Vím, kdo jsi

Vím, kdo jsi https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416030/bmid_vim-kdo-jsi-i2Q-416030.jpg 3 82 29

Aimee Sinclairová, spousta lidí si myslí, že tě zná, když jsi ta celebrita. Ve skutečnosti o tobě ale nic neví. Na rozdíl ode mě. Já vím přesně, kdo jsi. Vím i to, co jsi udělala. A pozorně tě sleduju. Když Aimee přijde domů a zjistí, že její manžel kamsi zmizel, vůbec netuší co dělat. Přivolaná policie pojme podezření, že před nimi Aimee něco skrývá. A mají pravdu. Aimee skutečně cosi tají - nejen před policií, ale před celým světem. Teď se však začíná bát, že komusi se podařilo ono úzkostlivě střežené tajemství odhalit. Pokud by totiž vyšla pravda najevo, celý její život se ocitne v troskách. Ochromená hrůzou se snaží nepřijít o rozum ani o slibně rozjetou kariéru, ale minulost ji nakonec přece dostihne, a to způsobem, jaký by si nedokázala představit ani v těch nejhorších snech.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

I Know Who You Are , 2019


více info...

Přidat komentář

Petulance
17.10.2023 odpad!

(SPOILER) Filmová hvězda po které jde bulvár, ale nikdo neví jak vypadá její manžel? V roce 2017 kdy už jsou internet a sociální sítě naprosto samozřejmé, tak ona neví že její manžel není novinář? To od něj nikdy nic nečetla? Na někom s kým jste dva roky nepoznáte plastické operace? A kdy s nima "manžel/Meggie/bratr/Alice" začal/a/o, aby vypadal jako Jack, když ona s Jackem natáčela až posledních pár měsíců? Takže chlap, se nechává (nikdo neví kdy) předělat na jiného chlapa, aby celou dobu vystupoval jako úplně jiná ženská......

Heli20
14.10.2023 5 z 5

Hodně dobrý příběh.Styl autorčina psaní mi sedí.Líbí se mi vyprávění z pohledu přítomnosti a minulosti.Hlavní hrdinka mi byla sympatická a fandili jsem jí.


ZimníLidé
14.08.2023 5 z 5

A já tyhle knihy, i když jsou překombinované mám ráda. Je fakt, že určitá pasáž byla trochu víc zamotanější, ale lehce se z toho vymotáte. Jak píše Pavlína, nečteme knihu o faktu a obvodní též volat nebudu, aby mi dala žádanku na vyšetření :DDDD

Pavlína2019
14.04.2023 5 z 5

Tak a představte si, že mě se kniha líbila - a nehodlám se nechat jít vyšetřit, jak radí čtenářka níže, která zcela zbytečně přepisuje celý děj knihy, která se jí tak nelíbila... :-))))

Krátké kapitoly, zajímavý děj, který rychle plyne, s koncem, který je celkem dost znepokojivý, možná i moc komplikovaný.

Jo, jsem spokojená. Asi si knihu nebudu pamatovat dlouho, čtu hodně, ale což. Teď mě pobavila a překvapila.

Prosím vás, nečteme literaturu faktu.
Tohle může být vymyšlené, tak se nerozčilujte... :-)

Klidně si knihu přečtěte a pobavte se, někdy člověk nesmí dát na špatné hodnocení.

Leena
16.05.2022 2 z 5

Tak tohle se mi opravdu nelíbilo.
Měla jsem problém se začíst, psané tak nějak nezáživnou formou.
Zajímavý byl jen ten konec.
Za pár dní nebudu ani vědět, o čem to bylo.

hu_87
10.09.2021 3 z 5

Napínavý to bylo, styl psaní mi taky sedl. Děj je ze začátku takový pochmurnější, nutí vás to zkrátka číst dál a dál.
Střídají se pasáže že současnosti a z minulosti a občas převažují, jak už bylo zmíněno, pocity na úkor děje. Což nemusí sednout všem, ale vzhledem k tomu, že autorka u mě navedla jistou atmosféru napětí, to promíjím.
Ale ten konec byl jakože dost velkej bizár a docela to celý zazdil. Tohle překoná i zážitek ala American style, tohle prostě bylo až moc i na mě a to toho snesu poměrně dost.
Jako knížka, styl psaní je to určitě nadprůměrné, ale těm více konzervativnějším doporučuji nečíst až do konce :D

