Střet králů 1

Střet králů 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29111/bmid_stret-kralu-1-MwS-29111.jpg 5 893 65

2. kniha série Píseň ledu a ohně, část 1. Čas zešílel. Deset let dlouhé léto pokoje a hojnosti se blíží ke konci, a jako zuřivá bestie se neodvratně blíží krutá, mrazivá zima. Dva mocní muži – král Robert Baratheon a lord Eddard Stark – kteří třímali žezlo moci v časech nuceného míru, jsou mrtví. Zatímco oblohu protíná znamení zkázy – kometa barvy krve a plamene – o moc nad rozdělenou říší bojuje šest frakcí. Eddarův syn Robb byl korunován za Krále severu. Na jihu vládne domnělý následník trůnu Joffrey Baratheon, oběť intrik dvořanů v Králově přístavišti. O trůn usilují také dva Robertovi bratři a ke starému způsobu dobývání se rovněž vrací v nemilost upadlý rod Železných mužů. V bitvě o světadíl riskuje svou existenci i exilová královna, Matka draků. A na severu se muži Noční hlídky vydávají do krutých končin za Zeď, aby se vypořádali s divokými a Jinými, co tam přebývají. Na pozadí krvesmilstva a bratrovraždy, alchymie a válek lze cenu slávy měřit jen krví. A chuť vítězství mohou poznat pouze muži a ženy z té nejtvrdší oceli… a s tím nejtvrdším srdcem. Protože – když se střetnou králové – chvěje se celá říše. První vydání. (zdroj: legie.info)... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Talpress
Originální název:

A Clash of Kings , 1998


více info...

Přidat komentář

Luigi1
13.02.2024 5 z 5

Tento díl mě úplně uchvátil dobře se četl

Kami33
26.12.2022 5 z 5

Děj je plný překvapení (pro nás, co jsme neviděli seriál), napínavý a samozřejmě velmi čtivý. Super, pokračuji dál.


Květ
22.05.2021 5 z 5

Druhý díl Hry o trůny předčil moje očekávání. Jsem nadšená, naprosto jsem se ponořila do děje a vychutnávala si každou stránku. Knížka je prošpikovaná detaily, akcí, emocemi, napětím, moc mě bavila. Těším se na pokračování.

Briv
16.09.2020 5 z 5

Jo, baví mě to čím dál tím víc. Už se se spoustou postav znám, některým fandím, jiným méně a pár jich mám fakt ráda. Přiznávám, že podle seriálu vím, co se bude dít, ale kniha je prostě kniha. Těším se na další díl. Honem pro něj do knihovny...

GeRaltzRiVie01
26.12.2019 5 z 5

Super. Jen mi přijde, že autor zbytečně popisuje oblečení postav, kulisy a jídlo na stole.. Ale pořád baví.

michaela3483
11.10.2019 4 z 5

Pořád mě čtění této série baví.

david9690
25.09.2019 5 z 5

no přiostřuje se to a bude to ještě velmi napínavé, ale baví mě to a rozhodně budu v serii pokračovat dál, ať vím co se bude dít s mými oblíbenými i nesympatickými postavami

Jeronym
02.08.2019 5 z 5

Králů přibylo. K bitvě se schyluje ve všech koutech Sedmi království, i mimo ně. Dokonce snad za Zdí.
Kniha je neskutečně nabitá dějem, těžké se řádně vyjádřit v jednom komentáři.
Žeru to!

Lucik100
20.08.2018 5 z 5

V tomto díle jde hlavně o politiku a nástupnictví na trůn. Ze začátku to trochu nudí, ale když jsem se pak začetla, tak mě to bavilo.

špulo
02.08.2018 5 z 5

Martin sa vo svojom svete nimrá, vŕta, šperkuje každý detail. Mne to nevadí, chcem viac...

CharlesWard
03.06.2018 4 z 5

Martin začíná rozjíždět svou válku růží ve velkém. Na hřišti se objevují nové postavy a právoplatných králů s nárokem na trůn, je najednou mnohem víc, než se nejdřív zdálo. Ve vzduchu navíc visí další bitva...

