Jeho a její

Alice Feeney

Aby získala zpět místo hlasatelky hlavních televizních zpráv, je Anna Andrewsová odhodlaná jít přes mrtvoly. Když dostane za úkol natočit reportáž o vraždě, která se stala v jejím rodném městečku, neváhá ani vteřinu. Na místě zjistí, že vyšetřování vede její exmanžel Jack Harper a obětí je kamarádka z dětství. Anna se rozhodne ve městě zůstat a přilepit se policii na paty. Má ale tajemství a není ani zdaleka jediná. Hra kočky s myší teprve začíná a z britského maloměsta se brzy stane místo řádění sériového vraha, který se vydal po stopách minulosti.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2023 , Cosmopolis
Originální název: His and Hers, 2020

Komentáře knihy Jeho a její

Trana
01.12.2025

Ze začátku jsem chvíli přeskakovala, pak mě děj vtáhl a já knihu neodložila. Kapitoly se střídají z jeho a jejího pohledu plus pohledu vražedkyně. Během celé knihy přemýšlíte, zda je vrahem on nebo ona, protože na nikoho jiného to přeci nesedí. Závěr je dost akční a konec? Wow.

netty.vanity
22.10.2025

Především musím pochválit autorku za to, jak si umí hrát se slovy a psát čtivě, k věci, bez hluchých míst. Pravděpodobně mám novou oblíbenou spisovatelku. Vyvrcholení mi připomíná Freidu McFadden, konec má na čtenáře podobný wow efekt jako její příběhy - celou dobu jsem svoje tipy na vraha měnila, až jsem si byla naprosto jistá jeho identitou, ovšem nemohla jsem se více mýlit. To opravdu nečekáte! Jen mi bylo SPOILER strašně líto té chudinky, na kterou to hodili. To si opravdu nezasloužila.

sirojezkin
20.10.2025

Klasická detektivka. Překombinované až jsem se v tom ztrácela. Četlo se celkem dobře. Do poslední chvíle netušíte kdo je vrah.

marta2081
12.09.2025

Bavilo mě to od první chvíle, autorka mě stále držela v napětí. Velmi nečekaný konec

gordon13
01.08.2025

Jsem moc ráda, že jsem Alici Feeney objevila. Píše senzační thrillery! Při vyšetřování vraždy se setkává Jack Harper se svojí bývalou ženou Annou a oba jsou konfrontováni minulostí a oba mají máslo na hlavě. Kdo je vrah kamarádek z dětství? Super příběh a super závěr!

NelaMaty
02.06.2025

Naprosto úžasný konec! Další oblíbená autorka do sbírky.

Danuška.Da
31.05.2025

Od autorky je to už několikátá přečtená kniha, a pokaždé je to sázka na jistotu. Výborný, napínavý thriller. Autorka si hraje se čtenářem, celou dobu jsem netušila, kam to směřuje. Výborný!

Lexie321
17.05.2025

Začiatok bol pomalší ale potom sa to riadne rozbehlo. Dej mi trocha pripomínal príbehy od Freidy Mcfadden. Celkovo to bol dobry triler. Odporúčam.

Aileena
18.04.2025

Oproti knize Kámen, nůžky, papír, která mi přišla skvělá, mne tento příběh nijak neoslovil. Možná špatné načasování četby, možná nesympatické postavy, snad jediný normální Jack mě iritoval svým absolutně nelogickým a neprofesionálním chováním. Místy byl pro mne děj až zbytečně drsný...
Nechci autorce křivdit, tak přidám hvězdičku, ale tahle knížka mne zkrátka nebavila a těšila jsem se, až ji dočtu. Snad někdy příště od paní Feeney ještě něco zkusím, ale teď musím najít něco, abych si spravila chuť.

xena2711
12.01.2025

První setkání s autorčinou tvorbou a super thriller. Pořád jsem střídala tipy na vrahy a konec teda hodně překvapil:-) Doporučuji.

castiglione
08.12.2024

Tak tohle byla tedy jízda! Napětí se stupňovalo, pěkně kapitolku po kapitolce. A musím říci, že už dlouho jsem nečetla žádnou knížku takřka bez dechu a s takovým podivným vnitřním strachem. Prostě kdo umí, umí.

bekule
01.11.2024

První polovina mě moc nebavila,hlavně krajně nesympatický obě dvě hlavní postavy - bylo mě vlastně jedno kdo je vrah,kdo přežije.Pak se to přibližně v polovině zlomilo a druhá část už docela frčela i když ani jedna postav si mě nezískala.Konec celkem překvapivý.

