměnou osob. Pár věcí mi tam nesedělo, ale jinak jsem knihu jen těžko odkládala, autorka umí pěkně dávkovat napětí.

TaňulKA1997
17.05.2023 5 z 5

Za mně topka ! tohlě mě bavilo stejně jako Pravda nebo lež.určitě si přetču dalši knihu od autorky.

Mandlevest
14.05.2023 5 z 5

Čtivý psychothriller, který pro zkušené čtenáře tohoto žánru nebude příliš šokující, ale s atmosférou a napětím si autorka pohrála opravdu pěkně, číst sama večer na chalupě bych knížku nechtěla:-). Přemýšlela jsem nad hodnocením, nakonec se přikláním k maximu, zejména z toho důvodu, že čím déle jsem četla, tím víc mě to bavilo, autorka příběh zbytečně nenatahovala , měl spád, a to já umím ocenit. Poslední kapitolu jsem asi úplně nepochopila, jestliže obsahovala nějaká skrytá poselství, já je neodhalila :-). Ale já mám s konci obecně problém, takže asi OK :-). Odpočinkové čtení, dobře vymyšlené a vygradované, které Vás bude bavit.

Hvězdinka
12.05.2023 5 z 5

Úžasné, tleskám autorce a děkuji za takové dílo. Dokonale napsané, propletené, inteligentní, vyžadující být stále ve střehu, protože si nemůžeme být jistí, kdo je kdo. Moje třetí kniha této autorky a vždy maximální spokojenost. Určitě doporučuji.

Čmeláček
12.05.2023 5 z 5

Hodně dobrá kniha, kromě toho je napínavá a čtivě napsaná. Vůbec jsem nevěděl, komu fandit, jestli Adamovi nebo spíš Amélii, ani jeden z nich mi nebyl zrovna moc sympatický. A nakonec jsem byl ze všech těch odhalení skoro v šoku! :) Takže asi tak, dávám pět stars a doporučuji.

Štítky knihy

Skotsko thrillery manželská krize psychologické thrillery anglické romány

Autorovy další knížky

2019  76%Občas lžu
2022  81%Kámen, nůžky, papír
2019  68%Vím, kdo jsi
2023  84%Jeho a její

Kniha Kámen, nůžky, papír je v

Právě čtených3x
Přečtených161x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených4x
Knihotéce109x
Chystám se číst199x
Chci si koupit41x
dalších seznamech2x