petrvyhy petrvyhy komentáře u knih

☰ menu

Císařovy čepele Císařovy čepele Brian Staveley

Jedna z nejlepších fantasy knih, které jsem ve svém životě četl. Narazil jsem na ni náhodou v knihovně a musím uznat, že takové zapálení do čtení jsem dlouho u sebe nepozoroval. Skvělý příběh, dobře vymyšlený, ale hlavně přehledný. Máme tu tři hlavní postavy a tak trochu jsem se obával příběhové linky Adare, kde jak jsem očekával, se toho moc dít nebude a bude se jen mluvit a mluvit. Naštěstí k ní zavítáme skutečně jen okrajově a veškerý čas na stránkách knih si berou Kaden a Valyn. I tak její linka nabídla pár zajímavých stran. B.S. je neskutečný vypravěč a od doby Eragona a Písně krve mě tak nic nezaujalo v tomto žánru. Čtenář se orientuje, zasměje se, ale i zapláče, protože Císařovy čepele jsou plné akce, zvratů a ztrát. Vřele doporučuji. Snad mě pokračování nezklame.

31.05.2018 5 z 5


Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Jak první díl Píseň krve, ale vlastně i slabší dvojka Pán věže, mě neskutečně bavily. Trojka na můj vkus byla ale moc dlouhá, obsahovala spousty nudných povídacích částí a né, že by to nebylo zajímavé, ale samé plánování, dumání a řešení války ... to asi už není nic pro mě. Světlé chvilky to mělo, ale nic nepřekoná asi první díl, který jsem hltal dlouho do noci a byl na něm závislý.

18.05.2018 2 z 5


Měsíční zahrady Měsíční zahrady Steven Erikson (p)

Rozhodně to není špatné fantasy, ale já jako zaměstnaný člověk nemám možnost číst knihu týden a teprve se do ni začíst. Musí mě chytit hned. Ano, je zde hodně postav a příběhových linek, ale když člověk čte pomalu, dá se v tom orientovat. Mě ale kromě obsáhlosti nechytl ani příběh ... dalším dílům šanci nedám. Nu co, někdy i seriál po pilotu nerozkoukáme.

25.10.2017 2 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Čtivo pro mladé slečny. Milostný trojúhelník. Skutečnost, že Cealene je zabiják, který se spíše chvástá a nic nedělá, mě trochu od čtení odradilo. Knihu a ani příběh neodsuzuji, ale pro chlapce nad sedmnáct let to není. Další díly číst zatím nebudu.

21.10.2016 2 z 5


Pán věže Pán věže Anthony Ryan

Anthony Ryan je mistrovský vypravěč - toto všude můžeme číst a mohu potvrdit, že je to pravda. První díl mě neuvěřitelně uchvátil. Druhému to chvilku trvalo. Začetl jsem se až po chvíli. Nevadilo mi, že se příběh rozdělil na hlavní tři a podobně jako u každé knihy vyprávěné stejným způsobem, jsem si některé postavy zamiloval a jiné ne. Děj byl poutavý a v druhé polovině mi utíkal. Hodnotím kvalitně a doporučuji všem fanouškům prvního dílu - který byl o trochu přeci jenom lepší...

18.07.2016 4 z 5


Dech Dech Sarah Crossan

Trochu mě zarazila Ich forma vyprávění, ale po čase jsem si zvykl. Nedá se říci, že bych se dokázal k jakékoliv postavě přilnout. Příběh a myšlenka byla ale zajímavá. Občas máme my lidi problém být vděční za to, co bereme jako samozřejmost. Psáno jednoduše a utíkalo to. Rád si přečtu druhý díl.

11.07.2016 3 z 5


Hra o trůny 2 Hra o trůny 2 George R. R. Martin

Nemám co vytknout. Stejné jako první část této knihy. Autor tím světem žije a to se mi líbí. Vše do detailu připravené a zároveň poutavě psané.

09.03.2016 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Výtečná kniha. Přečetli jsme jí s manželkou jedním dechem. Napínavé a hlavně skvěle vymyšlené.

21.02.2016 5 z 5


Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

První díl jsem doslova hltal. Druhý mě až tak nezaujal a třetí jsem opětovně hltal. Přečetl jsem ho za pár dnů a to doslova. Psáno jednoduše, příběh nikde nedrhne a nenudí. I konec se mi líbil, i když jsem se ho obával, dle recenzí. Komu se líbil první díl a i druhý, tento rozhodně doporučuji.

