Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel)

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Třetí humoristický román světového bestselleristy a autora nejoblíbenějšího románu roku 2014 v Česku. Johan Andersson – díky svým nesčetným pobytům v base nazývaný jednoduše „zabiják Anders“ – je čerstvě na svobodě. Potřebuje novou práci a stejně tak přátele. Do rány mu přijde vychytralá pastorka Johanna Kjellanderová, která se kvůli svému ateistickému smýšlení ocitne na dlažbě. Společně s hotelovým recepčním Perem Perssonem založí „Agenturu pro ubližování na zdraví“ se zabijákem Andersem v roli smluvního násilníka. Kšefty běží báječně. Dokud se zabiják Anders nezačne ptát po vyšším smyslu toho všeho, nezačne se najednou zajímat o boha a nezačne být laskavý a mírumilovný. Jenže bossové stockholmského podsvětí s ním mají nevyřízené účty a zabijáka Anderse i s jeho přáteli pořádně zmáčknou… Jonas Jonasson si šibalsky a neuctivě bere na mušku lidskou chamtivosti a zabijákem Andersem vytvořil nezapomenutelnou postavu antihrdiny....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258267/big_zabijak-anders-a-jeho-pratele-a-obc-j3Y-258267.jpg 3.21204
Žánr:
Literatura světová, Romány

Vydáno: , Panteon

Mördar Anders och hans vänner (samt en och annan ovän), 2015

Nahrávám...

Komentáře (309)

Kniha Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel)

lenka9250
24. května

A zase vtipné. Sice se autor malinko opakuje, při oddechovce a delším odstupu od předchozí knihy to ale zas tak nevadí.

Dom95
12. března

Jakože....jo, ale rozhodně to nedosahuje Jonassových kvalit. Analfabetka, Stařík, Prorokyně - tyto knihy jsou dotaženy k dokonalosti. Jak RoadTripy, tak zvraty. To mi v této knize chybělo. Road trip byl pouze po Švédsku a zvraty nedomyšlené, nedotažené, mnohdy zbytečné.

Posledních několik kapitol o Vánočním skřítkovi mi přišlo naprosto nadbytečných. Dobře, vidíme v nich vývin hlavních postav, kdy nechtějí již pouze brát, ale i dávat, ale i tak si myslím, že kniha by se bez toho obešla a na ničem by jí to neubralo.

Knihu dle mne nejlépe vystihuje tato citace:
"(Peníze mají díky tomu, že...společnými silami) znásilnili bibli..."

Hosana!

yossarianxxii
02. února

Po předchozích knihách, jsem se těšil na další dílo autora. Možná pro velké očekávání, můj zážitek nebyl takový jako u předchozích knih. Nicméně mě kniha bavila i tak se k ní rád vracím v audio verzi, která je opět v podání Martina Stránského.

Radovan_R
20.12.2022

Dobrá kniha, i když Stařík je o třídu až dvě výše. Docela jsem se bavil a vzpoměl si na film Co je doma, to se počítá. Podnikání v oboru lámání končetin, kriminálník hlavou církve - samé skvělé nápady. Ke konci to ale trochu ztrácí šťávu.

karel.kral
12.12.2022

Když jsem četl, smutně jsem vzpomínal na skvělý vtip Stoletého staříka. Ano, v něčem ho to připomíná, ale všechno je takové těžké a ne moc vtipné, občas mě to dokonce nudilo a měl jsem problém to vůbec dočíst.

helusa2
01.12.2022

Já Jonase Jonassona prostě miluju :-)
Jasně, samozřejmě, jeho knížky jsou psané stejným stylem a stejně šílené (četla jsem 4), ale jsou stejné krásně a moc mě baví :-)
Ono vymyslet takové absurdity, ale tak, aby to přeci jen mělo hlavu a patu - to není sranda! Natož to vymyslet tak, aby to BYLA sranda :-D A to on prostě umí :-)
Navíc každá z knížek má svůj okruh šílenců z jiných oblastí našich životů - a to je třeba také ocenit. Např. tady vůbec nefigurovala atomová bomba, takže ty řeči o opakování zas tak žhavé nejsou ;-P
Opět posloucháno v naprosto geniálním podání Martina Stránského - i to tomu určitě dává šťávu ;-)

Didi71
27.11.2022

Opět jsem se parádně bavil...

Praevka
18.08.2022

S Jonassonem je to těžké. Jakmile přečtete jednu jeho knihu, další už vás nepřekvapí, i když se tváří, že je plná překvapení a neočekávaných zvratů. Nebo právě možná proto. Zabiják Anders ma pár plusových bodů za svérázné pojetí svatého příjmání, ale jinak jde o průměr.

1 ...