Faila
17.03.2018

Druhý díl jsem si užila o něco více než první zejména proto, že Střet králů už se výrazněji liší od své seriálové podoby. Mám také pocit, že Martinův styl psaní se mírně vylepšil. Stejně jako první díl je i tento z mého pohledu dokonalý co se týče příběhu a postav, nenapadá mě, co vytknout.

achilles
23.11.2017 5 z 5

Občas si při čtení říkám, proč tam je tato kapitola, tato pasáž, není to zbytečné? Asi ne. Ono se to pak později hodí, člověk si vzpomene a je mu to jasné. V seriálu taková "hluchá" místa nejsou, děj tam celkem "odsejpá", ale právě proto je kniha vždycky něco víc, taková přidaná hodnota.

achilles
23.11.2017 5 z 5

Pokud bych měl hodnotit něco jiného než samotnou knihu, která je samozřejmě nádherná, jsou to postavy. To je dokonalost sama. Tolik rozdílných povah se v jednom románu těžko vidí. Tyrion je bezkonkurenční, stejně tak Tywin (moje krevní skupina :-), miluji jejich dialogy. Arya je má favoritka, nedá se ji nefandit, i když každého provokuje.
Když trochu přivřu oči, setkávám se s většinou postav i v reálném životě.

mamadli1922
12.09.2017 4 z 5

Stejně jako řada jiných rozsáhlých sérií i toto dílo tvoří v podstatě samostatnou kulturu. Příběh klání rodů Chemistrů, Birellů, Maratheonů, Párků a Gamejoyů prostě baví. Martinův styl je čtivý a proto nevadí ani občas výrazná retardace děje.

martina2704
18.07.2017 4 z 5

Byl to trochu zmatek. První část byla pomalejší, pletly se mi některé postavy, trochu jsem se ztrácela v ději, v druhé části se to už vyjasnilo a četlo se mi lépe. Ale to nic nemění na tom, že příběh je to skvělý a drží vás v napětí, protože čekáte, co si to na vás Martin zase vymyslí.

martina2704
14.07.2017 4 z 5

Děj se trochu zpomalil, přibylo pár nových postav, ale i tak se první část Střetu líbila. Autor je skvělý vypravěč, takže i části, kde se zas tak moc neděje, jsou čtivé a chytlavé a určitě jsem se u nich nenudila. Z postav začínám hodně přicházet na chuť Tyrionovi a Arye, tak doufám, že tam ještě pár kapitol vydrží :)

Sisssi
12.02.2017

Oproti prvnímu dílu se v pokračování zbytečně moc mluví a málo děje. Mrzí mě určtá předvídatelnost (např. ve chvíli, kdy se Cressen začne zabývat myšlenkou otrávit Melisandru, je čtenáři, který přisoupí na hru autorovy poetiky jasné, že se nakonec otráví on sám) a hloupé a zbytečné Martinovy chyby.
1. naivní představa, že žena má na počátku těhotenství prsa plná mléka - slyšel autor někdy slovo mlezivo?
2. dvakrát se zdůrazní stažení králíka, ale dál se asi peče nevykuchaný - chudák Jon, to by si tedy pochutnal.
3. chybné užití slova chrlič (gargoyle = ozdobný architektonický prvek, odvádějící vodu) v případech, kdy měl být užit jiný výraz (chimera = žádnou vodu neodvádí, přípdně úplně neutrální slovo statue), tento nedostatek mohl být odstraněn alespoň dobrým překladatelem, ovšem od člověka, který vyprodukuje větu "Tvoje Výsost pro tebe poslala?" (správně "Její Výsost") nebo "Ty nejsilnější vydrželi do večera" (správně "Ti nejsilnější vydrželi do večera"), mě to ani nepřekvapuje, o užití přivlastňovacích zájmen a přehnaně častém užití "mně" na úkor "mi" ani nemluvě.
Doufám, že druhá část druhého dílu bude lepší a už se na ni těším.

Misha11
25.12.2016 4 z 5

Druhá část Střetu králů je pro mě na podobné úrovni, jako ta první. Malý posun v ději, ale ani tak zde nejsou vyloženě nudné pasáže a autor nechává čtenářům prostor pro přemýšlení. Na konci se opět dostavuje akce a děj začíná být zajímavější.

Misha11
25.12.2016 4 z 5

V první části druhého dílu jsem si všimla postupného "zpomalení" děje, vše se táhne, je to zdlouhavé, nic pořádného se vlastně ani nevyřeší. Ale potěšilo mě přidání dalších postav, které vyprávějí svoje kapitoly.