Zloba

Zloba https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280204/bmid_zloba-KVg-280204.jpg 5 2385 609

Robert Hunter série

< 6. díl >

Na počátku příběhu dojde k podivné autonehodě a vzápětí je zatčen muž, podezřelý z dvojnásobné sadistické vraždy. Následující vyšetřování vede k odhalení vraha, který nejméně pětadvacet let unášel, mučil a vraždil oběti po celých Spojených státech, aniž měl někdo tušení o jeho existenci. Podezřelý tvrdí, že je jen pěšákem v obrovském labyrintu lží a klamu – dá se mu věřit? To má zjistit detektiv Robert Hunter, tentokrát „pohostinsky vystupující“ ve službách FBI. Ve svém šestém příběhu odhaluje Hunter děsivá tajemství, která se ho tentokrát týkají osobně a otevírají staré rány z jeho minulosti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

An Evil Mind , 2014


více info...

Přidat komentář

Daura
předevčírem 3 z 5

Hromada psychologických kecov. Vybrakovaných pár učebníc policajnej akadémie a línia príbehu náramne podobná niečomu, čo som napísala v literárnom krúžku na strednej škole. Že sú jeho knihy plné klišé som si už zvykla, ale táto bola za mňa dosť slabota. Mal by začať používať viac vlastného inštinktu než inšpirácie v iných zdrojoch.

mataj
10.04.2024 5 z 5

Jeden geniální psychopat a sériový vrah a proti němu jeden geniální vyšetřovatel. Tentokrát autor odhalí mnohem víc z minulosti Roberta Huntera, kterého si FBI pozve k výslechu podezřelého. Napínavé a brutální, jak to u Cartera bývá zvykem.


Kira747
06.04.2024 5 z 5

Tohle me extremne bavilo! Jako vetsina ctenaru obcas soucitim s vrahem (neschvaluju jeho pocinani) ale tady se soucit opravdu nekonal (krome Huntera). Lucien je fakticky strasnej clovek, nejradsi bych ho nakopala. Libil se mi tenhle zvlastni, jiny styl, ze vraha uz meli a rikala jsem si "aha, tak tady asi nebude tolik surovosti..." HAHA. Tesim se na Nenavist!!

Karolina90
29.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Četlo se to dobře, ale bohužel mi to nepřišlo nijak originální. Mix Mlčení jehňátek, Sedm... místy dost přehnané a samé klišé. Ale ta spermabanka mě dostala:)

knihomolkadorfa
26.03.2024 5 z 5

Příjemná změna. Super !

Dydy7
03.03.2024 5 z 5

Netvor je šiesty diel detektívnej krimi série s vyšetrovateľom Robertom Hunterom. V tejto časti si moc neužijeme jeho kolegu Carlosa Garciu. Robert bude totižto spolupracovať s agentkou z FBI, pretože práve oni budú potrebovať jeho pomoc s aktuálnym prípadom. Z plánovanej dovolenky teda nič nebude.

Robert Hunter je výborne napísaná postava, je to geniálny detektív, ktorý toho veľa vie, lebo veľa číta. Chris Carter proti nemu tentokrát, ale postaví aj geniálneho zločinca, ktorý je naozaj vyrovnaným protivníkom. A nikdy to nebolo tak osobné ako práve v tomto prípade.

Celé je to brutálne, mrazivé, krvavé a drsné. Nie je to čítanie pre slabšie povahy. Kniha je plná zvratov a nedá nikomu čas na vydýchnutie. Má krátke kapitoly a každá jedna končí tak, že jednoducho musíte čítať ďalej.

Chris Carter, napísal jeden z najlepších krimi trilerov aké som kedy čítala a teším sa na ďalšie jeho knihy.

Lady.Marmalade
02.03.2024 5 z 5

Krasojizda s Robertem. Zatím nejlepší dil. Spolupráce s FBI byla super, lepší než Garcia. Už se těšim na dalši !

Mišák240
26.02.2024 5 z 5

Za mě je to zatím nejlepší díl z této série.

GaleW
23.02.2024 5 z 5

Bylo to jiné než všechny předešlé díly série, ale je-li to možné, bylo to ještě lepší, ano, bylo to ještě lepší.

pazdy15
20.02.2024 5 z 5

Příjemná změna prostředí a fantasticky vykreslený záporák. Děj ubíhá pěkným tempem, zvraty a napětí jsou dávkovány tak, aby udržely čtenáře u knížky až do konce.

nikca1994
22.12.2023 4 z 5

Autor Chris Carter tentokrát svého hrdinu dočasně přemístil k FBI a nechal ho pracovat bez svého věrného kolegy Garcíi. Kniha byla jiná než předchozí díly co jsem od něho četla.Kniha se mi líbila,ale o trochu méně než ty předchozí,ale i tak super.Jdu pokračovat v dalších dílech.

