renataab renataab komentáře u knih

☰ menu

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Vynikající, čtivé. Od začátku do konce napínavé, plné zvratů. Mistrně vykreslené psychické pochody aktérů. Rozuzlení nečekané, možná až moc překombinované, ale o to zajímavější.

30.12.2020 5 z 5


Našeptávač Našeptávač Donato Carrisi

Velmi napínavé od začátku do konce, mistrně propracovaný děj. Rozuzlení mi přišlo "náhlé". Pět hvězdiček dávám nezapomenutelným knihám, u této už si po týdnu nepamatuji, kdo je vrah, ale to téměř u žádné detektivky. Takže moje hodnocení berte jako 5*, ale já jsem náročná.

20.12.2020 4 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Napínavé a čtivé od začátku do konce, v knize nejsou žádná nudná místa, pořád se něco děje. Nad moje očekávání výborná kniha.

21.02.2020 5 z 5


Temné matky a jejich dcery Temné matky a jejich dcery Lucie Jandová

Ohodnotit tuto knihu nelze jen tak, je to průměrně napsané o vážné věci, dosud tabuizované. Pro ty, co je toto téma aktuální, je kniha nezapomenutelná a cenná. Pro ty, co to nezažili, je kniha neatraktivní. Děkuji autorkám za odvahu a odhodlání.

27.10.2019 4 z 5


Policie Policie Jo Nesbø

Dvakrát jsem se knížku pokoušela dočíst, ale opět jsem ji odložila. Asi budu jediná, pár detektivek od Nesbo jsem přečetla se spokojeností, ale Policii jsem nedala. Možná jindy....

27.10.2019 1 z 5


Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Ze začátku jsem byla trochu zaskočená ze způsobu psaní autorky (chybějící vyznačení přímé řeči, střídání minulosti a přítomnosti), pak jsem si však v tom našla pointu a nakonec jsem si to zamilovala. Bavilo mě vždy se dočíst všechny pohledy na danou situaci všech aktérů, obdivuji spisovatelku, že se dokázala tak do hloubky vžít do všech rolí a velmi oceňuji zejména dětský pohled Vikiho. Příběh - zápletka nebyla zase až tak zajímavá, ale autorčino vypravěčské mistrovství ho vyzdvihlo.

27.10.2019 4 z 5


Kudy do pohody Kudy do pohody Karel Nešpor

Milá, pohodová kniha - stejně jako její autor. V dnešní době by si ji měla přečíst většina lidstva. Kniha přibližuje závažné a odborné věci laikovi. Díky za to. Odborných knih a učebnic je na trhu dost, je fajn, že i čeští lékaři se tohle uvědomují.

01.08.2019 5 z 5


Kvítka v bytě Kvítka v bytě Veronika Ježková

Nádhera... Je to knížka do každé knihovny - potěší zkušené a poučí začátečníky. Nádherné fotografie. Velmi střízlivě, "po selsku" a nekomerčně vychází jako celek. Vzpomínek na svou babičku jsem se neubránila.

01.08.2019 5 z 5


Vyznamenání Vyznamenání Danielle Steel

Velmi zajímavý a silný příběh, zejména období války a po válce bylo velmi napínavé, pak už to chytilo takový ten "americký happy end". Zcela vzdálená a mnou nepochopená zůstala postava Dominique, podle mě by několikrát potřebovala spíš facku než lítost.

22.07.2019 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Silný a opravdový příběh, vyděsila mě ta pasáž "vy jste to v táboře měli lepší, byli jste tam chráněni před bombardováním..." Ta nevědomost byla a určitě dosud je zraňující a nebezpečná.

13.07.2019 5 z 5


Holčičky Holčičky Magda Váňová

První povídka má skrytý potenciál na knihu, v tomhle stavu je jí škoda. Druhá byla napínavá, těšila jsem se na skutečné odsouzení a ono nepřišlo; bojím se, co by tohle "prase" mohlo udělat vlastní dcerce, se kterou bude v pokušení neustále. Třetí povídka byla nejslabší, ve skutečnosti nic reálného, taková fantazy crazy. Škoda. Jiné knížky se mi od autorky líbili více.

16.02.2019 2 z 5


Pro tvoje dobro Pro tvoje dobro Ellen Marie Wiseman

Čtivá, smutná, výborná kniha. Velmi zajímavé téma. Příběh jsem hltala jedním dechem.

19.01.2019 5 z 5


Uzamčená minulost Uzamčená minulost Ella Carey

Více mě zaujal příběh bytu než milostný příběh ze současnosti.

08.01.2019 3 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

Za mě se kniha moc nepovedla. Začátek byl hrozně zmatený, měla jsem problém se vyznat v postavách. Některé vedlejší zápletky mi přišly nedokončené, škoda.

10.02.2018 3 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Tento druhý díl mi přišel moc vynucený, umělý, nedá se srovnat s prvním dílem. Dočetla jsem do konce, ale vracet a vzpomínat určitě nebudu.

01.01.2018 2 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Čekala jsem od autorky něco lepšího. Děj byl velmi předvídatelný. Jiné knihy od autorky jsou o level lepší.

01.01.2018 3 z 5


Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Kniha zajímavá, čtivá, místy trochu rozvláčná, taková průměrná detektivka. Konec neočekávaný.

17.09.2017 4 z 5


Císařova poslední vůle Císařova poslední vůle Jan Bauer

Milé, příjemné, netuším do jaké míry se jedná o fikci nebo o skutečnost, jiné díly se mi líbí víc. Velmi zajímavý je jiný pohled na Václava IV.

19.08.2017 3 z 5


Očistím tě od hříchu Očistím tě od hříchu J. D. Robb (p)

Jako vždy autorka nezklamala, příběh byl napínavý, čtivý, celým příběhem nenásilně a jemně plynul osobní život hlavní hrdinky. Autorčiny příběhy jsou pro mě vždy sázka na jistotu.

09.08.2017 4 z 5


Kdo tě zná Kdo tě zná Mary Higgins Clark

Kniha se četla sama, ačkoliv od začátku bylo rozuzlení předvídatelné. Byla jsem napnutá, co se odhalí mezi tím ještě nového. Jen mě udivovaly časové údaje - hrdinka přišla na zásadní výslech ve čtyři a ve čtyři deset už odcházela, aby její synek nezůstal dlouho bez ní; někam se přemisťovala autem a za chvilku už se vracela. Buď se to všechno odehrávalo na max. 2 km čtverečních nebo autorka časové údaje podcenila.
Ráda si od autorky něco přečtu dalšího.

03.08.2017 3 z 5