Lovci knih

Lovci knih https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399833/bmid_lovci-knih-V3G-399833.jpg 3 95 30

Kostnice 1417. Poggio Bracciolini je mistr v odhalování antických textů – lovec knih, který si dokáže zjednat vstup do každé starobylé klášterní knihovny. V jednom horském klášteře u Bodamského jezera objeví knihu připoutanou řetězem. Jen co se mu však podaří rozluštit první obsahově výbušné řádky, foliant zmizí. Lovec knih odhodlaně pronásleduje zloděje. Kdyby se totiž tento spis dostal do nesprávných rukou, dokázal by historicky vykolejit celou západní Evropu.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Brána
Originální název:

Die Bücherjäger , 2018


více info...

Přidat komentář

simca9342
předevčírem 5 z 5

Přečtená před lety.

Příběh s historickým podtextem a hromadami knih nejen na obálce byl pro mě informací, že to bylo kdysi jiné než teď a existoval někdo, kdo ovládal ruční přepis a musel dlouho a namáhavě pracovat.
O knize : Poggio- odbornik v nalezení tajemství skrytých ve starých dokumentech jede s poslíčkem Oswaldem hledat duchovní knihovnu. V té najde svazek omotaný železem - " zlatem placené" dílo, které mohlo brát jen knězové. Po rozluštění několika dílů někdo knihu ukradne. Je na něm, aby zjistil, kdo to byl.

zelvonik
08.02.2024 4 z 5

Na rozdíl od jiné autorovy knihy, kterou jsem četl dříve, jsem se u této knihy nenudil a dá se říct, že mě zaujala a pobavila. Byl jsem tedy příjemně překvapen a dávám 4*.


SimulinaT
08.01.2024 3 z 5

Do knihy jsem se nemohla s chutí začíst. Spíš mě láká jen touha jak příběh dopadne. Byla jsem ráda, že je rozdělena na úseky kdy jsem si říkala ještě dvě strany a můžu ji odložit. Přečetla jsem ji celou a konec potěšil.

pydla
01.01.2024 3 z 5

Pro mne zklamání. Nejcenější na knize je asi jen první část a pak doslov se slovníčkem. Jinak budete jen svědky honitby a falše kvůli knize, o které se vlastně ani nic nedozvíte. Škoda, čekal jsem něco hlubšího. Je to promarněný potenciál knihy.

evickakyticka
27.10.2022 2 z 5

Zaujala mě obálka i anotace. Příběh a jeho hlavní postavy už zas tak ne. Škoda. Další knihy od autora číst nebudu.

Knihomolka506
18.08.2022 5 z 5

První setkání s autorem ( a nebude poslední) bylo přínosné, dozvěděla jsem se jak svět fungoval v 15. st., že existoval někdo ,kdo si dal tu práci a ručně přepisoval knihy. Tehdy ještě knihtisk neexistoval. Guttenberg měl asi myšlenky na něco jiného :)
Teď k příběhu : Poggio- mistr v odhalování starých textů se vydá s poslem Oswaldem najít klášerní knihovnu. V ní najde knihu v řetězech- vzácný svazek zacházenim určený kněžím. Když ale Poggio rozluští zlomek díla, někdo knihu ukradne. Je na něm, aby zloděje vypátral.

Elea
07.02.2022 4 z 5

Velmi příjemné, pohodové čtení pro každého, kdo má rád historii a příběhy s nádechem napětí.

aNGie5
23.11.2021 5 z 5

Skvělý, zajímavý román o skutečné historické osobnosti - doporučuji.

čef
02.06.2021 4 z 5

Vítám každou historickou knihu, zvláště ty, které se zabývají skutečnými historickými osobnostmi a událostmi. I když je zde samozřejmě sem tam nějaká fikce, vždy si rád připomenu nějaký historický detail a rozšířím si trošku vědomosti o něm. Taková je tato kniha. Není sice nějak literárně vynikající, leccos by asi jiní zručnější napsali o mnoho lépe, ale znalost historie autorovi určitě nechybí a tak nelituji.