Luigi1
20.12.2023 5 z 5

Opět to byl fofr nemohl jsem se odtrhnout

work
12.12.2023 2 z 5

Tisíc čtenářů, tisíc chutí. Koukám, že Zlobu pokládá řada (nejen) Carterových přívrženců za majstrštyk, což odráží i zdejší vysoké hodnocení. Svým ne úplně pozitivním počtem hvězdiček tuto převahu nepokazím, takže si je můžu dovolit udělit.
Začnu z jiného konce. Začal jsem tuto knihu poslouchat jako audio v podání Jakuba Saice. Zcela upřímně: horší načtení jsem snad ještě neslyšel. Dopracoval jsem do desáté kapitoly a nemohl jsem už dál. Saicova interpretace je natolik nezdařilá, že to shazuje i samotný obsah. Takže jsem sehnal Zlobu v textovém formátu a nechal to po pár úpravách načíst Google robotický hlas. Mnohem lepší. I tak se ale počet hvězdiček moc vysoko nevyhoupl, Carter umí psát lépe.
Asi nejvíc mi vadila absence nějaké autorovi invence, kterou prokázal v ostatních svých thrillerech. Zloba je v podstatě jen kolekce informaci přepsaných z příruček behaviorální psychologie (a že tam těch informací je) a naroubovaných na charakter Luciena Foltera, jakousi obdobu Keplerovic Jurka Waltera. Máme tu tak proti sobě vševědoucího detektiva a vševědoucíha psychopata, kdy na střídačku jeden přesně předvídá, co udělá ten druhý a naopak. Jak už je u Cartera zvykem, mají záporné postavy potřebu se ze všeho dlouhosáhle vypovídávat, prokládat své konání úkoly jako z Pevnosti Boyard, a předjímat, co udělá policie na hodinu přesně od teď za měsíc. Rovněž není potřeba úplně do detailu pokaždé popisovat, jestli mozek při zásahu kulky pěnil a jak moc. Když vyškrtám tuto vatu, zbude materiál na povídku. Absence příběhu je přesně to, co už výše zmíněné citace z příruček a Lucienovy barvité proklamace nezachrání...

P3_tis
30.11.2023 4 z 5

S každým dalším dílem se násilí stupňuje. Tato série je opravdu pro silné povahy. Budu si od ní muset dát asi chvíli pauzu.

edith79
28.11.2023 4 z 5

Hodně zvláštní díl Carterovi série. Robert místo dovolené odlétá do Quantica, kde začne spolupracovat s agentkou Taylorovou a kde se setká se svým přítelem z mládí, který je ovšem uvězněný v cele za tvrzeným sklem. Co mi to jen připomíná? Že by jeden kultovní thriller?
Tentokrát známe zloducha od začátku. Postupně odhaluje karty a přikládá pod kotlem, až k šokujícímu odhalení. I když musím přiznat, že z určité linky Robertova života jsem byla překvapená, přišlo mi to přidané trochu na sílu, ale budiž.
Cesta s vrahem v autě mi připomněla další snad ještě kultovnější thriller a potom už tu byl závěr, dost brutální, i když lehce přitažený za vlasy. A zápisníky? Zase trochu povědomá věc.
Každopádně velice poutavé, napínavé a k neodložení. Samozřejmě jdu hned na Nenávist.

terimila
27.11.2023 5 z 5

Hodně, hodně dobrej díl. I když musím přiznat, že jiné mi seděly víc. Opět zhltáno za cca 1 den, takže paráda. Obecně teda musím říct, že mě malilinko štvou supergeniální zločinci, kteří všecko dovedou a na všecky vyzrajou, takže Lucien jako takovej mi knihu spíš velmi mírně kazil... ale drobné detaily jako osud spolužačky (ou!!!) nebo obsah trezoru to vytáhly k pětce. Hunterovo soukromí a minulost mě úplně neberou (jak se ten základ opakuje v každým díle, tak už mě to spíš malinko nudí a přidané nové střípky na tom asi nemůžou nic změnit), ale nerušily, což je fajn.
Velmi dobrej díl a těším se na další.

TerezaaBaarova
23.11.2023 5 z 5

Nejlepší, 6. díl strčí všechny předchozí do kapsy (všech 5 jsem do teď vychválila). FBI, minulost, Robertovo soukromí... hustěěěěě!!!!!

Sudin
19.11.2023 5 z 5

Asi zatím nejlepší kniha od Cartera. Brutální, mrazivá, nic pro slabší povahy. Jsem zvědav jestli si Carter tahle vysoký standard udrží i v dalších knihách.

Jirka92333
10.11.2023 5 z 5

Všech šest dílů co jsem přečetl zasloužilo plný počet hvězdiček. Ale některé jako třeba Popravčí i víc. Díl Zloba se k nim řadí. Naprosto skvělý příběh!!!

Barbievitko
06.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Ten moment, kdy zmínil, že zabil Robertovu manželku? Popisoval a přidával detaily toho zločinu? V tu chvíli jsem měla tep 180! Zatím moje nejoblíbenější krimi/thriller kniha. Pan Carter mě úplně odzbrojil. Jednotlivé detaily, propracované postupy, vědecká fakta zapracovaná do děje -hotový koncert. Je vidět, že kariéra soudního psychologa ho v tomto ohledu posouvá vpřed. Přidávám mezi oblíbené autory a letím do knihovny pro další senzaci.