Hra o trůny 2

Hra o trůny 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29110/bmid_hra-o-truny-2-J1f-29110.jpeg 5 1181 70

1. kniha série Píseň ledu a ohně, část 2. Úvodní část epického fantasy eposu odehrávajícího se ve světě temného středověku, mezi statečnými rytíři, mocnými čaroději, draky, zlovlky a čarostromy... Jako strážce severu lord Stark považuje za prokletí, když ho král Robert pověří úřadem pobočníka vladaře a vyšle ho na jih, odkud se zatím nikdo z jeho rodiny nevrátil. Bezejmenní staří bohové nemají na jihu žádnou moc, Starkova rodina je brzy rozdělena a pobočník sám je polapen do sítě nebezpečných intrik. Ba co hůř, v exilu ve Svobodných městech za mořem dospěl pomstou posedlý chlapec. Jako dědic šíleného Dračího krále, jehož rodina byla vyvražděna, si dělá nárok na trůn. A na severu, tam za Zdí, kde člověk nemůže nikdy říct, co je živé a co ne, se mezitím houfují mrtvé armády Jiných, které vyčkávají na konec léta a nadvládu dlouhé zimy. Příběh zrady a ambicí, lásky, čar a kouzel může začít. (zdroj: legie.info)... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Talpress
Originální název:

A Game of Thrones , 1996


více info...

m2056
m2056
14.09.2023 4 z 5

Dobrý čte se dobře těch hlavních postav úplně stačí.

Rony70
Rony70
29.05.2022 5 z 5

Skvělá zábavná kniha, která dál sleduje osudy postav z prvního dílu. Jediné, co bych autorovi vytknul, tak jsou časté popisy hlavně toho, kdo měl na sobě co oblečené. To mi nepřijde ani moc zajímavé, ani důležité a jenom to zdržuje děj. Jinak ale fakt super a těším se na třetí díl.


Ran
Ran
12.02.2022 3 z 5

V sérii už pokračovat nebudu. Kniha mi moc nesedla, i když chápu, proč se ostatním líbí. A je vidět, že příběh je velmi dobře propracovaný.

evineckY
evineckY
14.03.2021 4 z 5

Šílená doba! Žádný vladař nevěděl, jestli se dožije rána a celý jeho rod s ním. Neměli žádný život. Jenom boj o moc a přežití. Žádná hygiena a každé trošku větší zranění končilo otravou krve a smrtí. Nebylo ušetřeno žen a už vůbec dětí. Jenom sadisti si užívali. I když se vlastně tak moc nezměnilo - pořád je boj o koryta, jenom těch vražd naštěstí ubylo :-(

HDKate
HDKate
14.01.2021 5 z 5

Koncert fantazie, nápadů a zápletek, welké wau!

Briv
Briv
12.07.2020 5 z 5

Před pár lety si manžel knihu vypůjčil a začal číst, ale vůbec ho to nebralo. Asi před rokem s tím přišla jeho dcera, že kouká na seriál, jestli se nechceme taky podívat. Prvních pár dílů jsem strávila s očima v notebooku, vůbec mě to nezajímalo, ale pak mě to najednou nějak chytlo. Nakonec jsme viděli všechny série. No a finále přišlo s tím, že jeho dcera chtěla všechny vydané knihy Hry o trůny na Vánoce.
Mě to pořád nedalo a říkala jsem si, že bych to aspoň měla zkusit číst... A pak přišel koronavirus a poslední den, kdy byly knihovny otevřené a já jsem si ji konečně vypůjčila.

Ve druhém dílu už se to rozjelo, napětí graduje, přibývají zápletky a má to větší spád, protože v prvním díle to bylo spíše seznamovaní se s postavami. Jestli jsem se něčím nakazila, tak čtivostí tohoto díla. Doufám, že to vydrží i do dalších dílů. Autor má úžasnou fantazii. Rozhodně doporučuji.

Luigi1
Luigi1
29.06.2020 5 z 5

Začíná to gradovat,autor pokračuje v pěkném tempu,těším se na další

Ellis03
Ellis03
25.04.2020 4 z 5

Asi v polovině četby této knihy jsem začala sledovat seriál. Část kterou jsem měla přečtenou mě vůbec nenutila seriál nějak zaujateji sledovat. Ale ve chvíli kdy seriál předběhl přečtené knihy, úplně mě pohltil. A hlavně se nijak nezměnila chuť do dalšího čtení. Naopak. Už vím co mě tam tak ceka a nemine a jsem zvědavá na to jak je to opravdu popsáno v knize a těším se až si doplním vše to co mi v seriálu uniklo. Seriál je za mě super, knížky naprosto senzační a rozhodne doporucuji přečíst. Určitě je v nich toho ještě mnohem víc než je zfilmováno.

michaela3483
michaela3483
11.10.2019 4 z 5

Nadšení trvá i u druhé knihy první části.