SgtTračník
25.03.2021 2 z 5

Ze všech knížek, co jsem od autora je tahle nejslabší. Několikrát jsem jí chtěl odložit.

KristynaKohleo
23.11.2020 5 z 5

Je to nenáročná četba, ale děj se odehrává v historii, takže se člověk aspoň dostane někam, kde normálně nebývá. Moc mě to bavilo.

Átina--
20.06.2020 1 z 5

Námět zajímavý, začátek poutavý, ale... Čím dál, tím hůř. Připadlo mi, že si autor k dané době nic nevyhledal. Jen jeden příklad: sladili cukrem (tehdy, cha, cha). Styl a způsob psaní nesvědčí o spisovatelském nadání autora. Nedoporučuji.

qydko
06.06.2020 5 z 5

Příjemně čitelný historický román. Autor se pravděpodobně inspiroval Jménem růže, ale příběh plyne jinou cestou...

a.k
18.05.2020 4 z 5

Poggio je lovec starých tisků a vzácných knih. V klášterní knihovně objeví připoutanou knihu řetězem, která skrývá dávné tajemství. Knihy se zmocní zloděj a Poggio se pouští do pátrání.
Příběh se odehrává v 15. století, a přesto ho nemůžu hodnotit jako historický román. A vlastně ani jako detektivku. To by asi neměl nejlepší skóre. Jde o nenáročné dobrodružství zdařile umístěné do historických kulis a s neuspěchaně plynoucím dějem. Takové pohodové čtení pro každého, kdo miluje staré vzácné tisky, klášterní knihovny a scriptoria.

vincek1
06.05.2020 2 z 5

Knihu jsem sice přečetl, ale s dosti velkým sebezapřením, spíše ze zásady. Je minimum knih, které jsem začal číst a nedočetl. Námět byl dobrý a dotek českých zemí také, ale to je asi tak vše. Příběh mi připadal jakoby násilně spojený v jeden celek. Takže asi ani moc nedoporučuji.

aktijnov
17.04.2020 3 z 5

Velmi dlouho mi trvalo se knihou prokousat. Má krásný název a zajímavý námět. Ale příběh nějak neměl spád. Něco mu chybělo.

tichoslapek_
06.04.2020 4 z 5

Docela se divím, proč má kniha tak nízké hodnocení. Nezdá se mi tak průměrná. Hlavní hrdina Poggio je sympaťák, který navíc miluje knihy...co víc by jsme si měli přát. Příběh ubíhal svižně a v podstatě jsem nezažila chvíli, kdy bych se nudila. Bavily mě i kapitoly, které byly pohledy do Poggiovi minulosti. Za mě tedy 4/5 hvězd.

Danka22
05.04.2020 3 z 5

Nemůžu říct že základní myšlenka je špatná ale autor ji nedokázal pořádně využít. Oproti Slona pro Karla Velikého je to lepší kniha. Ale že bych ji znovu vyhledala, to se říct nedá. Škoda. Mohlo to být lepší

Jolana.b
04.02.2020 1 z 5

Tato kniha byla první od tohoto autora. A taky poslední. To co je možná ve světě bestseller nemusí být hit i u nás. Přečetla jsem to, ale jak říkal náš učitel zeměpisu: Chybí tomu šťáva. Maso je fajn, ale omáčka je důležitá. A ta tu chybí.

Mája777
03.02.2020 3 z 5

Tak toto je má třetí kniha od tohoto autora. Nečekala jsem strhující román, ale přesto jsem zklamaná. Téma je určitě velice zajímavé, ale když už si autor dal práci s vymýšlením zápletky, mohl si vymyslet i postavy. Protože popisovat příběh někoho, kdo je už v dané době po smrti je nelogické. Ale je to jen můj názor. Dnes to budou jenom tři hvězdičky :)