Policie

Policie
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193103/bmid_harry-hole-policie-pLm-193103.jpg 5 3265 3265

Harry Hole série

10. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Na místech, kde bylo v minulosti spácháno několik vražd, jež nebyly objasněny, jsou nalezeni mrtví policisté, kteří tyto zločiny tehdy vyšetřovali. Všichni byli rovněž zavražděni, a to nanejvýš brutálním způsobem. Policie postrádá jakoukoli stopu, a navíc se musí obejít bez svého nejlepšího vyšetřovatele. V nemocnici mezitím leží v kómatu těžce zraněný muž. Jeho pokoj střeží policisté a nikdo se nesmí dozvědět, jak se tajemný pacient jmenuje. Vydání 1.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kniha Zlín

Politi, 2013

Emberize
14.03.2025 5 z 5

Pro mě nejlepší a nejhorší díl série (zatím). Spád, domněnky, emoce, strana 328.

Merlin_CZ
07.03.2025 4 z 5

serie knih s Harrym "Dírou" mě opravdu baví, vždy stojí za to a tahle nebyla vyjimkou.

willy9203
26.02.2025 5 z 5

Dočítal jsem Přízrak a vůbec jsem neměl v úmyslu se pouštět hned do dalšího Harryho. Ale konec předchozí knihy mi nedovolil nepokračovat. A jakmile jsem začal, už nešlo skončit. Kvalita stále top a autor skvěle pracuje s vyvoláváním falešných pocitů. Konec je opět takový, aby člověk vzal hned další knihu, ale tentokrát už mě nedostane.

Žanek_Hantec
07.12.2024 4 z 5

Lepčí než drátem do oka. Jako v betálný merchně, ve finálce gólka. A to chceš!

Lukyz
26.11.2024 5 z 5

Možná je to tím, že jde už o desátý díl série a že jsem si Harryho opravdu oblíbil, ale zatraceně dlouho se mi nestalo, že bych byl u příběhu tak napjatý. Bál jsem se, co se stane některým postavám, a pak mě skutečně zasáhlo, když se něco nepříjemného přihodilo. Píšu to možná trochu pitomě, ale bez spoilerů to prostě nejde.

Za mě nejlepší kniha série!

martianekk
30.10.2024 4 z 5

Další strhující thriller z Nesbova pera. Velice napínavý, komplikovaný až hororový výtvor. Harry Hole je superhrdina. Až na místy přílišnou brutalitu jsem četla jedním dechem.

Adriane
10.09.2024 5 z 5

Tak tedy za mě zatím nejlepší díl!! Okamžitě jsem se začetla a nešlo se odtrhnout. Nesbø se docela vyřádil, chvilkama mi to přišlo hodně brutální :) v pár situacích jsem byla hodně napjatá a říkala si : “jen ať to neskončí tak, jak si myslím , no a někdy se tak stalo a někdy ne. Na závěr autor přidal samozřejmě perličku, která vás hned nutí do dalšího dílu. Celkové hodnocení 10/10.

Teddy2023
24.08.2024 2 z 5

Konečně u konce! U tohoto dílu jsem si musela dát dvakrát pauzu - některé kapitoly přeskakovaly z jednoho místa na druhé, velké množství postav a Harryho stále užíraní.
O hodn slabší díl oproti ostatním.

Predator666
22.07.2024 4 z 5

Napínavé a drsné. Další povedený příběh z Harryho světa.

Mája777
06.07.2024 5 z 5

A další díl za mnou!!! A co k němu napsat? Tentokrát nás autor několikrát pěkně vodil za nos:). A i když jsem ji už četla, tak jsem se nechala nachytat.
Harryho osobní život se vyvíjí dál, stále čelí svým démonům, ale psi tentokrát nezlobili.
(6. 7. 24 - 14 988 - 35)

Iki1
24.06.2024 4 z 5

Klasická autorova tvrďárna s litry a litry krve, vrahem, co stále uniká a překvapivým závěrem, co leccos postaví na hlavu. V tomto díle si masový vrah vezme na mušku policisty a děj se pomalu, ale jistě posunuje téměř do neskutečna, neb takto by postup vyšetřovatelů snad nevypadal. V knize na mě vypadávaly hrubky jedna za druhou a dost kazily ten pravý čtenářský požitek.

Filomena1961
07.06.2024 4 z 5

Přečteno jedním dechem. V některých okamžicích pro mě až moc brutální a drsné, takže bych některé detaily vypustila. Jinak HH už mám vrytého pod kůži, napínavé s překvapivým rozuzlením.
V překladu Jozefa Zelizňáka mi vadilo velké množství gramatických chyb, nerespektování shody podmětu s přísudkem, hodně překlepů, aj.
Milovníkům drsných detektivek - doporučuji.

likaf
27.05.2024 5 z 5

Skvělé, skvělé, skvělé.... prostě Harry Hole. Co dodat.

Haloon
09.05.2024 4 z 5

V tolika směrech povedená krimi, ve které tentokrát teče krev přímo z policejního sboru. Někdy se motivace zdají být nejasné, někdy snad i nelogické, ale nelze upřít tu skvělou atmosféru a zcela realistické postavy. A také nezbývá než ocenit, jak se autor naučil vodit čtenáře za nos. V tomto díle tomu nasadil korunu. Policie není má nejoblíbenější, ale rozhodně Holeovu sérii nezostuzuje.

Lely
30.04.2024 5 z 5

Další povedený díl, napínavý od začátku až do konce. Sérii čtu popořadě a v tomto díle se maximálně vyplatilo znát postavy a souvislosti z předchozích dílů.

princesse
22.03.2024 4 z 5

Opět čtivý díl, ale opět je tam spousta věcí, které by se asi ve skutečném světě prostě nestaly. A pokud se to někde stává, tak je to už trochu sci-fi. Sérii určitě dočtu, ale s prvky sci-fi žánru se setkávám téměř v každém z doposud přečtených dílů. A to mezi to nepočítám Jamese Bonda. :-D Měl to ještě někdo nebo těch překlepů a hrubek jsem si všimla jen já? Bylo jich opravdu požehnaně!

kittlerka
12.03.2024 5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha. Moje první setkání s autorem a kniha mě tedy vtáhla hned. Trochu jsem se ztrácela v postavách, které už měli nějaký příběh z předchozích dílů, ale nijak mi to děj nenarušilo. Určitě si ráda přečtu/poslechnu další:)

Pazďa
05.03.2024 5 z 5

Od začátku do konce maximálně našlapané. Policie je ze série kniha, která po čtenáři pro maximální zážitek nejvíce žádá znalost knih minulých, takže když čtete popořadě, zatraceně se vyplatí. Prozatím jedna z top 3 ze série

Veve131
20.02.2024 5 z 5

HH mně nikdy nezklame, napínavé od začátku do konce.

Kortez
24.01.2024 4 z 5

Audiokniha.
Pro mně čtvrtý díl s HH a jsem spokojen. Nevím jestli se mi líbil jako policista nebo teď jako konzultant víc. Rozhodně jeho nasazení, když už k tomu dojde je velice zajímavé a inspirativní.