Očistím tě od hříchu

Očistím tě od hříchu https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241665/mid_smrtici-ocistim-te-od-hrichu-vCJ-241665.jpg 4 139 36

Eva Dallasová série

< 38. díl >

Při rekonstrukci staré budovy, bývalého útulku pro týrané děti, se najde pytel s lidskými kostmi. Počítačová rekonstrukce obličejů dokáže, že se jedná o kostry jedenácti dívek ve věku kolem patnácti let. Eva Dallasová sice pachatele odhalí, jenže to má háček – je totiž patnáct let mrtvý…

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Concealed in Death , 2014


více info...

Přidat komentář

Bakana
12.12.2023 3 z 5

Spousta věcí mi na sérii nesedí - Dallasová jako zneužívané dítě ulice zrovna když se to hodí, Rork vlastně jakbysmet, ale stejně je z něho pracháč jak z Elona Muska ale vcelku nenáročná čtivá detektivka.

Laf
20.01.2023 5 z 5

Další skvělý díl o Dallasové, který se čte jedním dechem. Záludný případ s překvapivým rozuzlením. Mohu jen vřele doporučit :)


Jessybelle
01.12.2022 5 z 5

Příběh je zajímavý, zase se dozvíme něco z minulosti lidí kolem Evy. Jak se zdá, nejen chudé a týrané děti mohou být svým způsobem problémové.
Jediné, co mi už trochu vadí, že téměř každý případ se nějak dotýká Eviny minulosti ( jako že je tam nějaká vzdálená spojitost)
Jinak kniha se čte dobře a těším se na další díl.

moudivlacek
14.11.2022 5 z 5

Další skvělý příběh s poručíkem detektivem Evou a jejím manželem Roarkem. Tentokrát se jedná o příběh dvanácti dívek, díky skvělé techničce, která dělá rekonstrukce obličeje, se Eva pouští do hledání jmen mrtvých. Také zjistí, že vše se motá kolem útulku pro týrané děti. Dívky, některé z dobrých rodin, některé z ulice. Eva hledá vraha stůj co stůj. Příběh vypráví o dívkách, které hledaly své místo "na slunci", které hledaly svůj "osud", ale neměly šanci. Vypráví příběh, kdy rodina buď dítě miluje nebo mu ubližuje. Vrah údajně mrtvý, ale Eva se s tím nehodlá smířit a pátrá dál. Skličující líčení osudu dívek, ale i lidí kolem nich. A i když nakonec Eva, jako vždy, vypátrá pravdu, smutek mi z duše nezmizel....
Série, která se mi dostala pod kůži, a tak se brzy pustím do dalšího dílu....

Olga8480
02.07.2022 5 z 5

Jako vždy jsem si i tento příběh naprosto užila.
Tentokrát mi nebylo líto pouze obětí, které umřeli příliš mladé. Ale i tak trochu vraha, který si ani dost dobře neuvědomoval, že dělá něco špatného.

milosko_b
14.01.2022 4 z 5

Kniha dobrá,aj keď sa mi príliš nepáčia knihy, čo riešia 15 rokov staré prípady,ale jednu hviezdu som strhol za sny.. lezú mi na nervy.. keď nie depresívne,tak živé,ale v každej knihe..nie je možné,aby sa niekto v sne fyzicky bil,alebo si riadi svoj sen .. citujem "je to môj sen a ja si v ňom môžem robiť čo chcem".. proste mi tie sny vadia..viem, že to nezmením, lebo knihy sú už dávno napísané (myslím že doteraz cca52) ale napísať svoj názor mozem

milosko_b
09.01.2022 4 z 5

Nebudem komentovať knihu, tá je ako obvykle dobrá.. nechápe prečo sa pri každej knihe rieši tykanie. V angličtine tykanie neexistuje :"your are" = ty, "your are" =vy ,viacerým naraz tykať nemožno takže aj jednému sa hovorí VY...obdobou tykania v angličtine je oslovovanie krstným menom,ale keďže sa medzí sebou oslovujú priezviskom,tak si v originále vykajú..ak niektorý prekladateľ dal tykania,tak nesprávne a vychádzal z našich pomerov,kde je tykania bežné..

georginaa
23.10.2021 5 z 5

Ostatky mrtvých mladých dívek se ocitnou ve staré budově. Kdo je tam dal? Kdo je zabil? Příliš mnoho nezodpovězených otázek. Eva musí zapátrat v minulosti a dostat těm dívkám řádné vyšetření případu.

