tichoslapek_ tichoslapek_ komentáře u knih

☰ menu

Čtyři poslední věci Čtyři poslední věci Paul Hoffman

At´jsem dělala, co jsem dělala, druhý díl mě vůbec nebavil...a to jsem se na něj tak těšila, a tak dlouho jsem ho sháněla. Čeká na mě ještě třetí díl...tak snad ho dám....a snad mě mile překvapí.

29.06.2021 2 z 5


Továrna na Absolutno Továrna na Absolutno Karel Čapek

I já se přiznám, že tato kniha byla pro mě složitější ke čtení. Nemohla jsem se do ní vůbec začíst. A i přesto, že je tak krátká, četla jsem jí dlouho. Karla Čapka mám velice ráda, ale tohle dílko k mým oblíbeným patřit nebude.

12.03.2021 3 z 5


Levá ruka boží Levá ruka boží Paul Hoffman

První díl, a pro mě již čtvrtý re-reading. Konečně mám i zbylé díly a můžu se směle pustit do zakončení této série. Mě se první díl moc líbil, a rozhodně se těším na pokračování. Postavy v knize mě bavily, především pak Cale a Bosco.

12.03.2021 4 z 5


Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Matthew Walker

Jestli si po přečtení této knihy ještě někdo řekne, že nepotřebuje spát, tak jedině blázen trpící patologickou potřebou zemřít...

15.02.2021 5 z 5


Internátní škola na Ostrově cikád Internátní škola na Ostrově cikád Julie B. Bonnie

Čteno společně s mým desetiletým synem, který byl z příběhu unešený stejně jako já. Musím uznat, že toto byl skvělý nápad na knihu. Všechny dětské postavy byly zajímavé a příběh se odvíjel celou dobu velice svižně. Vůbec se nám nechtělo odložit tuto knihu z ruky. Zasloužené čtyři hvězdy!

15.02.2021 4 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Závěrečný a prostě skvělý díl! Ve spoustě recenzích se dočítám o té "strašné" poslední kapitole, která k tomu "nepatří". Mě se toto zakončení velice líbilo. Vše je tak jak má být. Tak končí velkolepé příběhy!

06.01.2021 5 z 5


Růže a lev Růže a lev František Niedl

Série, u které se člověk opravdu nenudí. Toto prostě musí bavit každého. Tak moc se už těším na další díl. Za mě jasných pět hvězd.

21.11.2020 5 z 5


Paní Bovaryová Paní Bovaryová Gustave Flaubert

Příběh věčně nespokojené ženy, která to, co hledala, měla vlastně doma, jen to neviděla...možná nechtěla vidět. Každopádně svému muži, potažmo i své dceři, pomalu ale jistě ničila život. A jak to tak bývá, vše jí nakonec semlelo...

03.11.2020 4 z 5


Rytíři z Vřesova Rytíři z Vřesova František Niedl

Toto bude zajímavá série. První díl byl velice plodný a děj ubíhal pěkně. Období počátku vlády Jana Lucemburského se mi moc líbí. Těším se na další díly, které určitě také nezklamou.

15.10.2020 4 z 5


Platnéř Platnéř František Niedl

Má druhá kniha od Františka Niedla. Moc se mi líbí nápad psát o cechách v době krále Václava IV. Hlavní postava Lukáš je dobračisko, které to nemá v životě jednoduché, a i přesto se nevzdává. Kniha je napínavá a děj ubíhá velice rychle. Těším se na pokračování, kterým obohatím opět svou knihovnu.

26.09.2020 4 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Ohnivý pohár byl opět skvělý, stejně jako všechny díly. Řekla bych, že tento díl se oproti předešlým dílům nejvíce lišil, a to v tom, že na rozdíl od filmu, zde najdeme spoustu věcí, o kterých ve filmu nepadlo ani slovo. Nejvíce objasňuje veškeré události. Nemohu jinak než hodnotit pěti hvězdami. Skvělé!

02.09.2020 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Nepřekvapilo ale ani neurazilo. Ty čtyři hodinky uběhly jako nic. Velké plus má u mě Josef Kaluža, který knihu velice poutavě načetl.

27.08.2020 3 z 5


Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Tento díl je opět skvělý! Líbí se mi, že v knize je pořád něco navíc. Něco, co ve filmu nenajdete. Profesorka Trelawneyová a profesor Lupin jsou prostě skvělé postavy. Moc jsem si to užila a hned se pouštím do dalšího dílu.

02.08.2020 5 z 5


Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Miluji Tajemnou komnatu, skvělý díl. Vůbec mi nepřijde, jako nejvíce dětský, či nudný, jak jsem se dočetla v některých recenzích. Děj je skvělý, ubíhá svižně, a třeba taková postava Zlatoslava Lockharta je prostě úžasná. Jak v knize, tak ve filmu. Za mě velice povedený a oblíbený díl.

12.07.2020 5 z 5


Pětka v pasti Pětka v pasti Enid Blyton

Tento díl byl opět napínavý, možná jeden z těch nejvíc napínavých. Užila jsem si ho, a těším se na další díly.

08.06.2020 4 z 5


Pětka na Finnistonské farmě Pětka na Finnistonské farmě Enid Blyton

Knihu jsem četla znovu zhruba po 24 letech. Miluji Správnou pětku, jsou to skvělé děti se srdcem na správném místě. Těším se, že si znovu přečtu i další díly.
Jen mě trochu mrzí chyby typu: Dědeček říká: "Tak vy říkáte tomu nádhernému kolu, které jste koupil, STARÁ VETEŠ? Je dvě stě let staré! Vyrobil ho můj pradědeček, když jsem byl úplný mrňous!" (Dědeček stár necelých devadesát let. - Tak nevím, kdo kde udělal chybu...ale přijde mi škoda nedat si na to pozor.)
Jinak se kniha četla sama, ostatně jako všechny díly Pětky.

23.05.2020 4 z 5


Nataša Gollová 2 (limitovaná edice) Nataša Gollová 2 (limitovaná edice) Aleš Cibulka

Nataša Gollová je pro mě herečkou s překrásným dívčím úsměvem a očima, které postupně s časem zesmutněly . Patří mezi mé nejoblíbenější herečky, a v mém srdci navždy zůstává tou rozpustilou, ztřeštěnou dívčinou.

29.04.2020 5 z 5


Poslední batalion Poslední batalion František Niedl

Tahle kniha si mě okamžitě získala. Velice pěkně se čte, obě roviny děje jsou napínavé. Přiznám se, že jsem si přála poněkud jiný konec, ale vzhledem k hlavní postavě a jeho povaze musím přiznat, že tady se dalo počítat úplně se vším. Dávám pět hvězd! Krásná kniha!

18.04.2020 5 z 5


Lovci knih Lovci knih Dirk Husemann

Docela se divím, proč má kniha tak nízké hodnocení. Nezdá se mi tak průměrná. Hlavní hrdina Poggio je sympaťák, který navíc miluje knihy...co víc by jsme si měli přát. Příběh ubíhal svižně a v podstatě jsem nezažila chvíli, kdy bych se nudila. Bavily mě i kapitoly, které byly pohledy do Poggiovi minulosti. Za mě tedy 4/5 hvězd.

06.04.2020 4 z 5


Krev polobohů Krev polobohů Rick Riordan

Skvělé zakončení této série, která byla naprosto úžasná. Nebyl díl, u kterého bych se snad nudila. Takže musím přiznat, že se mi Bohové Olympu líbili o něco více než Percy Jackson. A je to především zásluhou nových postav, které byly mistrně vykreslené.

15.03.2020 5 z 5