03.11.2015 4 z 5


Štěstí ve stínech Štěstí ve stínech Lynn Flewelling

Nevím proč, ale kniha mě nevtáhla do děje. První část knihy byla zajímavá a dobře se mi četla. O druhé polovině se to říci nedá. Čas od času zdlouhavé a nudné. Dalším dílům šanci asi nedám.

02.11.2015 2 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Nejdříve jsem se povídek obával, ale nakonec nelituji, že jsem si jí zakoupil. Kniha je chytlavá, vtipná a zároveň dá čtenáři, to co očekává. Příběhy nezněly prázdnotou a nabídly mi akci, vtip a napětí. Rád budu pokračovat ve čtení.

19.10.2015 4 z 5


Patnáctiletý kapitán Patnáctiletý kapitán Jules Verne

Jedna z mých oblíbených od J. Verna. Jako malý hoch, který se na této knize "učil" číst, jsem litoval, že toto dobrodružství nemohu zažívat také. Vlastně jsem si to říkal u každé knihy, kterou jsem od J.V. četl. Rád se k ní někdy vrátím. Ať žije klasika.

26.08.2015 5 z 5


Elfové I Elfové I Bernhard Hennen

Velké zklamání pro mě. Nedokázal jsem se začíst a ke knize jsem se vracel málo kdy. Děj mě nevtáhl a postavy nezaujaly. Další díly číst pravděpodobně nebudu.

24.08.2015 2 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Nic od dob Eragona jsem nečetl s větším zaujetím. Jsem nadmíru spokojený. Dokázal jsem si zamilovat hlavní postavy, příběh a okolí. Ryan je skutečně mistrovský vypravěč. Díky němu jsem si vše do detailu představil. Těším se na druhý díl. Píseň Krve se probojovala na první místo mých oblíbených knih.

23.07.2015 5 z 5


Zlodej blesku Zlodej blesku Rick Riordan

Nedočetl jsem.Ne z důvodu, že by to byla špatná kniha, ale mě prostě nechytla. Nepřišlo mi to ani vtipné a ani zajímavé. Věřím, že někoho to osloví, převážně mladší čtenáře, ale já jím nebudu. Některé momenty kvůli špatnému popsání jsem si nedokázal pořádně užit a ani představit. Útěchou mi je, že ani film mě nenadchl.

05.07.2015 2 z 5


Podivné město Podivné město Ransom Riggs

První díl mě až tak nezaujal, ale druhé pokračování, to bylo úplně o nečem jiném. Stále psáno velice jednoduše a chvílemi jako pro děti, ale líbilo se. Musím uznat, že finální záplekta byla velice dobře vymyšlená. Nečekal jsem to. Hvězda navíc pro zajímavé fotografie.

24.04.2015 4 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Kniha zaujala podle obálky v knihkupectví. Našel jsem si na ní čas a plný očekávání jsem se do ní pustil. Tvrdě jsem narazil. První polovina se špatně čte a navíc nemám rád, když je děj psaný Ich- formou. Chvílemi nezáživné a musel jsem se nutit, abych se k ní vracel. Ke konci knihy konečně nastalo, to proč jsem začal knihu číst. Chvílemi jsem se zasmál a konec jsem dočetl do několika hodin.

19.03.2015 3 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Zklamání? Možná. Po přečtení prvního dílu jsem dychtil po dalším. Potřeboval jsem znát odpovědi, vysvětlení. Po přečtení poslední stránky této knihy, jsem ale získal spíše zas víc otazníků a věcí, které jsem nechápal. Jinak se dá říci, že jsem byl spokojený, ikdyž jsem očekával něco víc. Další díl si rozhodně přečtu.

12.03.2015 3 z 5


Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Není to lehká kniha. Ne jenom počtem stran, ale i obsahem. Nečetla se mi plynuje. Možná to bylo tím, že mě ani nezaujala. Nedočetl jsem, ale věřím, že své fanoušky si najde. Čekal jsem od mé nejlepší spisovatelky něco jiného, ale chápu, že změnila žánr. Což je možná dobře.

04.03.2015 3 z 5


Králové Clonmelu Králové Clonmelu John Flanagan

Změna oproti dílům Čaroděj na severu a Obléhání M. Tento díl je svižnější, zábavnější a víc napínavější. Byl jsem velice spokojen, v takovém duchu by to mohlo pokračovat.

26.01.2015 4 z 5