nemeckovatereza nemeckovatereza komentáře u knih

☰ menu

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Musela jsem se nutit, abych knizku docetla a urcite ji dal doporucovat nebudu.

10.07.2023 2 z 5


My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Slova chvály, zde již byla na autora a knížku napsána =)) Já bych jen dodala, že trenérka Medvědína mi osobností připomínala postavu Sagy Norénové ze skvělého seriálu Most. Ještě mě napadlo, že by z těch 2 knížek mohl být hezký film =) Ove už ho má, tak uvidíme =)

03.12.2018 5 z 5


Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

V sobotu 17.11.2018 jsem navštívila koncentrační a vyhlazovací tábor Osvětim a Osvětim - Březinka. Byl to velmi silný zážitek a musím po prohlídce říct, že tato knížka (četla jsem ji asi 1,5 měsíce před návštěvou) je nyní z mého pohledu napsaná velmi reálně a popisně. Při výkladu průvodkyně a po procházení se hrůzným "táborem" se mi v hlavě objevovaly úryvky z knížky.

19.11.2018


Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Na mě byl příběh až moc neuvěřitelný, ujetý do dnešní doby. Jeden člověk spáchá takový masakr a postaví se mu jen pár vyvolených od tamní policie... Když už dnešní doba, tak kde je vidět větší pomoc posil od sousední policie, armády atd. Ke konci jsem už přeskakovala řádky, abych to dočetla.

23.05.2018


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Fredrik Backman je PAN spisovatel!!!

14.12.2017 5 z 5


Historie včel Historie včel Maja Lunde

Velke plus davam za namet knizky a jeho uchopeni! A jednu hvezdicku ubiram za misty se opakujici dej jednotlivych hrdinu, ktery se mi kvuli tomu chvilemi vlekl.

08.11.2017 4 z 5


Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Jak už tu bylo napsáno, nejsem ani táta ani dědeček, ale knížka mě dokázala rozesmát i mi vehnala slzy do očí... Není to klasická knížka, je to vyznání otce z lásky ke svému synovi a své manželce a poděkování svým kamarádům a dědečkům a už jen to by se mělo ocenit =)) Za mě je to vhodný dárek chlapům, kteří se brzy stanou tatínky ;)

04.10.2017 4 z 5


Nechtění Nechtění Kristina Ohlsson

Jsem na zacatku knizky a bavi me, ale uz jsem objevila detaily, ktere se neshoduji. Nevim zda chybou autora nebo prekladatele. 1. Sara se kouka pred tim nez dostane balicek na hodiny a je skoro 10hod. Pozdeji rodice volaji na policii a ta obdrzi hlaseni v 9hod.. 2. Matka Gabriela jde uvarit Fredrice caj, ale na dalsi strance pije Fredrika kavu.... Doufam, ze tech "chyb" uz tam moc nebude...

22.07.2017


Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Knížka mě bavila a nutila mě číst dál. Ale stejně jako tady již bylo napsáno (komentář Ajrad1981 a Mischone) mi vadil až moc přehnaný konec "Nory superhrdinky" a také její ignorování detektivů, kteří ji nabádají k opatrnosti.
Naopak mi nevadilo, že zde řeší vztah s Andreasem, alespoň ji to více poženštilo a polidštilo.
Možná i kvůli tomu se to bude více líbit ženám =)

13.07.2017


Tajný deník Hendrika Groena Tajný deník Hendrika Groena Hendrik Groen

Knížku jsem si koupila, protože jsem si chtěla odpočinout od detektivek a měla jsem ji v merku už hoodně dlouho, když nakladatelství uveřejnilo fotku originálu na nějakém knižním veletrhu. Četla jsem Stoletého staříka i Muže jménem Ove (obě dvě knížky se mi moc líbily. I filmy =) ). Takže když u nás měl vyjít Tajný deník, měla jsem předobjednávku. Knížku jsem dočetla i když poslední stránky jsme očima už přelétávala. Místy jsme se i nahlas zasmála. Ale jinak to žádná pecka nebyla =( Chyběl mi pohled do minulosti hlavního hrdiny. Popisující dny začaly být stejné (chápu, že v realitě to asi tak bude, je, ale kvůli tomu si tedy knížku nekupuji...). Asi je teď moderní psát o starých lidech viz série Babičky ( první díl jsem ani nedočetla ), ale málokdo to umí. Na Muže jménem Ove a Staříka za mě prostě zatím nic v této tématice nemá.... Nemůžu se rozhodnout zda dát 2 nebo 3 *

05.06.2017


Umrlčí cesta Umrlčí cesta Peter May

Opět se mi potvrdilo, že Peter May je a bude mým oblíbeným spisovatelem ;) Tento detektivní román ode mě dostává 5* i díky zápletce se včelami, které mě čím dál více fascinují =)

03.11.2016 5 z 5


Bílé kosti Bílé kosti Graham Masterton

nooo týý jo... Knížku musím prozatím odložit, protože se mi z určitých pasáží dělá regulérně špatně a to se mi normálně u detektivek nestává. Popisy mrtvol mi nevadí, ale utrpení ještě živého člověka nedávám...

19.10.2016


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Za me wau ;) jen hvezdicku ubiram,ze nevim jak ty pribehy dopadly...ze by bylo na ceste pokracovani...? ;)

16.08.2016 4 z 5


Tma Tma Bernard Minier

Vilas1979 líp než tady pán bych to nenapsala ;)

03.08.2016 5 z 5


Zimní oběť Zimní oběť Mons Kallentoft

Na knížce mi "vadily" dvě věci

1. jak už někdo níže psal: řeší se tam pořád hrozná zima (ano už čtu 2.díl, takže vím, že tam se zase řeší vedro =D

2. nesedlo mi popisování děje z pohledu oběšence, rušilo mě to a přistihla jsem se, že ty pasáže i přeskakuji

ale jak jsem napsala dávám tomu šanci a čtu už Letní smrt

03.08.2016 3 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Hodne prijemna zmena od severskych detektivek ;) tesim se na dalsi dily :) PS: taky jsem do konce netusila, kdo je vrah, tipovala jsem nekoho jineho PPS: moc se mi nelibi obal knizky, kdybych ji mela vybrat v knihkupectvi,tak po ni nesahnu ( evokuje spis zvlastni roman, i ostatni obaly jejich knizek se mi nezamlouvaji), ale ja nastesti dala na kladne reference zde a jsem rada ;)

02.08.2016 5 z 5


Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Jonas Jonasson

Mela jsem po analfabetce vysoke ocekavani, ktere se bohuzel nenaplnilo :(

29.06.2016 3 z 5


Tma Tma Bernard Minier

Tak snad se dočkáme pokračování dřív než za rok ;)

15.06.2016 5 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Tak to mě bavilo ;)

07.06.2016 5 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Souhlasím s komentářem pavlina2323, ale 2 hvězdičky mi jsou málo. Nejspíš bych dala 3,5 - 4 =)
Jen taková drobnost, která mě ale hned udeřila do očí. Jedná se o obálku knížky. "Mrzí" mě, že na ní není vyobrazená Britt- Marie, která stojí zády, jako tomu je u předchozích knížek (Muž jménem Ove a Babička....) Líp by se ta "série" vyjímala v knihovně ;)

04.05.2016 4 z 5