Všechny cesty vedou do Santiaga

Všechny cesty vedou do Santiaga
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520296/bmid_vsechny-cesty-vedou-do-santiaga-64ca775241449.jpg 5 540 540

Příběh o cestě, která mění lidem životy. Už více než tisíc let míří lidé ze všech koutů Evropy do Santiaga de Compostela. Ladislav Zibura tam poprvé putoval v osmnácti letech a teď se do Španělska vydává znovu – za vzpomínkami, dobrodružstvím a příběhy poutníků z celého světa. Přidejte se k nim a ponořte se do vyprávění plného humoru a přátelství mezi lidmi, kteří se nikdy neviděli. Dozvíte se, jak poutnictví hýbalo evropskými dějinami, a taky načerpáte tipy pro vlastní cestu. Budou se vám hodit – možná totiž zjistíte, že camino volá i vás.... celý text

Přidat komentář

HelenBarbora
včera 5 z 5

Naprosto skvělé, hned bych šla taky :) Tentokrát se autor zamýšlí nad smyslem cesty i filozoficky, což čtení dodává ozdobu. Dopručuju.

lubosvnenk
21.07.2024

Knížky Ládi Zibury jsou pokladem naší malé krásné země. Autor s lehkostí a humorem putuje (a bloudí) světem, tentokrát se vydal na cestu do Santiaga. Jeho poslední kniha se čte opravdu za odměnu :-). Je vtipná, osobitá, skvělé popisuje slasti a strasti putování, na které se svým způsobem vydává každý z nás. I díky autorovi jsem měl pocit, že putuju s ním.

Baví mě, jak Láďa i v té nejdebilnější situaci dokáže najít to hezké. Když jste ale správně nastavení, nic co se Vám na pouti či v životě stane, není k zahození.

Láďo díky za vaší knížku, investice do ní byla jednou z těch nejlepších, kterou jsem v životě udělal.


paníŠ
19.07.2024 5 z 5

Putování do Santiaga jsem si schovávala na dovolenou v jižních Čechách, do kraje, odkud autor pochází. Přiznám se, že jsem si knihu velmi užila, mnohdy jsem se od srdce zasmála a v mnoha ohledech poučila. Autor umí čtenáře vtáhnout do své knihy, do prožitých okamžiků. Škoda, že nemám dost odvahy vyrazit taky, musí to být skutečně velký zážitek. Kniha rozhodně stojí za přečtení, i opakovaně.... Stejně jako camino...

misafibi
13.07.2024 5 z 5

Inspirativní a zábavné vyprávění o pouti do Santiaga. Když jsem dočítala poslední stránky, tak mi bylo líto, že kniha končí, jak kdybych byla na cestě společne s autorem. Doufám, že také jednou podniknu pouť do Santiaga.

mirektrubak
11.07.2024 4 z 5

Na cestovatele Ziburu jsem neslyšel než chválu, tak jsem byl zvědavý, jak na mě bude jeho camino působit.
A jo, dobrý, četlo se mi to hezky, mělo to správnou kombinaci humoru, laskavosti a bystrých postřehů (i když k těm vtípkům bych občas nějakou reklamaci měl), navíc se Larry dokázal vyhnout pasti patosu i přemoudřelosti svým ironickým nadhledem a jistým odstupem od sebe, svých spolupoutníků i duchovního rozměru cesty. Občas jsem se sice neubránil pocitu, že vyprávěná verze je nejspíš trochu upravena za účelem uhlazení vztahu mezi příběhem a čtenářem (ano, působí to efektně, když první pohled na dlouho vyhlížené moře je zároveň pohledem na maják ve Fisteře, který je signifikantním místem ... akorát při cestě ze Santiaga poutník uvidí moře mnohem dřív než ten maják), ale to mě nijak nepohoršuje, to prostě vypravěči dělají.
Důležité bylo cítit, jak má Ladislav lidi rád, jak je s nimi rád a jak se z jejich společnosti těší – v kombinaci se svěžím stylem psaní a neokázale půvabnou grafickou podobou knihy to pro mě znamenalo milý, občerstvující a povzbuzující čtenářský zážitek.

LunaL.
09.07.2024 3 z 5

Tahle kniha je jako cesta do Santiaga - ze zacatku nepospichate, vite, ze konec je v nedohlednu. Uzivate si vse nove kolem. Od pulky uz znate cestu (autoruv styl psani) a chuze (cteni) pro vas ma hlubsi vyznam. Kdyz dojdete do Santiaga, tak moc se vam nechce pout ukoncit, ze musite pokracovat dal, az na samy konec cesty (knihy).

Ps. Ilustrace od Lukase Tomka daly knize krasny nadech! :)

david6273
04.07.2024 4 z 5

Cesta, která plyne nejen po nohama, ale také v hlavě. Pouť do Santiaga napsaná bezprostředně od srdce. Bavil jsem se, užil jsem si to a některé myšlenky mě inspirovaly. Zatím nejlepší Ziburova kniha!