Sazinek
21.07.2021 3 z 5

Kniha byla čtivá, od autorky jsem četla i knihu Občas lžu, ale měsíc od dočtení si z ní nic nepamatuji. Z toho soudím, že to asi takový šlágr nebyl

kackahracka
04.05.2021 1 z 5

(SPOILER) Přísahám, že se nevyžívám v udělování nízkého hodnocení. Naopak, nemůžu se dočkat super knížky, skvělé jízdy, za kterou si klidně i připlatím. Recenze a doporučení zněly vážně skvěle. Nechápu. Vypotila jsem nakonec jednu hvězdu, jelikož napsané je to velmi slušně. Autorka to umí, žádný sloh pro slabomyslné, pěkná přirovnání, dost dobře vylíčené situace. Jenže. Ten konec. Bizár. Totální, nestravitelný bizár. Něco tak strašného, že mě i nad tou jednou hvězdou pláče svědomí. Absolutně nedoporučuju, abyste to četli, jde o nevratnou ztrátu času spojenou s extrémním znechucením. Povím vám, o co šlo: ženská přijde domů, najde na stole manželovy věci (klíče, peněženka, telefon), taky jeho boty v předsíni a auto v garáži. Vše, až na manžela. Zmizel. Parádní rozjezd, úplně jsem chrochtala blahem. Pak náhle nečekaně prudký levý hák (druhá kapitola je o nešťastné šestileté holčičce, kterou trýzní vlastní rodina, dívka si už od malička nese trauma ze smrti matky a navíc jí někdo unese a vězní). Téma, kterému se, coby matka malých dětí, úzkostlivě vyhýbám. Dokonce jsem knížku odložila, že o tomhle číst vážně nechci. Jenže-strašně jsem chtěla vědět, jak to bylo se ztraceným manželem, tak jsem se hecla. Ukáže se , že unesená holčička a opuštěná manželka jsou jedna a tatáž osoba (střídají se kapitoly z roku 1987 a 2007). Holčička během svého neradostného dětství nakonec přilne ke svým únoscům, jež kdysi sami tragicky přišli o dítě, proto si neobvyklou cestou pořídili náhradní. Rodinka to není úplně výstavní, a tak jí jednoho dne vystřílí parta gangsterů. Holčička to samozřejmě vidí a prožívá (to už jsem autorku doslova nesnášela a sebe proklínala, proč si něco takového dobrovolně dělám, že to čtu). Holka je samozřejmě poznamenaná, a v dospělosti se upne k muži, který se s ní narychlo ožení. Pak se choť ztratí. A všichni maj podezření, že ho zabila. Ona se snaží dokázat svou nevinu, ale sama si není jistá, jestli není blázen (halt trauma z dětství zanechalo následky). No a víte, jak to dopadlo? Ona samozřejmě nikoho nezabila. To se jen na její dospělácké duši popásla zestárlá únoskyně, která střelbu gangsterů přeci jen přežila, spojila se s dívčiným bratrem z původní rodiny, ten se s ní oženil, znásilnil jí a nakonec se rozhodl, že nejlepším trestem (za co???) bude, když se vypaří, vyhrabe odněkud mrtvolu, zakope jí pod vlastní verandou a policii přesvědčí, že to je on sám, čili že vražedkyní je skutečně jeho manželka...Tož jako sorry, ale toto nemohl nikdo myslet vážně a všichni, kterým se knížka líbila, by se měli jít nechat vyšetřit! Nemám slov, katastrofa!

Amethyste
13.04.2021 4 z 5

Kniha je velmi čtivá, stále mě to nutilo pokračovat a dozvědět se víc. Závěr mě velice překvapil a trochu šokoval. Měla jsem svůj odhad, ale tohle jsem nečekala. Jediné, co mi chybělo, byl lepší popis osudu pravé Aimee.