85098211
19.08.2024

(SPOILER) Tuto svoji v pořadí třetí autorčinu knihu jsem opět poslouchala jako audio v němčině a bylo načtené dvěma hlasy. A sice ženským, který se ujal partu Anny, plus ještě i mužským, který pro změnu načetl Jacka a také neznámého pachatele. O co přesně v knize půjde, prozrazuje anotace. To však není ani zdaleka všechno ;-). Anna a Jack se sice již rozešli, ale ani jeden z nich stále nepřekonal náhlé úmrtí jejich společného děťátka, holčičky, která zemřela v pouhých třech měsících. K tomu došlo zhruba před dvěma lety. V současné době je nalezena zavražděná Annina kamarádka z dětství - a o vyšetření tohoto násilného činu se začnou oba zajímat. Později jsou zabity také další ženy, které mají úzkou souvislost s Anniným mládím. Dojde to dokonce tak daleko, že se hlavním podezřelým stane Jack, i když pracuje jako policista. A také já jsem dlouho netušila, zda má s vraždami něco společného... Krátce před koncem se samozřejmě ukáže, kdo za tím vším stojí, ale předpokládám, že zrovna tuto osobu nepodezíral vůbec nikdo... Kniha je výborně napsaná, autorka tato thrillerová psychodramata umí na jedničku, za to bych ji chtěla opravdu pochválit. No a tak mi nezbývá než dát hodnocení nejvyšší a knihu doporučit ;-).

TaJeMa
24.07.2024

Brak! Jestli tohle je literatura, tak klesáme hodně hluboko.

Hvězdinka
18.07.2024

Tak tato spisovatelka mě ještě nezklamala. Čtivý příběh, kdy se střídají tři osoby, Anna, Jack a pachatel. Do poslední chvíle nebudete tušit, kdo chtěl napravit křivdy z dob střední školy, podezřelí jsou totiž úplně všichni. Skvěle napsáno, určitě doporučuji.

Pavčule
27.06.2024

Moje druhé setkání s autorkou a opět nezklamala . Chválím za to , že vrah nebyl do poslední chvíle jasný .

Hella
03.06.2024

Pěkně jsem si literárně pošmákla. Dobrý příběh, napínavý, s překvapivými zvraty; sice trošku méně uvěřitelný, ale i tak nemůžu než doporučit.
(Na DK aktuálně 84%.)

SimonaP
11.05.2024

Kniha byla čtivá, adepti na vraha se střídali, měla jsem jich několik, a musím se pochválit, napadl mě na chvíli i ten pravý.

SkaliBar
07.05.2024

Dalsi vyborny psychologicky thriller. Stridani vypravecu cinilo vypraveni pribehu napinavym a ctivym.
Autorka si s vami hraje hru na kocku a mys, a takto to v dobrem psychothrilleru ma byt.

Bara52
16.04.2024

Zajimavy pribeh, klasicka zapletka, ale zvlastne zpracovano. Nemohla jsem se zacist, nebyl to typ knizky, ktera nejde odlozit, ale zaroven si nemuzu vybavit, jestli jsem neco podobneho nekdy cetla - pohled ONA, ON a JA - pricemz kdo jsem ja, neni do konce jasne. Autorka stridave nabizi postavy v knize jako vrahy, zaroven se hned v dalsi kapitole dozvite, ze vas zase taha za nos, a zaroven je to docela pruhledne a patrne, ze tyto osoby vrazi zcela urcite nejsou, pritom mi opravdu nebylo do konce jasne, kdo to teda je.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi