Zloba

Zloba
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280204/bmid_zloba-KVg-280204.jpg 5 2521 2521

Robert Hunter série

< 6. díl >

Na počátku příběhu dojde k podivné autonehodě a vzápětí je zatčen muž, podezřelý z dvojnásobné sadistické vraždy. Následující vyšetřování vede k odhalení vraha, který nejméně pětadvacet let unášel, mučil a vraždil oběti po celých Spojených státech, aniž měl někdo tušení o jeho existenci. Podezřelý tvrdí, že je jen pěšákem v obrovském labyrintu lží a klamu – dá se mu věřit? To má zjistit detektiv Robert Hunter, tentokrát „pohostinsky vystupující“ ve službách FBI. Ve svém šestém příběhu odhaluje Hunter děsivá tajemství, která se ho tentokrát týkají osobně a otevírají staré rány z jeho minulosti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

An Evil Mind, 2014


více info...

Přidat komentář

zuzi.cte
18.10.2024 4 z 5

toto je šestý díl ze série detektiva Roberta Huntera. Je napsaný trošku jinak než ty předchozí a díky tomu se mi líbila o něco méně. Nahlédnutí do mysli psychopata, nahlédnutí do minulosti Huntera, souboj psychopata s detektivem.

Janca007
08.10.2024 5 z 5

Další kniha ze seria od Cartera. Drsná jako obvykle, čekala jsem dokonce, jak všechno dopadne. Chvilku si dam oddech a přečtu si další pokračování.


pouze_kniha
19.09.2024 5 z 5

Knihy od Cartera čtu postupně, takže po předešlých dílech opět příjemná změna v podání příběhu.

archivářka115
08.09.2024 3 z 5

Nečekala jsem tento typ děje. Přečetla jsem jí rychle, ale není to knížka, kterou jsem čekala. Nejvíc se mi líbil konec.Doufám, že knížky, které jsem ještě nečetla budou lepší.

mrsterezz
21.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Jak bylo již řečeno, úplně jinak postavený příběh, než z této série známe. Mně osobně se změna moc líbila. Bylo úžasné proniknout do mysli vraha až v takových detailech. Ještě, když si byli s Hunterem kdysi tak blízcí. Bavilo mě to moc, a hned sem se vrhla na další díl.

Mjkslife
20.08.2024 5 z 5

Úplně jinak postavený příběh, než jaký je u Cartera zvykem, nicméně zatím jedna z jeho nejlepších knih. Pro ty, kteří čtou knihy postupně, bude zajímavé, dozvědět se informace z Robertovy minulosti. Dostanete se do hlavy brutálnímu, sadistickému vrahovi. A to tak, že budete hodně opatrní, koho si do svého života kdy pustíte.

Holofaust
19.08.2024 2 z 5

Kniha není špatná jen už mi prostě začíná chybět trošku nějaká detektivní práce a děj hrozně to přechází spíše do vyprávění a popisu událostí zvraty nepřekvapivé závěr předvídatelný trošku mě to mrzí hlavnímu hrdinovi neustále přidávají nějakou tu temnou historii a jizvy minulosti až ho člověk prostě přestává litovat škoda první knihy byli skvělé

KaLiBi
10.08.2024 5 z 5

Každý má právo na svůj názor, za mě asi jeden z nejlepších dílů série.
“Nadávání je pro slabochy. Pro lidi, kteří nemají dostatečný intelekt na to, aby inteligentně diskutovali."
“Trpělivost je ctnost, ale pro mistra pěkná otrava."
“Je velice snadné, aby kdokoli řekl, že určitou hranici nikdy nepřekročí, když ji v sobě vůbec nemá."

Sančez
10.08.2024 1 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu. Začátek vypadal slibně, ale fakt jen začátek a pak nuda nuda nuda. Kecy rádoby dokonalého psychopata, samé klišé, spisovatel jak chce šokovat čtenáře stupňujícími nechutnostmi ( což na mne nefunguje pokud to nemá drive, což v tomhle případu nemělo ) no a pak to zabil vykrádačkou Mlčení jehňátek a Sedm. Což mi přišlo asi nejvíce nechutné. Připadá mi že spisovatel sám je tak trochu psychopat nebo sociopat. A proč tohohle autora čtu, když mi tak vadí? Protože Noční lovec byl skvělý tak hledám jestli ještě jeho jiná kniha bude tak skvělá a myslím, že asi ne. To fakt nemá nějaký svůj origo nápad? Nejvíc mne štve čas strávený s touhle audioknihou.

Wladimirski
02.08.2024 3 z 5

Ne každý den svítí slunce a stejně tak ne každá kniha od CC je pecka, obzvláště je li čtena po díle Jeden za druhým.
Konstrukce děje krkolomná, vývoj nesourodý, žádná postupná gradace. Autor překročil tenkou hranici "potenciálně uvěřitelného" a odebral tak příběhu napětí potenciálně reálného. Tím pádem to nezachrání drsné, někdy až nechutné scény. Fajn jsou psychologické pasáže a úvahy. Doufám, že další díl bude lepší.

Allys
31.07.2024 5 z 5

Tento díl série příjemně překvapil změnou stylu psaní. Čtenář má možnost „nahlédnout“ do hlavy úplného psychopata, v tomhle dílu autor prý vycházel více ze skutečných událostí, takže je to o to děsivější.
Příběh je plný napětí a zvratů, jak je u autora zvykem, každá kapitola končí v nejnapínavější chvíli. Změnili se i nějaké hlavní postavy, teda kromě Huntera a bylo to taky osvěžující. Kniha je sice klasicky krvavá, ale vetší prostor má i psychologie, co bylo pro mě velice zajímavé.
Občas jsem měla pocit, že jsem více scén z knihy už asi viděla, nebo mi byli povědomé, ale Carter to namixoval i tak originálně a děsivě. Tenhle příběh ukazuje myšlení a pohnutky vraha už od začátku, ne jako většina jiných knih v rámci žánru, že pohnutky jsou odhalené až ke konci. Zajímavostí je, že v tomhle díle je možné zjistit i něco více o Hunterově minulosti. Určitě doporučuji.

soupik2012
29.07.2024 audiokniha 5 z 5

Tentokrát si pan Carter námět vypůjčil z Mlčení jehňátek, ale nevadilo to ani trochu. Inteligentní psychopatický zabiják, to zafunguje v každém případě. Až na samotný závěr, odpadá detektivní pátrání a sledujeme pouze psychologický souboj dvou geniálních mozků. Bavilo mě to moc, byla to příjemná změna od těch tolik si navzájem podobných thrillerů. Za mě jednoznačně nejlepší díl z této vynikající série. Tuto audioknihu tak jako celou sérii čte naprosto dokonale pan Jakub Saic.

Lovana
15.07.2024 4 z 5

Další díl mé oblíbené série, na který jsem se hodně těšila.
Jsem ráda, že tentokrát byl příběh jiný, než byl v minulých knihách, bavilo mě nahlédnutí do mysli psychopata a souboj psychopata s Hunterem, bylo také zajímavé dozvědět se více o Hunterově minulosti. Zároveň mi v této knize chyběla jedna dosti podstatná postava z dílů předchozích, tak doufám, že v dalším díle se tato postava vrátí, protože by mi opravdu hodně chyběla.
Kniha je opět, zásluhou krátkých kapitol, které ale vždy končí tak že musíte číst dál, velmi čtivá. Kniha je místy opět hodně drsná a příliš nedoporučuji při čtení jíst.
Já se již teď těším na další díl ,a přestože změna při spolupráci s FBI byla příjemnou změnou, tak doufám, že v příští díle se vrátíme zpět do známého prostředí.

Hodnocení 4,25*/5*

mila2411
03.07.2024 5 z 5

Další, už 6. várka neuvěřitelné krutosti páně Cartera. Je obdivuhodné, jak to ten pán dělá, jede pořád na 1oo%, je to drsné, ale fungující a v rámci možností originální. Až by se jeden přál zeptat jak to má Chris v životě "nastavené" :-) Opět dáno jako audiokniha, Jakub Saic to dává neskutečně, myslím, že by mě to jako klasická kniha zadaleka tolik nebavilo... v košíku mám 7. díl.

Šárka88
03.06.2024 4 z 5

Audiokniha
Další pokračování Roberta bylo super, poslech jsem si užívala. Jen hvězdu ubírám za to, že tam chyběl Garcia. Také mě mrzí, že i v předešlém díle zemře žena, která začíná být Hunterovi celkem blízko. Roberta ničí bolest nad ztracenou Jessicou, tak asi proto. Jinak napínavé a překvapivé zároveň. Těším se na další díl.

Zodiak
16.05.2024 3 z 5

Zpočátku mně přišel námět originální, ale čím jsem se dostával dál, poznával jsem zřejmě inspiraci (už to tu někdo napsal) thrillery, jako je Mlčení jehňátek, Sedm a dalšími. Autorovi se většinou daří udržet čtenářovu pozornost, příliš hluchých míst v knize není. Ale bohužel, závěr mě opět zklamal. Pachatel byl tak neskutečně dokonalý a vše měl naprosto dokonale připraveno, vše mu vycházelo, že se tomu prostě zdráhám uvěřit. Zvlášť, když se na scéně objevil Duch, podle mě velmi slabý článek vrahových plánů (kdo četl, ví, kdo ještě nečetl, myslím, že jsem nic neprozradil). Ano, masoví vrazi se většinou zaměřují na osamělé osoby, které nikdo nepostrádá a proto jsou často odhaleni až po velmi dlouhé době, někdy asi odhaleni vůbec nejsou. Ale v tomto příběhu je té dokonalosti příliš (tedy kromě dost hloupé chyby pachatele v samotném závěru), zvlášť, když jde o desítky vražd.

Knihomolka_176
14.05.2024 5 z 5

Další případ pro Roberta Huntera, tentokrát pod velením FBI. Hunter se setkává se sadistickým sériovým vrahem, který po 25 let mučil a vraždil desítky nevinných lidí. A tím člověkem má být jeho bývalý nejlepší přítel.
Tenhle příběh je pro Roberta hodně osobní, to mě hodně bavilo. Stejně jako způsob, jakým odhaloval pravdu a neskutečně brutálních vraždách.
Je to drsné, brutální a nechutné, ale je to BRILANTNÍ. Tahle série je prostě vrcholem tohoto žánru.

nakavusterezou
05.05.2024 4 z 5

Jak mě poslední díly této kriminální série nebavily, tak tenhle díl byl zase skvělý! Nový příběh, který je zcela odlišný od těch původních (většinou měli dost podobnou kostru příběhu).

Hunter čelí tváří tvář někomu, kdo je stejně geniální jako on sám, a to je to „gró“ a wow celého příběhu.

Jak mě v posledních měsících vášeň do detektivek a thrillerů opustila, tak tady můžu s poklidem říct, že díky Zlobě, je má vášeň do tohoto žánru zpět!

V nejbližší době se chystám na 7. díl - Já jsem smrt - této velmi povedené detektivní série s Robertem Hunterem.

Iva B.
17.04.2024 5 z 5

Wow!! Pro mě zatím nejlepší díl, nevím co napsat.. hlavně ta pravda, která vyplula.. neskutečný díl!!

Daura
14.04.2024 3 z 5

Hromada psychologických kecov. Vybrakovaných pár učebníc policajnej akadémie a línia príbehu náramne podobná niečomu, čo som napísala v literárnom krúžku na strednej škole. Že sú jeho knihy plné klišé som si už zvykla, ale táto bola za mňa dosť slabota. Mal by začať používať viac vlastného inštinktu než inšpirácie v iných zdrojoch.