Čte se dobře a má spád... Hodlám přečíst všechny.

Dlouho se mi žádná kniha tolik nelíbila.

david9690
david9690
16.09.2019 5 z 5

jedeme bomby! je to moc dobré a vzhůru k dalším dílům

Hobo
Hobo
28.07.2019 5 z 5

Dostal se ke mně pouze tento díl Hry o trůny a zřejmě jsem skočil přímo do neznámých bažin. V jednotlivých rovinách příběhu různých osob jsem se v zásadě nevyznal. Kniha postrádá linii hlavního hrdiny a v tom chaosu různých osob jsem nenalezl, s kým se ztotožnit. Přitom to evidentně má hlavu i patu. Přičítám to tomu, že mi chyběla 1. část a hodnotím proto neutrálně. Doufám, že se mi podaří všechny části zkompletovat a pak se možná k hodnocení vrátím.
---------------------
Tak jsem sehnal dílo v celku a začal od úplného začátku. Příběh dostal konzistenci a nezbývá než původní 3 hvězdy rozšířit na 5.

Jeronym
Jeronym
25.07.2019 5 z 5

Chaos v postavách nahradil chaos v bitvách. Přesto mám pocit, že mi nic neuniklo.
Krutost vygradovala, kniha zas o něco potemněla a děj dostal větší spád a stal se ještě více nepředvídatelný.
Jsem rád, že příběh čtu - nachází se v něm mnoho mouder a občas mi přijde, že naráží na dnešní vládnutí.
O něco napínavější než první část, ostatní knihy tedy musí jít zatím stranou. Jde se dál!

katka-kacav3318
katka-kacav3318
07.05.2019 5 z 5

Super jako první část. Oceňuji autorovu kreativitu.

střapatá
střapatá
27.04.2019 3 z 5

Jak se v první části nic moc nedělo, v té druhé už děj nabral spád. Nicméně přesto mě kniha bavila o něco méně než předchozí - holt na tento žánr moc nejsem. Nejhorší pro mě byla linie s Daenerys, která mě nebavila, ale bohužel byla zvlášť ke konci zařazována až příliš často. Určitě jsem ráda, že jsem nakoukla do tohoto světa a třeba se do něj časem vrátím.

Nazli
Nazli
30.01.2019 4 z 5

Začíná to dobře. Těším se, co se dočtu dál.

Mabie
Mabie
28.01.2019 5 z 5

Po pomalém rozjezdu se děj rozbíhá a konečně je to propletenec příběhů, které člověku nedovolí se odtrhnout.

Misa25
Misa25
08.01.2019 4 z 5

Druha cast prvniho dilu byla o hodne sviznejsi a tvrdsi nez prvni cast, hodne se umiralo, a popravde jsem hodne srovnavala se serialem, dokonce mam v planu se na serial znovu podivat a zhodnotit, jaka verze se mi libi vic. Do druheho dilu se pustim asi po kratke pauze, nektere postavy mi opravdu lezou krkem :-)

HalleyM
HalleyM
15.11.2018 4 z 5

Jak se první část prvního dílu pomalu rozjížděla, tak musím říct, že v druhé části se to všechno zlomilo a událo se mnohem více věcí. I přesto, že to mělo větší spád, častokrát jsem se přistihla, že jsem se ke knížce vracela jen díky tomu, že jsem si dala výzvu přečíst všechny díly.
Co ale na knize musím vyzdvihnout je poslední kapitola. Na tento okamžik jsem čekala od první stránky tohoto dílu a zakončení bylo naprosto bravurní a já si jej užívala se vším všudy. Díky tomuto doufám, že se do druhého dílu zase začtu a nebudu litovat.

DericCaster
DericCaster
27.08.2018 4 z 5

Stejně jako u prvního dílu mi knížka úplně nesedla. četl jsem ji vlastně jen proto, že s polu s prvním dílem je to celek, ale myslím, že na další autorovy knížky budu muset ještě asi dozrát...

špulo
špulo
02.08.2018 5 z 5

Ide o druhú polovicu jednej knihy. Takže všetko graduje, napätie stúpa a stúpa až vystúpa tak, že pokiaľ nemáte pripravené na čítanie ďalšie pokračovanie, tak vám vystúpa aj krvný tlak. A nebezpečne vysoko...