Mánička178
03.07.2024 5 z 5

Jééé, tahle knížka mě nějak dojala! :') Larry tentokrát opět nezklamal, i když je to trošku jiné... Hlavně mě potěšil, že opět chodí pěšky :D Nechybí humor, laskavost, nadhled, schopnost zasmát se sám sobě. Až je mi líto, že o zmiňovaných poutnících nevím nic dál... Čím blíž k oceánu Larry s ostatními byl, tím větší smutno na mě padalo... :) Dřív mě odrazovalo camino díky množství lidí, ale po přečtení a "zasvěcení" jak to tam chodí, mě to tedy solidně navnadilo :D Bylo by krásné to taky prožít! :) Zajímalo by mě též, jestli ten neoblíbený poutník objevil Bibli na dně batohu a co na to říkal :D Díky za pár pěkných letních odpolední s touto bezvadnou knížkou!

Ivka82
01.07.2024 5 z 5

Tahle knížka se mi od Zibury líbila zatím nejvíc. Je mi blízký jeho humor, který byl v příjemném poměru k myšlenkám hodným rozjímání.
"Cítím v ní dobro. Někde hluboko, ale je tam." Tuhle větu si chci zapamatovat

FoxFox
01.07.2024 5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha, zpracování bylo velmi pěkné. Tentokrát je hlavním tématem spíše komunikace s lidmi a jejich příběhy, než popisy cesty jako takové. Vyprávění je zpestřeno taky několika situacemi k zamyšlení, ať už autora, nebo čtenáře. Hodnotím jako jednu z top knih pana Zibury a doporučuji.

Baushka
28.06.2024 5 z 5

Dlouho jsem nečetla cestopis. Tento je tak trochu jiný, je hodně o komunikaci. Řekla bych, že je tam všeho tak akorát a proto se to dobře čte a i proto se člověk dokáže pro podobnou cestu nadchnout. Taky by se mi to líbilo, prožít něco podobného...

Jizi
21.06.2024 3 z 5

Z první knihy jsem byla nadšená, z druhé taky, ze třetí už méně, čtvrtou jsem pořád ještě nepřečetla, pátou už nemám a šestou jsem dostala a na konec se dostala jenom proto, že víceméně neodkládám rozečtené knihy.
S Cestou do Santiaga není v zásadě nic špatně, knížka je krásně vyvedená, jsou v ní nádherné ilustrace a to samo o sobě si zasluhuje jednu hvězdu navíc.
Jinak je to přemoudřelé, repetitivní (Ladislav miluje svou skvělou přítelkyni Karolínu, doporučuju udělat dřep pokaždé, když to zopakuje a voila: svalnatý zadek jak když najdeš!) a v zásadě nudné.
Chápu, že to může fungovat a chápu i proč, ale vlastně ne. Principiálně nerozumím masovým záležitostem a tomu, proč chodit někde, kde jsou tisíce a tisíce dalších lidí a šlapete většinu času po asfaltu, už vůbec ne.
Ale toť můj problém. Čili vzhůru na cestu, pokud vás tohle láká.

biskin
05.06.2024 5 z 5

Zatim nejlepší kniha od Ládi!

barbora5058
31.05.2024 5 z 5

Krásná kniha, doporučuji. Je určitě trochu jiná oproti ostatním, protože zážitky s lidmi nejsou s ,,domorodci" dané země, ale s ostatními poutníky. Ilustrace knihy je prostě nádherná.

Oktab
17.05.2024 5 z 5

poutavé čtení, které vás určitě posune blíž k realizaci cesty, pokud už jí trochu plánujete a pokud zatím ne, věřte, že o ní začnete přemýšlet. Tohle budete chtít prostě zažít na vlastní puchýře. Šťastné putování.

JirkaDrapa
05.05.2024 5 z 5

Posloucham ve sluchatkach po castech, a bylo to moc hezke, mile a zajimave vypraveni. Autor pise zajimave, asi sahnu po nektere z jeho dalsich knih

1bublina
03.05.2024 3 z 5

Posloucháno jako audiokniha - čte Martin Písařík.
Je to milé vyprávění, ale kdybych to měla číst, asi bych nedočetla. Přišlo mi to trochu moc filozofické a "duchovní" oproti předchozím knihám. Ale ona to vlastně pro Larryho byla taková duchovní cesta, takže je to můj problém.

Toledo
02.05.2024 5 z 5

Tady vím, že nikdy nešlápnu vedle a opět se to potvrdilo. Krásný a humorný text, skvělé ilustrace a informacemi nabitá knížka, která vám vysvětlí věci o kterých jste možná nikdy nepřemýšleli (mě hodně zaujala zmínka o templářských rytířích) a zárovň určitě i dobrý návod pokud se chcete vydat na camino.

Janis060
01.05.2024 5 z 5

Tenhle človíček mě fakt moc baví :) . Jeho knihy i přednášky mají přesah v tom, že popisuje nejen samotnou cestu, ale přidává i různé zajímavosti o navštívených místech a taky nenápadné rady pro poutníky. Díky :)

Mateo67
24.04.2024 5 z 5

Dcera v nejbližších dnech odlétá do Porta. Sama. Můžu se snažit , jak to jde, ale strach a obavy o ni mít nepřestanu. Díky Ládíkovi se alespoň trochu zmenšily. Věřím, že na cestě potká jen hodné lidi, kteří jí pomohou, když pomoc bude potřebovat. Každopádně - rozhodla se a já nemůžu soudit, co si potřebuje prožít, aby ji to lidsky posunulo.
Láďo, díky moc. Povedla se ti nádherná kniha!