Hvězdinka
25.02.2021 4 z 5

Čtivé hodně, stále vás to nutí obracet stránky. Konec opravdu překombinovaný, ale zajímavý, zvláštní, zvrácený. Špatné dětství, pomsta a nová generace na cestě..... Ach ty geny....

Januli
03.11.2020 3 z 5

Kniha byla velmi čtivá, nutila mě číst dále a dále, ale asi ve 3/4 se mi ro přestávalo líbit a tak trošku mě to, jak to bylo nepřekvapilo. Závěr jako takový byl hnus. Brrr. Chybělo mi větší vysvětlení ohledně pravé malé Aimee.

kniha
26.09.2020 5 z 5

Knížka předčila očekávání. Od půlky jsem nevěřila jak se to parádně rozjelo.

Sumatrae
04.08.2020 3 z 5

Kniha se mi dobre cetla, misty to bylo pritazene za vlasy, rozuzleni me mile prekvapilo, konec trosku zarazil

slecnapeta
19.04.2020 2 z 5

Kniha se cte velmi snadno, ale je to prevazne snuska vymyslu. Konec byl sice prekvapivy, ale absolutne pritazeny za vlasy.

ennlady
22.03.2020 3 z 5

Podle přečtených recenzí jsem si od knížky moc neslibovala a nakonec jsem byla docela mile překvapená. Četla se dobře, a to i díky krátkým kapitolám a střídání časových rovin. Pravda, některé věci byly dost prapodivné a závěr tedy skutečně trošku přes čáru, ale já mám ráda překvapení a tady jsem se ho dočkala, ať už jakéhokoliv.

Danago
03.03.2020 2 z 5

No mám hodně rozporuplné pocity. Chvilku mě knížka nebavila vůbec jindy zase moc. Konec mi přišel přitažený za vlasy. Minimálně byl překombinovaný, nevěrohodný, i když překvapivý. Za mě žádné velké nadšení.

čef
10.02.2020 3 z 5

Podle mne se jedná o vzorový moderní, prostředím atraktivní, psychologický thriller určený především ženám. Hodně se zde hovoří, dumá a nešetří city. To všechno však, bohužel pro mne, na úkor děje a to mne opravdu nebaví. Když se ten zamotanec nakonec hodně fantazijně rozmotává, je to stále jen horší a horší. Přestože jsou zde opravdu dobré momenty, nemohu se zbavit dojmu, že jsem si moc neužil, ale ostatním čtenářům samozřejmě přeji pravý opak, spokojených asi nebude málo.

L.Helena
06.01.2020 4 z 5

Dost dlouho to vypadalo na pět hvězdiček, ale konec byl přitažený za vlasy. Navíc jsem byla na pochybách, jestli jsem to pochopila správně... vždyť přece... Tak jsem se musela vrátit a některé pasáže si znovu přečíst... a ono opravdu...

Laduš94
03.01.2020 2 z 5

Občas lžu bylo super, ale tohle bylo moc překombinované i na mě.
Knížka se čte rychle, je napínavá a všechno vypadá v pohodě, dokud se nedostanete k jednomu z nejabsurdnějších konců, které jsem kdy četla (i když, tady by mohla celkem slušně konkurovat Sarah Pinborough). Je to škoda, knížka mě číst bavila (za to ty dvě hvězdičky), ale konečný produkt je neskutečná slátanina...

mikika
01.01.2020 4 z 5

Sice je ten závěr šílený, ale jeste dlouho po docteni doznívaji všechny ty detaily kolem hlavní hrdinky a toho, jak ji ovlivnilo její příšerné dětství... psychogie super, zápletka achmujboze...

Štítky knihy

psychologické thrillery

Autorovy další knížky

2019  76%Občas lžu
2022  81%Kámen, nůžky, papír
2019  68%Vím, kdo jsi
2023  84%Jeho a její

Kniha Vím, kdo jsi je v

Přečtených100x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených4x
Knihotéce134x
Chystám se číst78x
Chci si koupit17x
dalších seznamech1x