Jenny055
20.06.2020 2 z 5

Moja prvá kniha z tejto série, ale asi to nie je čítanie pre mňa. Štýl písania ma neoslovil, popri celkom dobrom príbehu je tam veľa "táranín navyše".

helenkan
11.02.2020 5 z 5

Opět jsem si vychutnala další díl ze série kterou miluju. Super!

lucie2371
05.12.2019 5 z 5

Další skvělá detektivka. Jsem ráda, že jsem na autorku narazila.

lifeoptimist
31.03.2019 5 z 5

Další Dallasovka a další jízda... i když už jsem pak tušila, jak to vlastně bude, stejně jsem si čtení užila..... i když se snažím číst i knihy do letošní výzvy, bohužel vždycky začnu další díl a pak nemůžu přestat :-) :-) .... asi začnu plnit výzvu až dočtu sérii a nebudu mít hned k dispozici další díl, a budu na něj muset netrpělivě čekat :-D

miroslava999
04.03.2019 2 z 5

Prilis mnoho postav.Asi to byla moje chyba ale nejak mi nesedla do soucasne nalady.

ujira
20.01.2019 1 z 5

Trochu lepší zápletka, ale ta dvojice hlavních postav, to je tak brutálně americké, a ještě to vánoční klišé k tomu. no není to braková literatura?

munka
02.10.2018 5 z 5

Predvianočné obdobie a dvanásť kostier, to by nikto nečakal. Pomoc sa zíde odvšadiaľ. Od podvodníka-zlodeja, z Afriky... Pribudli nové postavy, s ktorými sa dúfam ešte stretneme. A dozvedeli sme sa niečo nové o minulosti Mavis.

TaLu
20.08.2018 5 z 5

Koupit budovu , symbolicky poprvé "kopnout" při začátku rekonstrukce a najít první, z celkem dvanácti kosterních pozůstatků, to člověku opravdu den nevylepší.
Tato unikátní zápletka se odehrává na prvních stranách další knihy série.
Tím "kopáčem" je manžel hlavní vyšetřovatelky a tak má Eva v dalších dnech opravdu hodně práce. Příběh, ve kterém nic není černobílé. Název myslím tentokráte až moc poodhaluje ....což se někdy stávalo, když se série jmenovala Smrtící....
Předvánoční doba dokresluje atmosféru. Případy kolem Vánoc, patří v sérii k těm nejlepším, protože znovu potkáváme známé postavy a i Eva musí zdobit stromek :o)
Seznámíme se s novými postavami, to jsem zvědavá, co s nimi autorka zamýšlí dál. Překvapující doplnění minulosti Mavis.
Dojala mě ( nevím jaké příhodnější slovo použít), situace kolem volby jména v závěru knihy.

Litocha
01.07.2018 4 z 5

Zajímavý, pro Evu (a nejen ji) hodně osobní případ. Líbila se mi předvánoční atmosféra (mám moc ráda Mavis i manžele Mirovy) i netradičnost případu - pátrá se v minulosti, takže rozplétání nitek případu je o to náročnější. Zaujaly mě nové postavy, doufám že třeba s Quillou se ještě někdy setkáme. Zklamaná jsem jen ze zdejší anotace, podle mě prozrazuje příliš mnoho.

bekule
18.06.2018 5 z 5

Třicátý osmý díl a zase něco úplně jiného, vyšetřování 15 let starých vražd. Poprvé nemá Eva na starosti těla ale jen kosterní pozůstatky. Tento díl je hodně zásadní o Mavis, dozvíme se hodně o její minulosti i původu jména, a další střípečky z Evina a Roarkova dětství.
K hádance Terry 11 - Koho má Eva touhu obejmout /kromě Roarka/ jsem uhodla, natolik si myslím že už ji dobře znám i když trošku jsem váhala ještě nad jednou mužskou postavou.
A opět věřím že se dvě postavy které chytly Evu za srdce, Lonna a Derrick, někdy brzy objeví. Třeba jen při návštěvě baru U šarlatového měsíce.

Skripi
09.04.2018 3 z 5

Z toľkých postáv ma rozbolela hlava. Inak to celkom ušlo.

Serenity
11.03.2018 5 z 5

Skvělá, skvělá jako vždy. Jen málo Feenyho, McNaba. Zbožňuji Summerseta! Jejich hlášky mě vždy dostanou. Eva a Roarke...Dva drsňáci plní spravedlnosti a lásky. Její knihy jsou vždy krásné propojení krutosti světa, porozumění, lásky a přátel, díky jejichž existenci tento mnohdy krutý svět lze zvládat

Autorovy další knížky

J. D. Robb (p)
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Očistím tě od hříchu je v

Právě čtených2x
Přečtených218x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených7x
Knihotéce145x
Chystám se číst47x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x